Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Високи стойности на ТСХ

  • 108 960
  • 149
  •   1
Отговори
  • Мнения: 593
Здравейте ,днес си направих изследвания на щитовидната жлеза .ТСХ е 7,76 доста е високо, за това искам да попитам имали момичета с такъв резултат?Как се лекувате и за колко време е минало лечението.Очаквам декември месец да започна ин витро процедура,надявам се до тогава ТСХ да влезне в норми .Утре ще си запиша час за ендокринолог ,но реших да попитам и тук ,понеже до прегледа има време .

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 191
Titanka,не се притеснявай!До декември има време ТСХ да падне под 2,00.Моят съвет е да идеш при читав ендокринолог,защото е важно не само да падне стойността,а и да се задържи в норма.

# 2
  • Мнения: 3 154
Подкрепям zok, че ти трябва добър ендокринолог. Ако си от София ти препоръчвам д-р Начев.
Имаш време до декември, надявам се ТСХ да падне достатъчно до тогава. Само ТСХ ли си изследвала? Фт4? Антитела?
Има тема за Хашимото. Там пишем момичетата с проблеми в ЩЖ. Ако искаш, заповядай при нас Flutter
Успех Hug

# 3
  • Най-сетне у дома
  • Мнения: 896
Ще падне. До декември ще падне тамън 2 пъти. Така или иначе, където и да си си записала час утре, лекарят ще ти предпише някакъв медикамент за намаляване. Според мен почвай да го пиеш без отлагане, за да не губиш време. А после иди да те види и Начев - най-читавото лице на българската медицина  Laughing Щом ще правиш процедура, той ти трябва.

Успех и не се шашкай, имаш повече от 2 месеца до тогава. Освен това, поддържащата терапия за щитовидната жлеза е от решаващо значение за успеха на процедурата - вече си една крачка напред  Hug

# 4
  • Пловдив
  • Мнения: 191
Подкрепям момичетата за д-р Начев!

# 5
  • Мнения: 593
Благодаря ви момичета дано да сте прави Grinning,но не съм от София ще отида в Пловдив.Другите ми резултати за  сега са добре.

# 6
  • Пловдив
  • Мнения: 191
Titanka,аз също съм от Пловдив и се лутах две години по ендокринолози.Посещавала съм д-р Нончев ,д-р Георгиев и доц.Обрецова.Разбрах,че от Селена изпращат проблемните момичета при д-р Георгиев.Дано се е понаучил да преценява дозите.И на мен ми се струваше абсурдно да ходя и на ендокринолог в София,но... никога не казвай никога.Щитовидната жлеза не е шега работа,особено ако правиш АРТ процедури.Дано при теб се наредят нещата.Всичко,което споделям е чисто приятелски!Успех,мило момиче!

# 7
  • pleven
  • Мнения: 163
Здравейте и аз се включвам в темата, при мен стойностите на TSH също са високи 3.5, трябва ди ги сваля, за да започна процедурата.
Аз също не съм от София, но съм решила да ходя при д-р Начев, защото ми омръзна да обикалям по различни доктори. И вместо по евтино ми излиза по скъпо, пак си плащам за прегледа, давам пари за лекарства който после се установява, че не са ефективни.

# 8
  • Мнения: 229
здравейте може ли да ми кажете нормални ли са тези резултати на TSH-2.570 референтни граници-0.27-4.20

# 9
  • Най-сетне у дома
  • Мнения: 896
здравейте може ли да ми кажете нормални ли са тези резултати на TSH-2.570 референтни граници-0.27-4.20

Много са добри, ако не планираш процедура. Ако обаче ти предстои, добре е да падне под 2.

# 10
  • София
  • Мнения: 23 037
може и да не пада, моето е 2.3, никой не го е сметнал за проблем  Rolling Eyes

# 11
  • Най-сетне у дома
  • Мнения: 896
може и да не пада, моето е 2.3, никой не го е сметнал за проблем  Rolling Eyes

О, то и не е проблем, както ми обясни нашия гуру д-р Начев  Simple Smile. Просто каза, че ако е възможно, е по-добре да се започне от по-ниски стойности. Но и така бивало.

# 12
  • Мнения: 229
каква процедура

# 13
  • Най-сетне у дома
  • Мнения: 896

Ами, питаш в тема в подфорум за проблемно забременяване. Процедура за асистирана репродукция, за това говорим. Инсеминация, инвитро, икси.

# 14
  • Мнения: 229
Аха.... не ми предстои инвитро но от доста време правим опити за забременяване и моя гинеколог ме прати на ендокринолог защото за много кратко време качих 20 кг и ме прати профилактично затова ви попитах за резултата защото другата седмица съм на лекар а се бях притеснила. Благодаря все пак за информацията  Hug

Общи условия

Активация на акаунт