Отговори
# 570
  • София
pipiole
ТСХ показва  Хипофункция на ЩЖ
Добре е да се изследват и ТАТ и МАТ
Те са изследвани:
Цитат
TAT - 546,40 (до 115)
MAT - 348,70 (до 34)

това е живо Хашимото.

# 571
  • София
magnet_for_happiness
 Peace

# 572
Здравейте!
Имам нужда от помощ Flutter
Днес си получих изследванията,които са следните:
TSH - 1,20       референтни 0,27-4,2
FT4 - 15,54      референтни 12-22
TAT - 243         референтни 0-115
MAT - 84,14     референтни0-34
Prolactin-140,4 референтни 102-496
Всички са правени на 4-ти ден от МЦ.Ендото каза Хашимото,но ако не работя за бебе,не ми трябвали лекарства,но щом имам един мисед и целя бременност,трябва да пия Еутирокс през ден по едно сутрин.
Моля за мненията ви!  bouquet Hug

# 573
  • София
daninceto  то тия хормони няма значение в кой ден се изследват,само пролактина може да донесе някаква информация на база ден.
Иначе-да,Хашимото е,но ТСХ ти е супер Wink ендото направи ли ехография на жлезата?-да не изскочи някой възел нещо,не друго.. Simple Smile Добре е след забременяване да изследваш пак ТСХ и ФТ4.Да прав е ендото,че при такъв резултат на ТСХ не ти трябва хормон.
Но  при целяща бременност- се консултирай с друг еднокринолог дали да пиеш хормона,при тези резултати... може след +тест да се наложи...но сега...

Последна редакция: чт, 01 дек 2011, 18:49 от magnet_for_happiness

# 574
Благодаря за светкавичния отговор Hug
Ехография ще направя тези дни,че тя отделно.Мисълта ми беше дали тези завишени стойности не пречат на забременяването и се чудя да ги пия ли сега,какво да правя или картината ще се изясни след ехо-то Thinking

# 575
  • София
Благодаря за светкавичния отговор Hug
Ехография ще направя тези дни,че тя отделно.Мисълта ми беше дали тези завишени стойности не пречат на забременяването и се чудя да ги пия ли сега,какво да правя или картината ще се изясни след ехо-то Thinking

Завишени са стойностите на антителата ТАТ и МАТ,а те не се повлияват от еутирокс или лтироксин. Хормона действа на ТСХ,а то ти е чудесно за забременяване. Слушай си лекаря или консулт с друго ендо.

# 576
Я,сега да видим дали съм разбрала правилно с прясно изрусената ми главица Laughing.Нищо не пия за сега,правя ехо,и като (ако) забременея тогава консултация и контролни изследвания,а до тогава само си следя хормоните през определен период и ако започва да расте ТСХ тогава хапове. Thinking Нал' тъй?

# 577
  • София
Най-добре се консултирай с друг ендокринолог дали да пиеш хормони преди забременяване при такова ТСХ.
 За забременяване ТСХ трябва да е под 2, твоето е такова.

# 578
Здравейте, миналия месец изследвах на 3-ти ден от МЦ
LH 5.72                 /референтни за Фол.Ф.от 2.4-12.6
FSH 7.58              /референтни Фол.Ф.      от3.5 - 12.5
Estradiol 46.67   /референтни Фол.Ф.       от12.5-166.0

Денис ги коментира и освен леко форсирания FSH другите си бяха наред.
Този месец пуснах пак на 3-ти ден от МЦ.
Prolactin - 525 /референтни от 102-496
Testosteron - 0.839 /референтни от 0.06 - 0.82

Знам че нивата ми са завишени и до няколко дни ще взема направление за гинеколког,но исках да чуя и вашето мнение.
Благодаря предварително

# 579
  • до едно тепе
Здравейте, миналия месец изследвах на 3-ти ден от МЦ
LH 5.72                 /референтни за Фол.Ф.от 2.4-12.6
FSH 7.58              /референтни Фол.Ф.      от3.5 - 12.5
Estradiol 46.67   /референтни Фол.Ф.       от12.5-166.0

Денис ги коментира и освен леко форсирания FSH другите си бяха наред.
Този месец пуснах пак на 3-ти ден от МЦ.
Prolactin - 525 /референтни от 102-496
Testosteron - 0.839 /референтни от 0.06 - 0.82

Знам че нивата ми са завишени и до няколко дни ще взема направление за гинеколког,но исках да чуя и вашето мнение.
Благодаря предварително

Галче вземи си по-добре направление за ендокринолог.А ако намериш гинеколог-ендокринолог най-добре. Peace

# 580
Поспаланчо така мисля да направя ,като отида на гинеколога ще искам направление от него за ендокринолог. А от гинеколога ще искам да види имам ли изобщо овулация,защото досега съм я засякла само 1 месец.През останалото време се губи някъде  newsm78

# 581
  • Живее на Луната
Момичета, искам да попитам тези от вас които са правили изследване за яйчников резерв или по конкретно АМХ. Резултата ми е на горната граница - малко над 6. Доктора го погледна и нищо не каза (при положение че FSH и Inhibin B са в норма). Ако е ниско, знам че е индикация за изчерпан резерв - ако е високо обаче какво означава?

# 582
  • София
Ето ме пак тук.
В началото на октомври:
Хормони                  Резултат                  Референтни
                                                             стойности  
TSH                         3,32   µIU/ml           0.27 - 4.2
Свободен Т4            15,53   ng/l              9,30 - 17

След около 50 дни на 0,25мг Л-тироксин, стойностите са:
TSH                         2.86     µIU/ml         0.27 - 4.2    
Свободен Т4 S         16.17     ng/l            9.30 - 17    
Свободен T3 S         3.73                        2 - 4.40

Целта на занятието е бременност, а възрастта - 30+. Май ще ми увеличат дозата? Thinking
Утре имам час при ендокринолог, просто преди малко си видях резултатите и размишлявам на "глас".

# 583
  • София
милинка, отличничка си! Реагираш на лечението, което е добре, с по-висока доза ще си още по-близко до целта. Мисля, че няма смисъл вече да се набутваш с FT4 и FT3. Кой е ендокринологът ти? Сподели какво ти е казал, моля. Успех!   bouquet

# 584
Момичета, искам да попитам тези от вас които са правили изследване за яйчников резерв или по конкретно АМХ. Резултата ми е на горната граница - малко над 6. Доктора го погледна и нищо не каза (при положение че FSH и Inhibin B са в норма). Ако е ниско, знам че е индикация за изчерпан резерв - ако е високо обаче какво означава?
Белла, а ти имаш ли референтни стойности на АМХ на листа с резултатите? Защото се досещам къде си правила този тест и неотдавна реф.ст. нямаше.
А доколкото съм срещала из нета, стойностите са 1 - 10., т.е. сигурна ли си, че 6 ти е на горна граница?
При стойности над 10 мисля, че се говори за поликистоза.
Резултат 6 звучи супер, моят беше 1.19  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт