Няма да печелят само КАТ-аджиите, я!

• 16 306
  • 299
  •   1
Отговори
# 45
Ама не пише така в закона, нали? Пише, че си длъжен да покажеш кой си, ама не пише с какво време разпологаш за това, нали?
Контрастирайте 2 ситуации.
(1) На летището съм, искам да се кача на самолет и ми  искат паспорта.
(2) Хвърлям кофата и не щеш ли иззад казана изскача милиционер и ми иска паспорта.

Нещо не си разбрала.
ЛК не противоречи на паспорта.

# 46
...
Сина ми гледа малко лошо, та предизвиква други мъжкари с това... ..

Ние се сетихме отдавна затова.
Но това не противоречи на закона.
Просто му обясни, че след определена възраст ученическата карта не важи, а ЛК има по-голямо значение.

# 47
Добре де, аргун, кажи на нас, неразбралите, къде пише, ама точно и прецизно до буквичка, че ако някой милиционер ми каже "покажи", и аз на третата секунда трябва вече да съм извадила карта, паспорт или там каквото. Къде? В този чл. 6 съвсем не пише това.

# 48
Алиса, аз те раазбирам, то ще е направо извращение да дебнат по казани и басейни.
Ама от друга страна нито преснета ЛК, нито ученическата ми се струват адекватни варианти, без да съм юрист.
От трета, бих се радвала на засилен контрол около училища.

Бижу, синът ти не завърши ли? Или това е другия? Могат да си носят само едната лична карта, да минимизират риска Grinning

# 49
...
Сина ми гледа малко лошо, та предизвиква други мъжкари с това... ..

Ние се сетихме отдавна затова.
Но това не противоречи на закона.

Как да не противоречи? Ами нали има закони/правила и т.н. за админ. власт? Писане на акт за крив поглед какво е? Превишаване на правата, това е.

# 50
Алиса,
законът е ясен. Пък ти, ако имаш мерак, се карай Peace
Никой не те спира.

# 51
Благодаря за разрешението.
Можеш да бъдеш сигурна.

# 52
Четенето не е непреодолимо трудно, т.е. вярвам в потребителеките.

# 53
Бижу Hug,Лошите очи са навсякъде.
Показа си децата.Красиви и  добри ги видях аз.
 Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Пази се. Naughty

Има всякакви хора.Помисли малко де. hit

# 54
Аргун, не знам в какво вярваш. И защо така радушно приемаш милиционерския произвол; не се разбра.
Както и да е.
Мисля, че си извън зоната на комфорта си по темата и би било нечестно от моя страна да продължавам да споря с теб.

# 55
И мен така ме глобиха преди години.
Ходех на работа в едно кафе само с телефон, ключове и цигари- по джобовете, без чанта.
Прибирам се вечерта с такси и ни спряха за проверка на документи. При положение, че аз нямах, накараха ме да си кажа ЕГН- то, и се обадиха по радиостанцията дали егн- то ми отговаря на имената ми, които им казах.
Аз малко им се поизрепчих, а те ми казаха да внимавам, да не ме приберат докато ми установят самоличността.
Прибрах се и тръгнахме на диско за друг град. Пак ни спряха за проверка и пак не си носех ЛК, но акта беше в джоба ми, та им го показах.
Късно разбрах за 3- годишната давност. 50 лв. бе и тогава.
По случая на Бижу не знам как да коментирам. Двустранно е, според мен- и двете страни са в правото си. Казус.
Чакай да минат 3- те години и това е.

# 56
Бижу Hug,Лошите очи са навсякъде.
Макси, то това стана преди да си покажа децата. Wink Laughing

# 57
Алиса,
виждам, че падаш твърне ниско, за което ме предупреждаваха други потребители.
Няма проблем. Има закон, ако те напъне желанието - чети.

# 58
  • Варна
В случая става въпрос за буквоядство, не се правете, че не разбирате казуса. Не мога да повярвам, че всяка една, която смята, че полицията е действала правомерно, НАВСЯКЪДЕ, по ВСЯКО време носи личната си карта. Дори до кварталния магазин.

Мда, или като хвърля боклука примерно. Законът е безумен. Разбирам основанието му, но дава поле за откровено заяждане и събиране на лесни пари.

# 59
Чакайте, чакайте. Това е едно изречение, нали си има правила за тълкуване, нали има други закони за тълкуване, нали си има стъпки в системата от правила за тълкуване, нали след това има правила за логическо тълкуване.

Това, че пише да си удостовериш самоличността не е едно и също като "Полицаят Пешо може да се крие зад казаните и да глобява бабите от блока, ако си хвърлят кофата без лични карти... или ако той ги пита, а те са без слухов апарат и не чуват....." Или "Полицаят Пешо може да глоби всеки ученик с височина над метър и осемдесет, стига да намери хитър предтекст..."

Ако някои хора са готови да дадат 50 лв на Пешо си е техен проблем.

ПС. Аргун, излагаш се. Какво ни интересуват личните ти съобщения, разменени с други потребителки, боже мой.

Последна редакция: чт, 02 юни 2011, 23:49 от Алиса

Общи условия

Активация на акаунт