Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Високи стойности на ТСХ

• 109 679
  • 149
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Да, трябва да смъкнеш ТСХ-то. Дали дозата ти е достатъчна, ще си проличи след като направиш ново изследване, след мин. 40 дни. ТСХ за забременяване трябва да е под 2-2,5....

# 31
ПС. Забравих да кажа, че изследвах и кръвната захар- 5,3 и урината и са нормални. Там няма нищо страшно. Прегледа ме и гинеколог на ехограф и каза, че нищо няма в матката и яйчниците. Но цикалът ми беше оскъден 3 месеца преди изследванията- идваше ми по 1-2 дни като кафеникаво зацапване. На 4-я месец дойде по- нормално- трая ми 3 дни малко се позасили- това беше преди да гълтам лекарството.

# 32
  • София
Другите хормони в норма ли са- ФСХ, ЛХ, естрадиол, dheas, androstendion, прогестерон, тестостерон?

# 33
Благодаря за мнението, Иванкака, така е- наистина съм се заела да го смъквам и се разчетох на тази тема и така попаднах тук. Определиха ме като хипотиреоидит-   имам и симтомите: лесно се уморявам при физически натоварвания, при ходене нагоре по баири и се задъхвам, спи ми се често,  пулсът ми е ускорен и не пада под 94, килограмите, глава ме болеше допреди да вземам лекарството / вземам го от 6 дни/, а сега не ме боли толкова. Преди всеки ден бях със силно главоболие, световъртежи. Сега само ми става лошо понякога. До колко време след като се смъкне ТСХ-то до под 2 може да се забременее по естествен път?
   За тях не са ми предписали да ги изследвам, но ще го направя- мога ли направо да отида в лабораторията и да им заявя да ги изследвам, защото докторите не ме пращат на такива изследвания, казват, че ми нямало нищо?! Close

# 34
В какви норми трябва да са другите хормони, за да забременея?

# 35
  • София
ето тук е темата за хормоните: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=619409.0
пускат се в определени дни.
забременяването не зависи само от хормоните, а и от много други неща.
Пожелавам ти да не ти се налага да ги изучаваш. Успех и скорошно забременяване.

# 36
  Вероятно трябва да се провери как функционират и другите жлези, не само щитовидната. Успех ти желая!
Кои са другите жлези? Peace

Simple Smile Здравейте, аз съм на 36 год. почти и TSH при мен е високо- 5,32 при референтни стойности от 0,5 до 4,20. На мен ендокриноложката ми във В. Търново д-р Мичорова ми каза, че ТСХ трябва да падне до под 2, иначе да забравя да забременявам, а аз искам второ дете. Предписа ми да гълтам Л- тироксин по 50 мг. по половин таблетка дневно. Каза ми след 2 месеца да ида да го изследвам пак, без таблетката! Освен това след 2 месеца да отида и на ехограф при нея, ще ми струва 25 лв. в нейния кабинет. Дали тази доза ще ми е достатъчна да се излекувам? Всичко друго засега е нормално, пролактинът е в норма. Казаха ми да смъкна и килограми, защото са доста над нормата- тежа 82-83 кг. и съм висока 1,60 м. Преди да родя преди 5 год. сина си, бях около 52-53 кг. Минах малко на диета тези дни. Това ми състояние пречи ли наистина за забременяване?
Моят беше малко по-висок от твоя след три месеца падна на 3.20 но сменях дозата на тироксина по предписание на лекар.
Не разбрах това с -иначе забрави да забременяваш!? newsm78
Ако вярваш на лекарката си спази нейната схема на лечение.
Добре е, че пролактина е в норма. Хубаво е, ако ендокринолог ти направи диета подходяща за твоето състояние. Имай предвид, че килограмите сами ще паднат като свалиш тсх поне при мен е така, не знам дали при теб ще е така. На мен апетита ми намаля значително Чувствам се и много по-добре. Но също така се движа много повече.
Гледай да спазваш диетата, която започнеш и да не е малко диета а да е балансирано хранене.
Успех ти желая Peace

# 37
  • София
Съншайн, не мисля че свалянето на ТСХ има връзка с намаления апетит (поне при мен няма такава връзка  Mr. Green)

Stefaniqpg, ако случайно не ти е казала доки, аз да ти дам едно напътствие за л-тироксина: пие се сутрин на гладно, храна и кафе минимум след 30 мин, ако приемаш други лекарства - минимум 2 часа след л-тироксин!
Успех!

# 38
Съншайн, не мисля че свалянето на ТСХ има връзка с намаления апетит (поне при мен няма такава връзка  Mr. Green)

Stefaniqpg, ако случайно не ти е казала доки, аз да ти дам едно напътствие за л-тироксина: пие се сутрин на гладно, храна и кафе минимум след 30 мин, ако приемаш други лекарства - минимум 2 часа след л-тироксин!
Успех!
Възможно е, при мен намаля може би и от още един фактор смених начина си на хранене значително и движение.

Извинявай за въпроса, но в колко часа го пиеш тироксина?
И аз спазвам да има време между приема на тироксин и други неща които се налага да пия. Peace Даже и с 4 часа разлика, защото пиех друг хормон. Ставах в 5-6 часа.

# 39
  • София
[Извинявай за въпроса, но в колко часа го пиеш тироксина?
И аз спазвам да има време между приема на тироксин и други неща които се налага да пия. Peace Даже и с 4 часа разлика, защото пиех друг хормон. Ставах в 5-6 часа.

За Л-тироксина - часовника ми звъни в 7.30 и тогава го пия даже със затворени очи  Mr. Green Докато се надигна и свърша сутрешните процедури е минал поне половин час и още толкова докато се появя в офиса Simple Smile Реално кафето си го пия в офиса към 9 часа, а следващите лекарства в 11-11.30 ч.

# 40
  • София

и при мене няма намален апетит.
То може би зависи колко е било ТСХ преди хапчетата- моето не беше много високо- 2.8- 3.0.

# 41
  • София
Аз също бях в реф., но високо за ин витро
 свалих от 3.67 на 1.99 за 45 дни.

# 42
Аз също бях в реф., но високо за ин витро
 свалих от 3.67 на 1.99 за 45 дни.
С каква доза? И преди беше ли ти високо или това ти е най-висока стойност?
и при мене няма намален апетит.
То може би зависи колко е било ТСХ преди хапчетата- моето не беше много високо- 2.8- 3.0.
Да, може и от това да зависи аз започнах да свалям от 6.90 при реф.гр. 4.20 не че имат значение точно за това изследване. Тъй като трябва да е около 2 за бременност. Peace

# 43
  • София
Съншайн, твоето е било извън реф. граници, т.е. може наистина от това да ти е изчезнал апетита, след като си го вкарала в реф. стойности.
А при нас със Титка е било все пак в реф. стойности, та може би затова не ни се е отразило на апетита. Аз много се надявах, че ща намалее пустия му апетит и да позаслабна, ама нъц.....

# 44
  • София
Каката и аз се надявах да намалее апетита, ама нъцки дето викаш  Mr. Green

Съншайн, преди не съм го мерила, така че това ми е най-високата доза. Вземам по 0.25 мг и го свалих за 45 дни. Но при всеки е различно.

Общи условия

Активация на акаунт