Няма да печелят само КАТ-аджиите, я!

• 16 288
  • 299
  •   2
Отговори
# 255
ти сигурно и промилите ги смяташ за ненужно усложнение, щото много носиш на пиене  Wink
Отилия, ти си моят фаворит просто. 7 години в Германия и пълна културна резистентност. Евала!

# 256
ти сигурно и промилите ги смяташ за ненужно усложнение, щото много носиш на пиене  Wink
Отилия, ти си моят фаворит просто. 7 години в Германия и пълна културна резистентност. Евала!

А, това не е така. Просто съм човек с глава на раменете и с лично мнение по някой въпроси. Не спазвам глупави безсмислени правила, а това няма нищо общо с възприемането на чуждата култура. Много добре съм я възприела даже, и доказателство за това е фактът, че тук нямам познати и приятели българи, а само немци и чужденци, което значи, че добре съм се вписала в чуждата култура. Така и не можахте да ме убедите, че има смисъл и реална полза от това да нося паспорта си винаги с мен, или че има смисъл да стоя като идиотка и да чакам да светне зелено, за да пресека пуста улица, по която не минава нито една кола. Наредбите не са ми достатъчни. Те са написани по принцип за всички, но не са с оглед на конкретната ситуация, която е винаги различна. Не шофирам, карам колело. Пия рядко, и нямам проблеми нито с промилите, нито с алкохола, така че нямам  отношение по този въпрос.

# 257
в холандия проверяват. една нощ синът ми в 2 часа дойде да си търси паспорт или лична карта, че с още две-три момчета пушели на края на улицата и си говорели/и това на село, не искам да ги мисля в града изобщо/. спира полицейска кола и документите на всичките, един от полицаите придружи сина ми до нас и видя документите. аз гледах много лошо  Mr. Green, но мен не ме провери.

синът ми казва, че редовно го проверяват в града, ей така просто, без значение дали е около училище, около центъра или стейшъна. и е последният човек за когото бих казала, че гледа лошо, та да ги предизвиква с нещо.

аз си казвам честно, че никога не нося документ с мен за кратки прибежки, нито в Бг, нито в холандия.  но и никога не са ме проверили. плюя три пъти зад ляво рамо сега, и да не дърпам дявола за опашката  Crazy

# 258
пълна културна резистентност
Това си плаче за лична титла  smile3539
Оти, и да купишедни обувки на 10с:)

# 259
пълна културна резистентност
Това си плаче за лична титла  smile3539
Оти, и да купишедни обувки на 10с:)

Laughing ама защо така ме набеди тая жена, че съм резистентна, че и си личало, че съм далеч от Мюнхен, щото пресичам на червено и не нося ни паспорт, ни лична карта  Laughing
 Сега сигурно съвсем ще възмутя и шокирам някой съвестни граждани като си призная, че личната ми карта даже не е при мен в Германия, а е в къщи в България  ooooh! Тука ми е само задграничният паспорт.
 Не, хич не ме е срам, децата отдавна са ми казали, че съм майка хулиганка, естествено в безобидния и шеговит смисъл на думата.
 Само ми остана мистерия защо си личи, че съм далеч от Мюнхен. Там са много строги, много полицейски град е, хората са роботизирани и спазват до един правилата, или е нещо друго?

# 260
A защо предполагаш, че някой би искал да скрие отговора си  Rolling Eyes
Защото, Рокси, за 41 години под слънцето и 5 години тук, предполагам всичко! Wink

# 261
Гласувах с първата опция, защото като се замислих, винаги шофьорската книжка е в чантата ми, а тя е документ за самоличност, а пък чантата ми е винаги с мен когато излизам.
Но съм забранила на големият ми син да носи документи със себе си - два пъти вече си губи портмонето с документи вътре, страшо е разсеян и не ми се рискува вече Naughty

# 262
Случая ми се струва като чиста проба заяждане и отчитане на дейност от страна на полицая. Обаче аз винаги си нося личната карта, просто ми седи в портмонето. Е, като ходя да хвърлям боклука не я нося, но във всички останали случаи - да. Всъщност от както имам лична карта винаги съм я  носела, дори и на училище. За мен по-скоро беше странно да прочета, че има хора, които не си я носят постоянно, но се оказа, че има доста такива. 

# 263
... а пък чантата ми е винаги с мен когато излизам.
Ходиш да си изхвърляш боклука с дамска чанта на рамо!? newsm78

# 264
Хвърлям боклук, когато отивам някъде, така че - да, и тогава съм к документи.

# 265
За тебе знаем.
Не ви питам коя как е гласувала, не е нужно да се отчитате.

# 266
  • Ямбол
Сега е мой ред да се смея  hahaha
Хем:
... не е нужно да се отчитате.
Хем питаш:
...Ходиш да си изхвърляш боклука с дамска чанта на рамо!? newsm78

Та и аз така - в редките случаи, когато хвърлям боклук, то е, когато излизам и съм с документи.

Анкетата няма връзка с темата. А тя беше за пълнолетен ученик, на когото мама не му дава да си взима личната карта на училище.
Интересно защо е вмъкнат и боклукът или ходенето на училище е като да отидеш да хвърлиш боклука?

# 267
Ааахаааа, кафето е изпито и дискусията продължава с пълна пара.

Смятам да се предислоцирам... Mr. Green

# 268
  • гр. Шумен
Лиляна, темата беше образно казано, че "за кокошка няма прошка, за милиони няма закони" (макар, че не е съвсем на място това де, ама друго по-умно не ми иде на акъла). Пред учениците (пък били те и 18-годишни) е много лесно да се правят на важни ченгетата, но виж, когато наистина опреш до тях да открият извършител на престъпление, да съберат достатъчно задоволителни доказателства за пред съда хич ги няма!
Бижу, тая история с "приватизираните" от патрула документи на човека ме разби. Чист театър на абсурда. И за какво им е да го правят това, имат ли някаква реална полза. Освен да отчитат дейност де, де да ги знам, може да имат план за заловени нарушители по време на дежурство. Толкова е абсурдно, че няма накъде.
Апропо, и аз ходя с лични документи навсякъде (в магазина като пазарувам с дебитна карта ми ги искат), дъщеря ми също, но далеч не смятам за нормално ченгета да дебнат до лавките със закуски край училищата, до кофите за боклук или пък на плажа (еха какъв улов ще имат), а в същото време да не могат да съберат достатъчно читави доказателства да окаушат циганската банда, която тараши мазите и гаражите на хората (въпреки, че са им добре познати).
Иначе хубаво би било нещата да са идеални като в песничката Футуролог. Да, ама не са! И то не само за лошите момчета дето не си носят личните карти.

# 269
Sessilly, точно така тълкувах и аз темата.
Да не говорим, че - за енти път ще го напиша : самият полицай не си е изпипал нещата. Ама за кво ли, нали е важното мускули да се покажат....

И, понеже тук стана въпрос за пресичане на червено, намсиквоси, да си доизкажа примера от вчера:

Кола излиза от вътрешна уличка и се включва на булевард, при което прави забранен завой на непресечена линия. Отдолу - патрулка. Веднага нарушителят е спрян, докИментИтИ, едно-друго, ясно е, че нещата отиват на глоба ли, акт ли, не знам там какво е. Обачееее...изненадаааа. Явно малко преди това полицаят е окосъзрял един друг , хм, да го наречем детайл, връща документите на прегрешилия шофьор с думите "И друг път така няма да правиш".
Питанка - дали ако този детайл не беше видим, поведението щеше да е същото ?  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт