Раждане в къщи 13-съдбовна тема

• 23 123
  • 904
  •   1
Отговори
# 195

Aми нямам спомен, някой да е искал на родилите  в къщи доказателство, че детето е тяхно.

Питам защото вчера четох в един сайт как една американка обясняваше, че за да издадат документи на детето, трябвало да има  декларация от лекаря й - че я видял/преглеждал бременна, че вече не е и т.н.

Може би всъщност не е лоша идея и такава процедура да има при нас за раждащите сами. Защото иначе се отварят разни вратички за узаконяване на чужди бебета.

А може би наистина е добра идеята да се изиска от тях да си финансират доказване посредством ДНК- анализ родствена връзка с бебето, за което претендират, че е тяхно.
Айде сега нови двайсе Simple Smile Знаете ли как се регистрира дете за ЕГН?
Да ви кажа под секрет, доказателства се искат ....амдааа

# 196
Неасистираното раждане няма как да се криминализира - просто не може да се докаже, че не е станало много набързо.

По принцип е така, но тук в свидетелството за раждане се записва дали домашното раждане е било планирано. Ето бланката за моя щат: http://www.delawarehealth.org/About/PDF/Mothers_Worksheet.pdf. Няма закон, по който да бъде подведен под отговорност родител, на който детето е починало при планирано неасистирано домашно раждане.

Данните се използват за официални статистики, ето: http://www.cdc.gov/nchs/data/nvsr/nvsr59/nvsr59_01.pdf Таблица 20. През 2008ма в САЩ са (живо)родени 4,247,694 деца, от които 28,357 са родени вкъщи. От тези домашно родените - 1,507 са изродени от лекар, 16,990 от акушерка, цели 9,276 - от други (т.е., немедицински лица) и за 584 не е посочено кой е асистирал (което може да означава, освен други неща, че раждането е било неасистирано).

# 197
  • София
Въпросът е ти какво избираш да повтаряш. И гледам, че е това, което ти е изгодно на тезата, не обраното. Общо взето като феномена, че никога не се объркват да ти върнат повече ресто, а само по-малко.

Ми има кой да се грижи за представянето на обратната страна, като гледам, с доста повече субективност при това Wink А и точно ти, дето за 6 теми не успя да си научиш двата урока - по основи на статистиката и по елементарен английски, май не си в позицията да коментираш информацията, предоставена от други  Whistling

# 198
...ако е в кувьоз доколкото е възможно пак се поощрява контакта с близките (майката да си мушка ръката в кувьоза, вадят бебето и го слагат върху майката и ги завиват с одеалце, дават майката да го вдигне на ръце вътре в кувьоза и други вариации, които лично наблюдавах).

Това ми беше осигурено втория път, когато раждах в частна болница, с изключение на ваденето от кувьоза, защото посиняваше веднага, но пък можех да стоя при него ако искам ден и нощ, да го пипам и  да му говоря. Плюс ежедневни посещения от неонатоложката в стаята, която ми обясняваше какви медикаменти му вливат, какви лекарства приема, какви са кръвните му показатели, какво показва рентгеновата снимка и т.н. На таткото също беше разрешено да влиза при бебето, като преди това му даваха да си измие ръцете с дезинфектант и да облече престилка.
Това са нормални неща и е редно навсякъде да са разрешени, а не да висиш на опашка за сведения и като попиташ "разгръща ли се вече дробчето на бебето?", да ти отговарят "жълтичко е още" и "кажете да ви донесат други чехли, че тези скърцат, а тук сме много нервни".
Ако във всички болници възприемат подобно отношение към пациентите, съм сигурна, че много ще намалеят желаещите да рискуват вкъщи неасистирано. Ще си остане само кликата със специални убеждения, но няма да могат да привличат ужасените от болниците родилки, защото те биха се чувствали спокойни при такова положение.

# 199
Въпросът е ти какво избираш да повтаряш. И гледам, че е това, което ти е изгодно на тезата, не обраното. Общо взето като феномена, че никога не се объркват да ти върнат повече ресто, а само по-малко.

Ми има кой да се грижи за представянето на обратната страна, като гледам, с доста повече субективност при това Wink А и точно ти, дето за 6 теми не успя да си научиш двата урока - по основи на статистиката и по елементарен английски, май не си в позицията да коментираш информацията, предоставена от други  Whistling

Аха, и викаш, понеже има кой да представя другото мнение, дай да поизлъжем брутално, дано убедим някого че ние сме прави. hahaha

Викаш имам нужда от курс по английски и 101 статс? Grinning

# 200
  • София
Пак казвам - върни назад, виж кой е пуснал инфото и разрявай силните си думички на него Wink "Комптентността" ти вече стана ясна на всички, даже и на тези от твоя "лагер", така че не знам за пред кого се пънеш...

# 201

Аха, и викаш, понеже има кой да представя другото мнение, дай да поизлъжем брутално, дано убедим някого че ние сме прави. hahaha

Викаш имам нужда от курс по английски и 101 статс? Grinning
Флип, разбра ли сега? Преди да се позовеш на нещо, писано от естествените и духовно извисените, трябва задължително да провериш истинността му, щото на тях, духовно извисените, съвсем естествено им идва да лъжат  Laughing

Персимон, за уроци по статистика не знам, не разбирам от материята. От английски обаче разбирам и ще ти кажа, че да, наистина имаш нужда от уроци по този език, особено по четене с разбиране. И по елементарна логика, иначе до ума ти щеше да стигне простичката истина, че изследването, дето го пробутваш като неоспорим факт в продължение на не знам колко теми, е публикувано на сайта на организацията на не знам кои акушерки бяха, които са заинтересована страна и си пазят кокала също като лекарите, но те са светици, пък ония с белите престилки - зверове.

Между другото, няма да е зле някой да пусне на първа страница линк и към случая на Karen Carr, акушерката, осъдена във връзка с акуширане на седалищно разположено първо бебе на 43-годишна майка. Фатален край за бебето. И лекарски мнения, че раждането не бива да е домашно. И отказ на други акушерки да се заемат с точно това раждане. Извод: когато и лекарите, и акушерките ти казват едно и също, може би няма да е зле да се вслушаш и да се въздържиш дори от асистирано домашно раждане, вместо да търсиш акушерка, която да ти угоди, за да се спасиш от секциото.

# 202
  • София
Флип, разбра ли сега? Преди да се позовеш на нещо, писано от естествените и духовно извисените, трябва задължително да провериш истинността му, щото на тях, духовно извисените, съвсем естествено им идва да лъжат  Laughing

Това всички го разбрахме, някои - малко късно.

# 203
Неасистираното раждане няма как да се криминализира - просто не може да се докаже, че не е станало много набързо.

По принцип е така, но тук в свидетелството за раждане се записва дали домашното раждане е било планирано. Ето бланката за моя щат: http://www.delawarehealth.org/About/PDF/Mothers_Worksheet.pdf. Няма закон, по който да бъде подведен под отговорност родител, на който детето е починало при планирано неасистирано домашно раждане.

Да, а дори да има - няма как да бъде приложен, поне в масовия случай. Сега, за разни екстремни случаи -  например доказано да предизвикаш раждане в седми месец у дома и да оставиш бебето да умре - не знам как стоят нещата.

Бащатко, и в болница можеш да излъжеш и да "прехвърлиш" детето - но е малко по-трудно.

# 204
Пак казвам - върни назад, виж кой е пуснал инфото и разрявай силните си думички на него Wink "Комптентността" ти вече стана ясна на всички, даже и на тези от твоя "лагер", така че не знам за пред кого се пънеш...

Не се прави на три и половина. Ти си отговорна за достоверността на аргументите, които изпозлваш. Да си проверила верни ли са или не, преди да ги ползваш.

А моята компетентност, слава Богу, не е твоя грижа. Ти си гледай законите, дето не можеш даже да разбереш има ли ги или не. Joy

# 205
persimon, май ще викаме санитарката с усмирителната риза, натам вървят нещата...

Ако не ти харесва аргумента, спори с автора му, а не с Flip, която просто каза, че някой в старите теми е казал еди-какво-си. Така е естествено да бъде.

Твоята компетентност я видяхме. На твоя място въобще не бих повдигала въпроса.

# 206
Karis , как да ти кажа...мнението ти за английския ми е доста забавно по ред причини, които разбира се не бих и започнала да обсъждам с теб. Laughing

Другите неща, които си казала, са отново съшия феномен-явила се госпожата неразбрала нищо от досегашните дискусии и информация и готова да се хвърли гола в банята за да докаже, каквото вече е преминато сто пъти в последните 200 страници. Joy

Умопомрачително е какви неща  може да срещне човек в нета... doh

# 207
# 208
  • София
Много смешно същество си, честно.

# 209
Много смешно същество си, честно.

Simple Smile Да, май са я изпуснали от някой цирк.

Общи условия

Активация на акаунт