Отговори
# 585
  • София
милинка, отличничка си! Реагираш на лечението, което е добре, с по-висока доза ще си още по-близко до целта. Мисля, че няма смисъл вече да се набутваш с FT4 и FT3. Кой е ендокринологът ти? Сподели какво ти е казал, моля. Успех!   bouquet

При д-р Начев ходя. Пуснах ги ФТ3 и ФТ4, защото при намаляването на ТСХ някой от тях се увеличавал, но не помнех кой. И за всеки случай пуснах и двата. Очаквах да съм смъкнала повече и се притеснявам да не реши да увеличава дозата.
Утре следобяд съм при Начев, да видим какво ще каже...

# 586
  • София
Ами според мен ще ти качи дозата, но не виждам защо се притесняваш.
А и доколкото го познавам ще ти се скара, че си си дала парите за излишни изследвания. Поне на мен всеки път ми се кара  Laughing
А ФТ4 се качва, когато се приема тироксин, но това е нормално и не е притеснително, следи се по-изкъсо при бременност.

# 587
  • София
Ще докладвам какво е казал. Simple Smile

# 588
  • София
милинка, отличничка си! Реагираш на лечението, което е добре, с по-висока доза ще си още по-близко до целта. Мисля, че няма смисъл вече да се набутваш с FT4 и FT3. Кой е ендокринологът ти? Сподели какво ти е казал, моля. Успех!   bouquet

При д-р Начев ходя. Пуснах ги ФТ3 и ФТ4, защото при намаляването на ТСХ някой от тях се увеличавал, но не помнех кой. И за всеки случай пуснах и двата. Очаквах да съм смъкнала повече и се притеснявам да не реши да увеличава дозата.
Утре следобяд съм при Начев, да видим какво ще каже...

Когато пускаш ТСХ не пий сутринта Л-Тироксина /той повишава Т4/ - изпий си го след това

# 589
  • София
Не го бях пила. Пих го, след като дадох кръв. Това е резултат изцяло на гладно, дори вода не бях пила. Sad

# 590
Мойте хормони никой ли няма да ги коментира  Weary Много ли е това завишение,пречи ли на забременяването,как се процедира? На лекар съм чак в петък,а дотогава ще се побъркам от незнание и ровене в нета  Sad.

# 591
  • Живее на Луната
Галка, тестостерона мисля че не е проблем, съвсем малко е над границата (и моя беше така и доктора ми каза че е ОК). За пролактина предполагам че трябва да се изследва поне още веднъж, защото може да е инцидентно, тъй като този хормон може лесно да повлияе от странични фактори, като стрес например. Лекарят ти най-точко ще ти каже какво да направите, може да предпише някакво лечение, а може и да няма нужда, това той ще прецени. Не се притеснявай излишно, нещата изглеждат добре  Peace

Кафенце, благодаря за коментара.  Референтните граници, които са ми дали на изследването са 0.24 - 6.40, а моят резултат е 6,97 - тоест извън границите. Изследването е правено в клиниката на д-р Владимиров, а той съмият не обърна внимание на този резултат, тоест според него е нормално. Така или иначе проблемът при нас май ще излезне от друго място, но поне това да е наред  newsm12

# 592
Благодаря ти  bella че много се ошашавих като видях че резултатите ми са завишени. ще си изчакам до прегледа да видим какво ще ми каже Док.

# 593
  • София
Днес бях на лекар. Както и предполагах, удвои дозата. И така до средата на февруари. Каза, че на тези стойности вече можем да пробваме, но задължително да се обадя/отида, ако нещата се получат.
И да, скара се защо съм си давала парите за ФТ3 и ФТ4, никаква информация не му носели. Simple Smile 

# 594
  • София
 Mr. Green

Ами почвайте се тогава! Желая ти скорошен успех и наистина като видиш 2 черти веднага му звънни за да корегирате дозата.  Peace
Успех!

# 595
  • София
Благодаря! Simple Smile Дано да има ефект, че в противен случай ще почваме по трудния начин. Sad

# 596
  • София
Самоцитирам се, че преди нямаше коментари.
Може ли коментар и по тези резултати:

LH - 6,61 IU/l,                  ref. 2.4 - 12.6
FSH - 8.33 IU/l                 ref. 3.5 - 12.5
Estradiol - 203.10 pmol/l   ref. 46- 607
Testosteron - 0.43 nmol/l  ref. 0.22 - 2.9
Prolactin - 95.28mlU/l        ref. 127- 637

За ниския пролактин какво бихте ме посъветвали? Мога ли да пусна пак тия дни изследване (тези са от 3 д. на МЦ) или да чакам следващия месец?
Може ли някой да се включи, моля, че съм на лекар чак в началото на януари. Притеснявам се най-вече за Пролактина. Пуснах го пак за изследване заедно с прогестерона на 7 ден след О. и резултатите са:
Progesteron - 79,57 nmol/l  ref 5,3 - 86,0 (лут. фаза)
Prolactin - 174,3 mlU/l       ref. 102-496 (спазвала съм изискванията, но седях пред лабораторията само 10 мин, та се чудя дали може измамно да се е вдигнал и да е в норма)
А и може ли някой да ми каже защо има толкова различни  референтни стойности? Първите хормони са правени в цибалаб, а преди 4 г. съм правила същите изследвания пак там и тогава реф. ст-ти за Пролактина са били 59-619 пак в mlU/l.
Благодаря Ви предварително.

# 597
  • София
Jiema
Добре ти е Пролактина
Имала си О.
Предното изследване - може да е било инцидент

Различните лаборатории работят с различни рективи и затова имат различни рефер. граници
или една и съща лабор-я - различни реактиви.
Гледат се рефер. граници и така се тълкува изследването

# 598
Това са последните резултати, които имам:
ТСХ - 2.33 (0.27-4.20)
ФТ4 - 17.06 (12 - 22)
ТАТ - 12.83 (0 -115)
МАТ - 23.73 (0 - 34)

Ендокринологът ми каза, че няма поводи за притеснения. Аз мисля януари пак да си пусна едни, че тези са ми от юли месец.

# 599
  • София
denis_d, благодаря ти много за бързия отговор   bouquet Дано наистина всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт