Раждане в къщи 13-съдбовна тема

• 23 079
  • 904
  •   1
Отговори
# 240
По вьпроса кой кой е.А вие знаете ли кой е Персоната?Защото аз знам.Не знам другите му имена вьв форума,но знам истинското му.
Голяма комспирация... Туко някой мине и каже на друг - Аз теб те познавам! Naughty
Следващата степен на общуване е - Ти мен ме познаваш. hahaha

Пък накрая ще се окажем една голяма рода, знам си аз hahaha

Така е.Всички сме синове на Моисей.Хайде сега това някой да го обори с научни факти Joy

# 241
Дами, като ви чета, имам чувството, че никога не съм раждала. Simple Smile

А аз като чета persimon, имам чувството, че е родила десет деца сама вкъщи и изродила още поне 200.

Ама знаем, че не е - така че аман от дървени философи, даващи съвети на базата на youtube образование.  ooooh!

Мамасита защо си мислиш,че знаеш каква е точната роля на плацентата 5 минути след раждането?

А защо да не знае? Предполагам, че е имало достатъчно наблюдения върку новородени и колко им стига кислорода след раждането, ако не продишат.

Не знам дали си виждал раждащо животно, но аз имам богат опит с котки. По някаква причина всичките ми котки държаха да родят при мен в леглото - напук на представата, че животните търсят усамотено място. Та мога да те уверя, че не съм наблюдавала котките да чакат 5 минути преди да прекъснат пъпната връв. Ама сигурно не са достатъчно алтернативни.

# 242
jp  Laughing и от къде знаеш каквото и да било за мен? освен от фантазмите си, имам предвид...

# 243
Дами, като ви чета, имам чувството, че никога не съм раждала. Simple Smile

А аз като чета persimon, имам чувството, че е родила десет деца сама вкъщи и изродила още поне 200.

Ама знаем, че не е - така че аман от дървени философи, даващи съвети на базата на youtube образование.  ooooh!

Мамасита защо си мислиш,че знаеш каква е точната роля на плацентата 5 минути след раждането?

А защо да не знае? Предполагам, че е имало достатъчно наблюдения върку новородени и колко им стига кислорода след раждането, ако не продишат.

Не знам дали си виждал раждащо животно, но аз имам богат опит с котки. По някаква причина всичките ми котки държаха да родят при мен в леглото - напук на представата, че животните търсят усамотено място. Та мога да те уверя, че не съм наблюдавала котките да чакат 5 минути преди да прекъснат пъпната връв. Ама сигурно не са достатъчно алтернативни.

Много се извинявам тогава.
Науката все още не знае тези неща,но знам ли,Мамасита може да има преки наблюдения и да е правила опити с животни,както ти с котките.

# 244
п.п. Сова е умна жена, и не че и идваш по-сложна, а няма опит с абсурди и словесни салати и се отегчава и удивлява на творенията ти. Аз съм свикнала и претръпнала. Laughing

Не, надали съм умна, поне не и по представите на Мамаситата. Което обаче (преполагам zаради моята простотодушност/простотия), не ме е и особено притеснило. Според мен нещата могат и трябва да се пишат и кратко, точно и ясно, беz иzлишно полzване на много думи, които само правят беzумна каша и в повечето случаи не каzват нищо особено, а само zвучат високопарно.
Тъй че Мамситке, приеми си, че си ми сложна, твоя воля. А в същност истината е беzумно проста, може би дори прекалено zа твоят интелектуално иzвисен моzък - престанах да те чета, окнчателно в последните дни. Прекалено много философстваш и ми доскуча. Има хора с дар слово и акъл, които обаче имат и "дарбата" да полzват думите добре, но да умеят да не каzват почти нищо с тях същевременно... Сега видях, че става дума zа мен, та ми се наложи...
И профили не правя, не ми е работата, ама ме споменаваш (не zнам на какво дължа честта), та рекох да си кажа и аz мнението.

Ако някой каже, че е спам, да така е, zная. Но.. тук, както и преди каzах, често се налага да се общува така, иначе не те раzбират.

За "аман от дървени философи" нещо прочетох малко наzад.. Ахам, няма шанс...

Последна редакция: нд, 05 юни 2011, 11:54 от Сова

# 245
Да. Simple Smile Както е казал Ботев: "...вино дайте пиян дано аз забравя, туй що, глупци вий не знайте, позор ли е или слава". И той се е сблъскал с хора с дълбоко объркан мироглед и ценности, и виждане за света.Simple Smile Слава Богу, ние няма нужда да се ръководим от нечий аномални идеи за интелект, правилно поведение и виждания. Peace

п.п. Сова е умна жена, и не че и идваш по-сложна, а няма опит с абсурди и словесни салати и се отегчава и удивлява на творенията ти. Аз съм свикнала и претръпнала. Laughing

Не, надали съм умна, поне не и по представите на Мамамситата. Което обаче (преполагам zаради моята простотодушност/простотия), не ме е и особено притеснило. Според мен нещата могат и трябва да се пишат и кратко, точно и ясно, беz иzлишно полzване на много думи, които само правят беzумна каша и в повечето случаи не каzват нищо особено, а само zвучат високопарно.
Тъй че Мамситке, приеми си, че си ми сложна, твоя воля. А в същност истината е беzумно проста, може би дори прекалено zа твоят интелектуално иzвисен моzък - престанах да те чета, окнчателно в последните дни. Прекалено много философстваш и ми доскуча. Само сега мернах, че става дума zа мен (не zнам на какво дължа честта), та прочетох мъничко  Peace

Ако някой каже, че е спам, да така е, zная. Но.. тук, както и преди каzах, така се налага да се общува, иначе не те раzбират.

За "аман от дървени философи" нещо прочетох малко наzад.. Ахам...

# 246
Да. Simple Smile Както е казал Ботев: "...вино дайте пиян дано аз забравя, туй що, глупци вий не знайте, позор ли е или слава". И той се е сблъскал с хора с дълбоко объркан мироглед и ценности, и виждане за света.Simple Smile Слава Богу, ние няма нужда да се ръководим от нечий аномални идеи за интелект, правилно поведение и виждания. Peace

Само да не се прекалява с "виното", защото "пиянството", може да те доведе до момент, в който да объркаш и "собствения си мироглед" и ценостите ти да се окажат в един момент, че не са Цености, а нещо съвсем друго.
       Простете за "словесната салата", но защо си мислите, че вашият мироглед е правилният?

# 247

Само да не се прекалява с "виното", защото "пиянството", може да те доведе до момент, в който да объркаш и "собствения си мироглед" и ценостите ти да се окажат в един момент, че не са Цености, а нещо съвсем друго.
       Простете за "словесната салата", но защо си мислите, че вашият мироглед е правилният?
Е кой твьрди,че е правилен като статистиката си показва кое е правилно Mr. Green

# 248

Метафората ти за виното, може идеално да се приложи и за теб. Какво ще стане ако в болница ти уморят детето (недай Боже)? Няма ли да се окаже пиянство и заблуда идеяата ти, че сте в голяма безопасност там? А това е ставало доста пъти...Много хора са били "пияни", явно, по твоята логика.

Странен въпрос е този за мирголеда. Ти защо мислиш, че твоят е правилният? Не ли защото си мислила по въпросите и си стигнала до този извод? Разликата между мен и теб е, че аз не съм отишла в тема в която се обсъжда в коя болница да се ражда да убеждавам някой да не ражда в болница, а у дома си, а ти си дошла тук да ме убеждаваш. 

# 249
Съществува Закона на стохастичната грешка.
Просто няма начин, той да не се прояви. Та, и с темата в която се е нахлуло. Просто, беше въпрос на време...И това не е нахлуване, а нормално проявление на този закон.

# 250
Просто няма начин, той да не се прояви. Та, и с темата в която се е нахлуло. Просто, беше въпрос на време...И това не е нахлуване, а нормално проявление на този закон.
Ееееее,най после.Сьщият този закон важи с пьлна сила в родилните заведения в Бьлгария.

# 251
Ееееее,най после.Сьщият този закон важи с пьлна сила в родилните заведения в Бьлгария.

Ако се следи темата нормално, без излишни емоции, сигурно ще бъде забелязано, че никой не отрича това. Отговорих на въпроса, за нахлуването - защото до момента на така нареченото "нахлуване" този закон все едно не съществуваше. Просто се прояви Закона.

# 252

Стохастична грешка има само в изследвания, който не подкрепят твоята теза, или...? Simple Smile

# 253
Пак се стигна до статистика и до това,че щом го правят повече хора значи е правилно Joy

Преди да се родиш никой не знаеше за стемселс.Е,сега сме много модерни.Открихме ги,но не знаем какво точно вьршат.С две думи нищо не ззнаем за живота.А най крайната цел е всьщност да открием безсмьртието и да можем да го продваме за мнооооооого пари на наааааай богатите.Тогава едно починало бебе ще има стойност точно колкото една суха плацента.

Може да не знам каква е цялата функция, но е доста сигурно, че тази функция не е да доставя адекватни количества кислород на бебето. Едва ли в трагичния случай с Цвети някой го е било грижа дали бебето получава хранителни вещества и стволови клетки от плацентата. Надеждата е била, че може да получи кислород, колкто да оцелее.

Мамасита,стига си цитирала големи умове.Дай нещо твое да прочетем.... Wink

Никой не е казал нищо оригинално, само Адам е имал честта да не цитира никого. Творчеството ми е в това да цитирам интересно.

Това със стохастичната грешка не е ли като във филма "Хвани ме, ако можеш", когато ченгето каза на измамника- ще те хванем, просто е математически закон.

За съжаление е математически закон, че с още раждания вкъщи ще има още загинали от предотвратими причини бебета.

Колкото до разрешаването на раменна дистокия в болница и извън нея: здравият разум не се съгласява с хипотетичната хипер подготвена акушерка, знаеща две неинвазивни маневри. И какво правим, като те не сработят? А откъде persimon е сигурна какъв е протоколът в болниците и какво могат и не могат?

Баба ми беше много подготвена акушерка, много загрижена за онзи важен мускул, който не трябва да се травмира при новороденото. Както казах вече, тя би настръхнала от мисълта за домашно асистирано раждане.

Крайната ми цел в тази тема е да покажа, че има добри и лоши доводи за дадена позиция. "Алтернативното" мислене напук на системата, илюзията за избор и контрол и емоционалните фактори просто не тежат толкова, колкото безопасността.

# 254
  • София
Бащатко, тук ли си? Мога ли да те попитам нещо професионално съвсем в духа на спамочата Laughing  - какво ти е мнението за градинската настилка от камъни, при която фугите не се запълват с цимент - нещо такова: При правенето й важи ли същото за подготовката на основата на камъните - пясък, циментово мляко?
Благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт