Отговори
# 90
  • София
Аз съм на същото мнение, още повече, че ЛХ и ФСХ са си индивидуални за всеки месец  Peace
Аз бих звъннала на специалиста да го попитам с какви готови изследвания да отида и също така къде да ги пусна.
Успех!

# 91
Аз съм говорили и знам какви изследвания трябват и затова ги бях направила, но ми се разминаха нещата и неможах тогава да отида и сега пак отначало  ooooh!

Hug

# 92
Аз съм говорили и знам какви изследвания трябват и затова ги бях направила, но ми се разминаха нещата и неможах тогава да отида и сега пак отначало  ooooh!

Hug

Наси, ще те поизточат пак малко, няма как. Но е за добро!  Hug

# 93

Hug

Наси, ще те поизточат пак малко, няма как. Но е за добро!  Hug

Колкото кръв имам -всичката е тяхна, само да ми решат проблема  Crazy
Сори за спама  Heart Eyes

# 94
Здравейте,

Моля за мнение за резултат от изследване на прогестерон - вече влязох в 7-ма г.с. и резултатът е 40.48 ng/ml. Направих днес изследването малко на своя глава разочарована от гинеколожката, която за пореден път ми изписа лекарства в големи дози без да ми направи никакво изследване.

Предисторията е, че преди десетина дни имах силни болки в корема и положителен тест за бременност и отидох на преглед при гинеколожката. Не успя да установи бременност с вагиналния ехограф - раничко беше, но каза, че щом теста е + значи съм бременна. Не било нормално да има никакви болки и затова ми изписа но-шпа 3х2 докато не отида пак на преглед на 27.07. След 3-4 дни болките отшумяха и спрях да пия хапчетата. На 27.07 отидох отново и вече визуализирахме плодния сак с жълтъчно мехурче и бебенце вътре:) Въпреки, че казах, че се чувствам много добре, ми изписа да пия Утрогестан 3х2т., тъй като първите три месеца били рискови и бебчо трябва да се закрепи. А болките ми бяха предимно в горната част на корема и отстрани, рядко ниско долу, но преминаваха като газове (имам колит, който от доста месеци не се е проявявал, но предполагам, че от бременността може да се обостри). Сега се появяват много рядко и изобщо не бих искала да се тъпча с хормони без причина. На листовката дори пише при бременност да се взима само при доказана недостатъчност на прогестерон.

И така днес направих изследването, но вчера сутринта бях взела една капсула (100мг) утрогестан (орално). Четох, че периодът му на разпад е кратък и след няколко часа не остава почти никакво количество в кръвта, надявам се да не е повлияло на резултата.

Помогнете моля ви, защото вече се побърках с тези доктори (а съм едва в началото), да не ви разказвам през какво още преминах, но като помисля, че трябва да отида на коментар на изследването и лошо ми става.

Благодаря предварително!

# 95
  • Австрия
Не знам доколко бих могла да ти помогна в съмненията и колебанията ти, Селена. Според мен, би могла да се свържеш с оше един лекар-гинеколог (известен с опит, знания и умения) и да чуеш и неговото мнение. Аз бих добавила само моите лични наблюдения: останала съм с впечатлението, че в България практиката в началото на една бременност е предписването автоматично на но шпа и прогестеронов препарат. Това, което не се знае, е, че но шпа до голяма степен има плацедо-ефект (според съдържанието си), а другото: ако ембрионът има хромозомни дефекти или по някакъв начин е нежизненоспособен, прогестеронът няма да спаси положението. Вероятно би могъл само да удължи съществуването му с няколко седмици. За предписването на прогестеронов препарат са необходими направени системно изследвания, които доказват ниското му ниво през лутаелната фаза и/или в началото на бременността. Не съм специалист и повече нищо не бих могла да напиша, освен да добавя обща таблица с с промяната в нивото на прогестрона в човешкия организъм с и без бременност. Нормалните граници са достатъчно разтегливи, поради индивидуалните особености на всяка (бременна) жена..

Желая ти здраве, късмет и лека, успешна бременност  Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

пп. От таблицата: Schwangerschaft (бременност) -
I.триместър (10-50 ng/ml),
II.триместър (20-130 ng/ml),
III.триместър (130-423 ng/ml)

Последна редакция: нд, 31 юли 2011, 10:07 от Rejna

# 96
Rejna, благодаря ти за отговора, ще потърся и друго мнение на лекар. Най-вече се опитвам да остана спокойна тези дни, защото като се чуя с лекар и само ме хвърлят в нови притеснения.

Поздрави!

# 97
Момичета, ето и ФТ4, който чаках от 3 седмици вече да излезе. Изписвам пак и другите резултати, за да се добие пълна представа:

TSH 1.98 при референтни 0.38-4.31
FT4 16.18 при референтни 10.6-21
anti TPO (MAT) <0.05 при референтни 0-10.9

Ще съм благодарна да получа вашето мнение!   bouquet

# 98
  • Австрия
Зузи, според мен всичко е наред с щитовидната ти жлеза и хормоните свързани с нея. T3 също ще е наред при такива резултати, AK TG (TAT) предполагам - също. Липсата на антитела показва и липса на заболяване тиреоидит на Хашимото, което е чудесно.

# 99
Rejna, благодаря ти от сърце за мнението! Аз също така мисля, но все пак е друго да чуеш още едно мнение, преди да отидеш при ендокринолога.   bouquet  bouquet  bouquet

# 100
Здравейте момичета, моите резултати от изследването на хормоните са готови но не са хубави:

Естрадиол - 51,13  , реф.ст-ти - 12.5 -166.0
LH - 6.4,    реф. ст-ти  - 2,4 - 12,6
FSH -  8,76,    реф. ст-ти - 2,4 - 12,6
пролактин - 40,28,     реф.ст-ти  4,79 - 23,30

Изследването ми е на трети ден от цикъла. Притеснена съм  Cry, пролактина ми е двойно над нормата....
Има ли момичета с подобни изследвания, и какво следва отук нататък.

# 101
  • Пловдив
Липсата на антитела показва и липса на заболяване тиреоидит на Хашимото, което е чудесно.

Точно днес се завръщам от консултация с д-р Начев и той не бих казала, че е на това мнение. Обясни ми, че антителата може да са ми ок, но примерно защото в момента няма активно Хашимото, но това не означава, че вчера или утре няма да е активно. Моите антитела са ок, ФТ3 и ФТ4 са си в реф. стойности ТСХ също в референтните, но според него е завишен. И само на базата на това ми каза, че се съмнява за Хашимото.

# 102
Липсата на антитела показва и липса на заболяване тиреоидит на Хашимото, което е чудесно.

Точно днес се завръщам от консултация с д-р Начев и той не бих казала, че е на това мнение. Обясни ми, че антителата може да са ми ок, но примерно защото в момента няма активно Хашимото, но това не означава, че вчера или утре няма да е активно. Моите антитела са ок, ФТ3 и ФТ4 са си в реф. стойности ТСХ също в референтните, но според него е завишен. И само на базата на това ми каза, че се съмнява за Хашимото.

Дони, на теб ти беше 3 и нещо ТСХ, нали?

# 103
  • Австрия

Моите антитела са ок, ФТ3 и ФТ4 са си в реф. стойности ТСХ също в референтните, но според него е завишен. И само на базата на това ми каза, че се съмнява за Хашимото.

ТСХ  може да се завиши временно поради различни причини. Но основен показател за диагноза Хашимото са именно наличието на антитела. Много, много рядко (вероятно в самото начало на болестта) Хашимото протича с минимален брой антитела. Няма да оспорвам знанията и опита на д-р Начев. За съжаление също съм пациент, но за щастие на много добър, непрекъснато развиващ се на базата на нови доказателства, проучвания и изследвания ендокринолог. Факт за сравнение: в родината не се предлага медикамент с наличие на повече от един тиреоиден хормон, разпространяват се необосновани твърдения и спазват безсмислени изисквания при кръвните тестове на ТСХ и тиреоидните хормони.. Както и да е, нямам намерения да се впускам във форумни спорове и излишни за мен дискусии.

# 104
  • Пловдив
zuzi_79, да толкова ми е  Confused

Rejna , аз не съм имала за цел да споря. Просто препредадох това, което ми каза доктора. Иначе аз съм съвсем нова в тези неща, а и не съм лекар. Даже ще ми е интересно да споделиш мнението на твоя док, че без това постоянно се колебая за това лечение точно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт