Отговори
# 555
А завишаването на ФСХ, предполагам има връзка с възрастта на жената? Дали?

За сравнение - моето ФСХ е около 12 и съм на 31, нейното е 11,50 , но е на 38 години. Така погледнато тя е добре Simple Smile

# 556
pipiole, да има връзка с възрастта. Тези резултати може да са инцидент, затова не бива на база едно изследване да се правят изводи за ИЯР. Хубаво е ФСХ да се повтори следващия месец и ако отново е завишен да се направят другите изследвания.
Това  се отнася и за теб.   bouquet

# 557
Момичета, някоя от вас ще може ли да коментира резултатите ми на 3-ти ден от МЦ:

LН   
    фоликуларна фаза    3,8    IU/l     ref:  1.10 - 11.60

FSН    -    -    -    -
        фоликуларна фаза    6,8    IU/l            3.00 -  14.40

Estradiоl    -    -    -    -
        фоликуларна фаза    133, 0 pmol/l   ref: -        587.0

Какво означава, когато LH/FSH <1. Защото доколкото разбрах, трябва да 1 или 1,5.
Смятате ли, че Естрадиола е нисък (въпреки, че е в норма) за този период на МЦ?

# 558
  • София
Galena
ФСХ малко се  е форсирал, но не е проблем
Е2 е добре

# 559
Денис благодаря за отговора!
А мислисх ли, че това може да  пречи на забременяването ? И това форсиране свързано ли е с някой друг хормон - TSH например?

# 560
  • София
Денис благодаря за отговора!
А мислисх ли, че това може да  пречи на забременяването ? И това форсиране свързано ли е с някой друг хормон - TSH например?
Да, може да има някаква причина, като завишено ТСХ / т.е хипофункция на ЩЖ/
Може и друга да е причината, както и да е инцидент
Едно изследване не е достатъчно  да се правят заключения

# 561
Денис   bouquet

Попитах за TSH понеже съм с Хасхимото (съжалявам неми работи sh на клавиатурата), но досега съм нямала проблеми с TSH, а само с ТАТ и МАТ. Но ще пусна един хормон да видя как са се развили нещата.

# 562
  • В градината...
Вчера изследвах тестостерон. Резултатът е 0.91 nmol/l  /реф. 0.69 до 2.60/.
Обаче пред резултатът пише L, а не съм под нормата. Ще се обадя да попитам в лабораторията дали е грешка.
Denis, ако няма грешка как влияе този резултат?
P.S.
Сега звъннах в лабораторията и ми обясниха, че пише L, защото машината не може да разпознае за мъж или за жена става въпрос и записва резултата за първата група от референтните стойности, а те са за мъже. А за мъж 0.91 е нисък резултат.

Последна редакция: ср, 23 ное 2011, 12:57 от perunika

# 563
  • София
Може ли коментар и по тези резултати:

LH - 6,61 IU/l,                  ref. 2.4 - 12.6
FSH - 8.33 IU/l                 ref. 3.5 - 12.5
Estradiol - 203.10 pmol/l   ref. 46- 607
Testosteron - 0.43 nmol/l  ref. 0.22 - 2.9
Prolactin - 95.28mlU/l        ref. 127- 637

За ниския пролактин какво бихте ме посъветвали? Мога ли да пусна пак тия дни изследване (тези са от 3 д. на МЦ) или да чакам следващия месец?
Тестостерона според тази лаборатория е в норма, но не е ли нисък   newsm78 (гледам резултатите на perunika), а и при мен съотношението LH/FSH  е под 1 ... не е много розово положението....

# 564
Здравейте, моля ви за малко помощ. Случаят ми е следния една химическа бременност и след това мисед аборт с последвал кюретаж в 9г.с.
Тъй като чакам 2-рия си МЦ след кюретажа, може ли някой да ми обясни на кой ден трябва да пусна необходимите изследвания. Намерих като информация , че е необходимо да пусна FT4, TSH, LH, FSH, Prolaktin, Estradiol , на кои дни от МЦ трябва да ги пусна и има ли други необходими, които трябва да изследвам?
Благодаря предварително !  Simple Smile

# 565
  • В градината...
Скъпа Антонели, аз не съм от най-вещите тук, но в темата има назад доста коментари по въпроса ти. FT4, TSH се пускат без значение на кой ден от цикъла - сутрин без кафе и кофеин. Другите хормони - на 2-3 ден. Мисля, че се коментират някъде и по-широки граници. В темата са обсъдени изследвания и на други хормони, които биха повлияли на фертилността. Но  гинеколозите започват винаги с тези, които си посочила. Ако се появят някакви отклонения в резултата или ако има някакъв проблем, за който жената да съобщава, вече по преценка на лекаря се назначават и други изследвания. Има много статии по този въпрос.

# 566
  • до едно тепе
Антонелка на 3 ден-ЛХ,ФСХ,Естрадиол,Тестостерон,Пролактин и ако искаш още ДХЕА-с,Андростендион,17-ОН-прогестерон. Обикновения прогестерон  на 7-ми ден след доказана овулация
ТСХ и ТФ4-когато искаш.Аз съм пускала и ТФ3 заедно с другите два.
Първите 4 и прогестерона може да ти ги пусне с направление гинеколог,ако реши,че иска.ТСХ и ФТ4 може личния лекар да ти ги пусне по касата.
Че като ги събереш всичките и става доста стабилна сума Rolling Eyes

# 567
Поспаланчо , да видях кои може по ЗК и кои трябва да плащам, парите ще ги намеря, ако не успя по ЗК, въпроса е лекаря да е читав и да може да е адекватен, попитах още няколко дами от форума те също ми дадоха добри отговори като вас с Перуника, за което много благодаря, че тепърва почва екшъна с изследванията  Mr. Green

# 568
Аз отново да попитам , само че този път за изследвания на щитовидната жлеза

FT4 - 10,23 (12.00-22.00)
TSH - 17,100 (0.27-4.20)
TAT - 546,40 (до 115)
MAT - 348,70 (до 34)

Очевидно е, че резултатите не са добри, но жената е посетила лекар (Д-р Начев) и той се е държал меко казано недружелюбно. Предписал й е Ел тироксин по 1 таблетка дневно.

Добавям и първите изследвания

Хормони , правени на 4 ден
Е2 - 67pg/ml - Ref. (24-114)
PRL - 11.09 ng/ml Ref. (3,30 - 26,70)
FSH - 11.50 IU/L Ref. (3,85 - 8,78)
LH - 4,21 IU/L Ref.(2,12 - 10,89)

Моля за някакво мнение, защото е доста притеснена. А и аз с нея, много ми е близка.
Благодаря ви

# 569
  • София
pipiole
ТСХ показва  Хипофункция на ЩЖ
Добре е да се изследват и ТАТ и МАТ
Предполагам е гледана на УЗ / ЩЖ/?

Полови хормони: ФСХ е  завишен, но може да е от ЩЖ или да има и друг проблем, който да подтиска О.

Общи условия

Активация на акаунт