Отговори
# 540
Момичета, искам да ви попитам следното: Какво се случва, ако човек прави опити за забременяване  със или без арт процедура и прогестерона му се окаже нисък на 7-8 ден, когато трябва да се извърши евентуалната имплантация. Това би ли следвало да предизвика веднага кървене при неосъществена имплантация. Говоря за случаите, когато не се взема прогестеронов препарат след овулация. newsm78

# 541
  • София
Момичета, искам да ви попитам следното: Какво се случва, ако човек прави опити за забременяване  със или без арт процедура и прогестерона му се окаже нисък на 7-8 ден, когато трябва да се извърши евентуалната имплантация. Това би ли следвало да предизвика веднага кървене при неосъществена имплантация. Говоря за случаите, когато не се взема прогестеронов препарат след овулация. newsm78

Много са факторите, които влияят на имплантацията и развитието на ембриона в първите дни от зачеването.
Чела съм напр. че ако у бременно опитно животно се отстрани оперативно Корпус Лутеум /т.н.ЖТ/ настъпва редовно прекъсване на бременността.
При отстраняване обаче на КЛ у жената в ранните седмици на бременността, не винаги настъпва аборт. И извода беше, че у жената ранната бременност може да се развие и без КЛ /демек без прогестерон/ Това разбира се е много крайно Simple Smile  но е добър пример да не се притеснявате толкова много, ако нивата на Прогестерона са по-ниски.
Причините за аборт в ранните седмици от бременността са предимно генетични.

А и лекарите винаги могат да попълнят  липсите на прогестерерон чрез допълнителен прием на прогестини или стимулиране функцията на КЛ /ЖТ/

При всички случаи, ако има съмнение за нисък прогестерон / кървене, ниска БТ/ е добре той да се изследва и да се вземат своевременно мерки

# 542
  • В градината...
Денис, благодаря ти за съветите - днес бях на преглед - имам спукан фоликул и ж.т. май 13 мм, или греша, може и друго да съм чула. Прогестеронът ми е 19.36 ng/ml   /при реф. 5.16-18.56/. Днес май ми е осмият ден от ову. А температурата ми хич я няма ....

# 543
  • София
perunika
Прогестерона ти е супер, графиката ти е добре - защо се притесняваш?!
Радвай се
Стискам палци да е станало Simple Smile

# 544
  • В градината...
Добро утро, момичета, още едно долазателство, че програмите за температурни графики са си просто програми. Моята ову беше миналата седмица - доказана с УЗИ, тест и прогестеронът вчера, който удари тавана. А според baby plan ову съм имала преди 3 дни! Ще взема да си нанеса реаланта, че... /ще пейстна това и в темата за БТ/.

# 545
Здравейте!
Излязоха ми резултатите от изследванията на щитовидната жлеза. Според доктора ми са добри, като се има в предвид, че целя забременяване. Вие какво мислите? Взеха ми кръв сутринта на гладно (бях пила само вода) и преди да си взема хапчето. За сега дозата ми остава същата - 60 mg.

TSH, 3rd generation     1.89                 реф. стойности: 0.40 - 4.50 mIU/L
Т4, free                         0.8                                              0.8 - 1.8 ng/dL
T3, free                         2.4                                              2.3 - 4.2 pg/mL

# 546
Фики, според мен изследванията ти са супер - перфектни даже  Peace Успех и да ни зарадваш скоро с добра вест!  EFP

# 547
wackamotto, много ти благодаря! И аз сега съм много по-спокойна, като знам, че TSH-то е в добри граници. След 3 месеца пак ще повторя изследванията, понеже тези резултати са само след месец и половина (най-много два) на 60 mg доза от лекарството. Преди това бях на 75 mg за около 6-7 месеца. Доктора каза, че реално хормоните ми са вероятно в малко по-високи стойности, от колкото показват лаб. резултати, тъй като са ми взели кръв преди да си взема хапчето, а после през деня стойностите се покачвали. Така ми обясни доктора.

# 548
Е, едва ли разликата би била кой знае колко значима  Hug Успех!   bouquet

# 549
Момичета, не знам дали тук трябва да попитам, но търсих из темите и никъде не намерих отговор.Интересува ме мога ли да направя изследване на полови хормони по здравна каса?

# 550
  • София
Момичета, не знам дали тук трябва да попитам, но търсих из темите и никъде не намерих отговор.Интересува ме мога ли да направя изследване на полови хормони по здравна каса?

Да, но АГ или Ендокринолог може да ти ги пусне / по негова преценка Simple Smile/

ТСХ и Т4 - може и ЛЛ / това са хормони на ЩЖ, но влияят  на О. и МЦ/

# 551
Смятам да си взема направление за гинеколог и вече той да ми пусне изследванията.
А относно щитовидната жлеза, не знаех че ЛЛ може да ми даде талонче за изследване.Миналата събота си изследвах  TSH беше 1.7 при реф.ст-ти 0.27-5.50.Т4 не съм изследвала.
Денис, Благодаря  bouquet

# 552
  • София
Смятам да си взема направление за гинеколог и вече той да ми пусне изследванията.
А относно щитовидната жлеза, не знаех че ЛЛ може да ми даде талонче за изследване.Миналата събота си изследвах  TSH беше 1.7 при реф.ст-ти 0.27-5.50.Т4 не съм изследвала.
Денис, Благодаря  bouquet
Супер е ТСХ, няма нужда да изследваш Т4
Добре е да се изследват обаче  ТАТ и МАТ - но те се заплащат Simple Smile - и така ще си приключила с хормоните на ЩЖ Simple Smile
 /желателно е да се направи и УЗ на ЩЖ/

# 553
Здравейте момичета,

Моля да ми помогнете с малко информация. Жената е на 38 години с едно дете, опитва вече дълго време за второ, но за сега без успех.Ето и резултатите от хормонално изследване. Правени са при Щерев

Хормони , правени на 4 ден
Е2 - 67pg/ml - Ref. (24-114)
PRL - 11.09 ng/ml Ref. (3,30 - 26,70)
FSH - 11.50 IU/L Ref. (3,85 - 8,78)
LH - 4,21 IU/L Ref.(2,12 - 10,89)

Благодаря предварително Simple Smile

# 554
Здравейте момичета,

Моля да ми помогнете с малко информация. Жената е на 38 години с едно дете, опитва вече дълго време за второ, но за сега без успех.Ето и резултатите от хормонално изследване. Правени са при Щерев

Хормони , правени на 4 ден
Е2 - 67pg/ml - Ref. (24-114)
PRL - 11.09 ng/ml Ref. (3,30 - 26,70)
FSH - 11.50 IU/L Ref. (3,85 - 8,78)
LH - 4,21 IU/L Ref.(2,12 - 10,89)

Благодаря предварително Simple Smile

На пръв поглед на мен ми изглежда завишено ФСХ, което може да означава изчерпан яйчников резерв. За да се каже това със сигурност обаче са необходими още изследвания. Инхибин Б,  АМХ и преброяване на антралните фоликули. Късмет на жената.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт