Раждане в къщи 13-съдбовна тема

• 22 916
  • 904
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Добре де, ама вярно ли така се подготвяте....с клипчета от нета?!?! И горите пъпната връв със свещ?!?! А, ако подозирате проблем, ще "чуете" ли вътрешния си глас и ще отидете ли в болнично заведение?
Простете, но сега чета за сефте и просто въпросите са ми много Rolling Eyes Пък ,на нито един не намирам логичен отговор Thinking

Няма да намериш, мила, аз питам от 6 теми и всички се правят, че не чуват. Най-много някое тотално кретенско изпълнение от обичайните заподозрени да получа. Но, ако не си чела файлчето от Родилница, гуруто на домашнитя раждания заяви "Никакви коментари, никакви изявление, нищо! Така темите замират възможно най-бързо" - по повод смъртта на бебето, която ги на*ра от страх.

# 601
Flip, ти като юрист имаш ли идея как този случай може да се използва като прецедент, за да се създадат съответните закони, изрично защитаващи правата на неродените и осъждащи подобни агитации

Цвети не я знам дали води дело
но прокуратурата къде е и защо не се самосезира  newsm78
явно е, че с тази трагедия нещата няма да стопират

# 602
http://www.pregnancy-bliss.co.uk/homebirth.html

Една неутрална и ясна статия за преценката.

# 603
  • Под кленовите дървета
Добре де, ама вярно ли така се подготвяте....с клипчета от нета?!?! И горите пъпната връв със свещ?!?! А, ако подозирате проблем, ще "чуете" ли вътрешния си глас и ще отидете ли в болнично заведение?
Простете, но сега чета за сефте и просто въпросите са ми много Rolling Eyes Пък ,на нито един не намирам логичен отговор Thinking

Няма да намериш, мила, аз питам от 6 теми и всички се правят, че не чуват. Най-много някое тотално кретенско изпълнение от обичайните заподозрени да получа. Но, ако не си чела файлчето от Родилница, гуруто на домашнитя раждания заяви "Никакви коментари, никакви изявление, нищо! Така темите замират възможно най-бързо" - по повод смъртта на бебето, която ги на*ра от страх.

Само дето не попаднаха на хора дето мълчат и забравят.

# 604
  • София
http://www.pregnancy-bliss.co.uk/homebirth.html

Една неутрална и ясна статия за преценката.

Да, ама за асистираното домашно раждане. Не е ли много ясно, че целият шум в темата се вдига заради неасистираните раждания, при това проведени при пълно неглижиране на медицнинските препоръки? Тази преценка е важна.

# 605

Последният линк за бебетата, починали вкъщи, е много тъжен. От там забелязах, че в повечето случаи е грешка на акушерките. Ако самите акушерки не са били толкова вироглави и веднага при закучване на раждането са повикали линейка, при повечето е нямало да се стигне до фаталния край.

Soleil*, аз се опитах да кажа няколко пъти, че регламентирането на домашните раждания не е панацея за болничните проблеми.

Вироглави или некомпетентни акушерки ще има и у нас. Ще има закъснели линейки и неспасяеми у дома ситуации. Това трябва да е ясно и да не се пренебрегва. Защото с прнебрегване на рисковете се стигна до всичко, което изписахме вече в 6 теми.

Бях постнала тук едно ИС от домашна акушерка в САЩ. Казва си там жената - вие сте решили да раждате вкъщи и трябва да знаете, че у дома има по-малко средства за реакция - включително и в животозастрашаващи ситуации. Оттам-нататък - след като всичко е казано (и добро, и лошо) - вече семейството да си преценява.

# 606
  • София
Добър ден!  bowuu

Гледам, не е отшумял трагичният случай, но ентусиастите продължават да се опитват да манипулират общественото мнение, атакувайки медицинския персонал и удобно пропускайки смъртната опасност от собствените им действия!

Онзи линк с бебешките ковчези е потресаващ! Не посмях да се зачета!

# 607
  • Куциндрел
Дали при болнични или при домашни раждания, смъртни случаи ще има. Но при асистираните раждания процента на смъртните слуаи ще бъде по-малък.

# 608
  • София
Имам усещането, че  Прометея и Джем са едно и също лице, освен това въпросното лице е и участник в Родилница. /много факти пише, уж между другото/ Освен това е брилянтно запознат/а с подробностите и тънкостите на материята.
Съвсем ясно показва разни абсурди.
Само не разбирам защо не си пише от познатия ник.
Но това е личен избор. Благодаря, все пак ,че пише.
посмях се, наистина.
Подобни твърдения са впечатляващи... Не, че и аз не съм луда, де, но съм в другия край на скАлата спрямо прометеята и персимоната. Така са се стекли нещата, че такива като тях обикновено ми стават "клиенти" далеч преди да започнат да раждат сами вкъщи. Освен това мога тържествено да се закълна, че не бях и чувала за Родилница преди събитията с Цвети и бебето й. Ако не е станало ясно досега, аз съм "за" човешкия живот, дори когато не мога ясно да се аргументирам защо. И особено съм "за" живота на новородени, бебета и малки деца... така или   иначе, те са бъдещето, поради което и трябва да ги пазим с цената на всичко.

п.п.: моля за извинение относно това отклонение от темата, както и моля следващия път да ме объркате с нещо по-бодливо, ако може... активистите на домашното раждане са с твърде дългокосмест акъл за моя вкус...

# 609
  • София
Дали при болнични или при домашни раждания, смъртни случаи ще има. Но при асистираните раждания процента на смъртните слуаи ще бъде по-малък.

И въпросът е, струва ли си сам да рискуваш живота на бебето си... Как се носи такава отговорност... Дано всеки, решил да роди неасистирано, обмисли всички аспекти на решението си.

# 610
  • София

И въпросът е, струва ли си сам да рискуваш живота на бебето си... Как се носи такава отговорност...

Коя отговорност? Где я видя? Държавата е виновна. И лекарите.

# 611

Да, затова и аз вече веднъж казах, че истинското разделение по отношение на риска е асистирано срещу неасистирано раждане. А не болнично срещу домашно.

Но това не се прие добре, разбира се. Simple Smile

# 612
... Дано всеки, решил да роди неасистирано, обмисли всички аспекти на решението си.

и дано редом с агитацията стои и информацията с противопоказанията
и да има повече трезва преценка, а не възвишени глупости

# 613
JP,  аз също смятам, че регламентирането на дом. ражданания няма да помогне много за промяна в болниците.
И също не мисля, че противниците трябва да оспорват факта, че има нужда от промяна в болничната система. И както каза Бу, преди педитата не са приемали късното захранване и дългото кърмене, но с информираността на повече майки системата лека-полека се е променила. Смятам, че ако всички бременни се информират и си търсят правата, също ще се постигне напредък и при раждането в болници. А ако има и идеи как и небременните могат да помогнат за промяна в системата, мисля, че много хора ще имат желание да се включат.

Мисля си дали не е разумно да се разнищят рисковете от домашнораждане, както от групата на противниците, така и от групата на защитниците, защото както видяхме досега, едните виждат дори омотаната пъпна връв или липсата на клизма за голям проблем, за другите пък почти нищо не е проблем. Просто трябва да се намери някакъв баланс между двете гледни точки.
Също такова ИС е от страна на акушерките е много добра идея.

# 614
  • София
И въпросът е, струва ли си сам да рискуваш живота на бебето си... Как се носи такава отговорност...
Коя отговорност? Где я видя? Държавата е виновна. И лекарите.

Държавата е виновна, ама друг път... Мислиш ли, че зачернената майка така се утешава... Дано семейството и поне я подкрепя, че такъв ад не пожелавам никому...

Общи условия

Активация на акаунт