Раждане в къщи 13-съдбовна тема

• 23 168
  • 904
  •   1
Отговори
# 255
Прост въпрос с прости думи:

Кои жени са по-смели: тези, които поемат крайната лична отговорност да раждат вкъщи или тези, отишли при овълчените лекари като овце на заколение?

(Дерайлира ли темата достатъчно, за да почнем да даваме готварски рецепти? Или това май трябва да го правят моите опоненти...)

Още прост въпрос: Как така сте готови да понесете всяка естествена болка, но не и малкия неестествен дискомфорт?

# 256
Мамасита,
Цитат
Може да не знам каква е цялата функция, но е доста сигурно, че тази функция не е да доставя адекватни количества кислород на бебето. Едва ли в трагичния случай с Цвети някой го е било грижа дали бебето получава хранителни вещества и стволови клетки от плацентата. Надеждата е била, че може да получи кислород, колкто да оцелее
.

Виж думите в червено и мисли пак.
 Wink

Тук все още има неразбрали,че на системата не й пука за починалите бебета независимо кьде са родени.
На всички в темата ни е ясно,че на потьрпевшите и на нас като човеци ни е мьчно и крайно неприемливо да умират бебета (пак независимо кьде и как).

Какво да се направи така,че на системата да започне да й пука за такива деца и какви мерки може да се вземат?

# 257
  • София

Кои жени са по-смели: тези, които поемат крайната лична отговорност да раждат вкъщи или тези, отишли при овълчените лекари като овце на заколение?

Къде видя крайната лична отговорност, Мамасита  Laughing За починалото бебе се оказаха виновни: а) държавата, и б) в частност болниците, които травматично са спасили първото полузадушено бебе от смърт и поради този жесток удар майката е решила да си роди второто дете вкъщи.

Отговорност тук не се поема. Отговорността се прехвърля напосоки - характерно за лицемери и страхливци.

Тук все още има неразбрали,че на системата не й пука за починалите бебета независимо кьде са родени.
На всички в темата ни е ясно,че на потьрпевшите и на нас като човеци ни е мьчно и крайно неприемливо да умират бебета (пак независимо кьде и как).

Какво да се направи така,че на системата да започне да й пука за такива деца и какви мерки може да се вземат?

Ето и този виден хуманист иска на системата да й пука за бебето на Цвети и за другите домашно родени бебета. За бебето на смелата майка, поела изключителната висша лична отговорност да роди вкъщи, именно заради злата система. И сега, разбира се, на системата трябва да й пука, както и системата трябва да вземе мерки да няма повече такива случаи.

Лицемери и страхливци.

# 258
  • София

(Дерайлира ли темата достатъчно, за да почнем да даваме готварски рецепти? Или това май трябва да го правят моите опоненти...)

Чудесна идея! Или може би не, предвид, че няма да можеш да развихриш словоблудството си. Или пък кой знае. Я дай Laughing

# 259
Where do thoughts go when you stop thinking them?

# 260
  • София

Това е важен за мен въпрос  Grinning Но тъй като вече си изградих солидно мнение за умствените ти възможности - дори да имаш някакъв отговор, едва ли ще ми е полезен.

# 261

Това е важен за мен въпрос  Grinning Но тъй като вече си изградих солидно мнение за умствените ти възможности - дори да имаш някакъв отговор, едва ли ще ми е полезен.
Предполагам разбираш,че в един форум има правила и умствените способности не могат да се излагат без да бьдат наказвани. Wink
Придьржам се кьм масата и сьм част от статистическата средност,за да не правя впечатление Joy

# 262
Коя средност Christian, ти не разбра ли, че статистиката е измама Simple Smile. На цифрите им влияят прекалено много външни фактори, за да са обективни Simple Smile)))))))))))
Както казва един познат пакистанец - професор по математика, ако още веднъж ме проверят на случаен принцип на летището, ще ми объркат представата за математика тотално Simple Smile))))))

# 263
Коя средност Christian, ти не разбра ли, че статистиката е измама Simple Smile. На цифрите им влияят прекалено много външни фактори, за да са обективни Simple Smile)))))))))))
Както казва един познат пакистанец - професор по математика, ако още веднъж ме проверят на случаен принцип на летището, ще ми объркат представата за математика тотално Simple Smile))))))
Може би защото се ползват арабски цифри.Знам ли,с римски може би щеше да изглежда по друг начин Joy

# 264
Christian, думите в червено са заради скромност, защото не съм лекар и не играя такъв по телевизията. Освен това не мога да съм напълно сигурна какво е мислела майката, като е оставила пъпната връв, затова давам елемент на несигурност.

Сигурно е едно: пъпната връв след раждането не е водолазен маркуч с кислород.

Колкото до системата- не се ли състои тя от хора? Не се ли травмира един лекар или акушерка, ако хване мъртво бебе?

Все пак тези бездушни хора, които ме натиснаха по корема, след това искрено се усмихнаха и ми честитиха, зарадваха се, защото с часове са треперели с подозрения- абе какво му става на това бебе, че му се забавят тоновете...

Нероденото дете, както се каза по-рано, е пациент за медицината. Гледано е на ехограф, треперят му, слушат му тоновете, които са ясен признак за страдание. Знаят, че детето е важно.

Тогава идва Мег! и казва- ама къде са разписани правата на детето?

Знам, че нейното не е гледано на ехограф.

# 265
Christian, думите в червено са заради скромност, защото не съм лекар и не играя такъв по телевизията. Освен това не мога да съм напълно сигурна какво е мислела майката, като е оставила пъпната връв, затова давам елемент на несигурност.

Сигурно е едно: пъпната връв след раждането не е водолазен маркуч с кислород.

Колкото до системата- не се ли състои тя от хора? Не се ли травмира един лекар или акушерка, ако хване мъртво бебе?
Все пак тези бездушни хора, които ме натиснаха по корема, след това искрено се усмихнаха и ми честитиха, зарадваха се, защото с часове са треперели с подозрения- абе какво му става на това бебе, че му се забавят тоновете...

Нероденото дете, както се каза по-рано, е пациент за медицината. Гледано е на ехограф, треперят му, слушат му тоновете, които са ясен признак за страдание. Знаят, че детето е важно.

Тогава идва Мег! и казва- ама къде са разписани правата на детето?

Знам, че нейното не е гледано на ехограф.
Не знам Мег какво е казала и не ме вьлнува в момента.

Пак ще сложа в червено някои неща.
1.Мога да кажа с чиста сьвест:НЕ!Не се травмира.Акушерката не знам,но лекарят НЕ!
2.Тази "искренност" се учи в университета,по кьсно в практиката.На който му е заложена влиза в графа "сектант" сред колегите си.
3.Треперят му само родителите му!

# 266
Не съм толкова цинична, колкото Christian.

# 267
Не съм толкова цинична, колкото Christian.
Аз не сьм циничен.Истината не познава такива предубеждения.Сьжалявам,че обществените норми ти пречат да прогледнеш реалността. Peace

# 268
  • София
persimon, Christian, не стана ли ясно още преди две теми, че вие не можете да говорите за цифри и статистика, тъй като нямате никакви познания, дори най-бегли, по статистическите въпроси? Минат-не минат няколко страници, и някой от вас многозначително споменава вълшебната думичка... Къде са ви статистиките? На сайта shaman.com или moiatizmislensviat.org?

# 269
  • София
"Нормалните" бозайници прекъсват пъпната връв и изблизват новороденото НЕПОСРЕДСТВЕНО след раждането. И изяждат плацентата ВЕДНАГА щом се покаже.
Единствените, които са склонни да я осоляват, мумифицират и идеализират, са откачалките - родителници / естественици.

Общи условия

Активация на акаунт