Раждане в къщи 13-съдбовна тема

• 23 146
  • 904
  •   1
Отговори
# 315
Да заклеймим и да забраним всичко, което не се харесва на масата, така ли?

Да престанете с мантричките "раждането е естествен и нормален процес, тялото си знае, природата се е погрижила".
Както казах по-рано - "естественото" раждане е с висок "естествен" процент смъртност. Който иска сегашния неестествено нисък процент смъртност, трябва да приееме неестественото раждане. Тялото е адски крехка система, в която повечето неща не се развиват точно както ни се иска, така че "обожествяването" му е глупаво.

Смешно е това, дето го пишеш, още повече на фона на всичко, което се изписа до тук, и статистиките, които се представиха. Или не ти е известно, че в нашите болници смъртността на новородените е ок. 15%? Сравни с 3% смъртност при домашните раждания в Холандия и ще си говорим пак. 

# 316

Ох, не знам коя е Цвети, но явно кофти са се развили нещата...
 Успех на всички смели домашни мами-родилнички!

На теб като ти прави кеф да ти бъркат в утробата с разни остри инструментчета, да ти взимат бебето и да го държат в апаратурки като че ли е опитна мишка, и да гълташ по две шепи хапченца на ден - радвай се че това е общоприето, "законно" и въз-разумно.

ма не, разбира се. Как така ще го държат в кувьоз. Къде- къде по- добро е философското приемане на смъртта като необходима а общото кармично благо на семейството.

Само дето собствените ти деца са родени живи, в болница, а ти смело съветваш други бременни да последват светлия Цветин пример  Crossing Arms

А не, тепърва ще се раждат вкъщи.  Или на някоя поляна - зависи къде ме завари случая. Grinning Grinning Grinning Grinning
Кате, ти имаш ли представа процентно колко са мъртвите бебета, родени в болница? Спрямо процента на същите при не-болнични раждания?

За доброжелателите на темата, на които мястото им е тук, вече имам следния въпрос: кое би предизвикало задушаването на едно едро бебе, като това на Цвети? Не е нито преносването, нито едростта. Надявам се Цвети да се включи един ден, че да каже какво е ставало през тия 12 часа... Още - напълно допускам експертите да са попреиначили великата си експертиза защо точно е починало бебето.

Последна редакция: нд, 05 юни 2011, 19:51 от prometeq

# 317

Да престанете с мантричките "раждането е естествен и нормален процес, тялото си знае, природата се е погрижила".
Както казах по-рано - "естественото" раждане е с висок "естествен" процент смъртност. Който иска сегашния неестествено нисък процент смъртност, трябва да приееме неестественото раждане. Тялото е адски крехка система, в която повечето неща не се развиват точно както ни се иска, така че "обожествяването" му е глупаво.

Смешно е това, дето го пишеш, още повече на фона на всичко, което се изписа до тук, и статистиките, които се представиха. Или не ти е известно, че в нашите болници смъртността на новородените е ок. 15%? Сравни с 3% смъртност при домашните раждания в Холандия и ще си говорим пак. 

мм, мерси за процентите, взе ми думите от устата  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 318

Това за процента смъртност, изобщо не е вярно. Но това го казахме и доказахме стотина пъти вече, мисля няма шанс за тия, които още не са разбрали да разберат.

Не виждаш ли, че някои четат колкото да се заяждат?
Няма никакъв смисъл да се пише в тая тема и да се говори за човешки права. Все едно на радио да говориш..   ooooh!

# 319
Смъртността по времето на пра-баба ти и смъртността сега? Ти добре ли си?

Ако баба ми е родила на нивата и е продължила да копае, след това, била е гладна, нямало е течаща вода и тоалетна, а бебето е висяло в цедилката на 40 градуа темепратура, то естествно, че смъртността няма да е като сега. Но причината не е, че не е родила в болница, а всчко останало. Сравняват се сравними стойности--жени живеещи в еднаква обстановка, различни само по мястото на раждане. Е, доказано е, че в такъв случай домашното раждане не е по-опасно от болничното.

Но ако беше чела темата до тук, преди да спориш, щеше да видиш, че това е подробно обсъдено и са дадени статистиките.

# 320
15% смъртност? Е, не, вие сте ... Айде, че съм възпитана и няма да се изразявам.
Ясно ти казаха хората, че от статистика нищо не разбираш. Не може да сравняваш болнични и не-болнични раждания сега (въпреки, че дори едни промили като хората не можеш да напишеш). Първо - бройката на сравняваните ти групи е много различна, второ - в групата на болничните раждания имаш всички сериозни и проблемни случаи, докато в планираните домашни - поне такива, които горе-долу изглеждат добре. С една дума, имаш една предварителна селекция (подборка) на данните. Така че такова сравнение е некоректно. Ама те сто пъти ви го казаха, ако искахте да мислите - досега да сте го сторили.
Има един другар Файнман (надали сте го чували), та той в една лекция дава подобен пример (за поставянето на предварителни условия): все едно да определяш средния ръст на хората, като измерваш само тези, които минат прави под дадена летва, а не мериш тези, които са по-високи.

ПП Това, че пиша рядко, не значи, че не чета
Виждам, че и ти си стигнала до идеята за сравнимите групи. Браво, какъв напредък! Сега помисли как в болничната група са всички 99% "дефектни" жени, а в домашните - идеалните 1%. Еднакъв процент смъртност свъщност говори много, много зле за домашното раждане.

# 321

За доброжелателите на темата, на които мястото им е тук, вече имам следния въпрос: кое би предизвикало задушаването на едно едро бебе, като това на Цвети? Не е нито преносването, нито едростта. Надявам се Цвети да се включи един ден, че да каже какво е ставало през тия 12 часа... Още - напълно допускам експертите да са попреиначили великата си експертиза защо точно е починало бебето.

От малкото информация, която имам за случая, мисля, че причината може да е омотаната около врата пъпна връв, може би. Но това са само предположения, може да е имало какви ли не фактори, които не знаем. Аз съм много за домашно раждане, но не знам дали при омотана пъпна връв бих се навила. Въпросът е, че в болница също им нямам капка доверие...

# 322
15% смъртност? Е, не, вие сте ... Айде, че съм възпитана и няма да се изразявам.
Ясно ти казаха хората, че от статистика нищо не разбираш. Не може да сравняваш болнични и не-болнични раждания сега (въпреки, че дори едни промили като хората не можеш да напишеш). Първо - бройката на сравняваните ти групи е много различна, второ - в групата на болничните раждания имаш всички сериозни и проблемни случаи, докато в планираните домашни - поне такива, които горе-долу изглеждат добре. С една дума, имаш една предварителна селекция (подборка) на данните. Така че такова сравнение е некоректно. Ама те сто пъти ви го казаха, ако искахте да мислите - досега да сте го сторили.
Има един другар Файнман (надали сте го чували), та той в една лекция дава подобен пример (за поставянето на предварителни условия): все едно да определяш средния ръст на хората, като измерваш само тези, които минат прави под дадена летва, а не мериш тези, които са по-високи.

Виждам, че и ти си стигнала до идеята за сравнимите групи. Браво, какъв напредък! Сега помисли как в болничната група са всички 99% "дефектни" жени, а в домашните - идеалните 1%. Еднакъв процент смъртност свъщност говори много, много зле за домашното раждане.

Peace Сега ще чакаме обяснението.

# 323
Ясно ти казаха хората, че от статистика нищо не разбираш. Не може да сравняваш болнични и не-болнични раждания сега (въпреки, че дори едни промили като хората не можеш да напишеш).

Не си ги измислих аз тия проценти, гледай прословутото предаване Референдум и обърни внимание, че това е статистика, изнесена от д-р Иван Костов. И по-полека, ако обичаш, сравнението няма как да не го направи човек.. от данните, които се изнесоха..  Simple Smile

# 324

От малкото информация, която имам за случая, мисля, че причината може да е омотаната около врата пъпна връв, може би. Но това са само предположения, може да е имало какви ли не фактори, които не знаем. Аз съм много за домашно раждане, но не знам дали при омотана пъпна връв бих се навила. Въпросът е, че в болница също им нямам капка доверие...

Тц, тц, супер гадно и кофти. Жалко че е нямало кой да я напипа тая пъпна връв и да я отмести накъдето поддава...  Cry Cry Cry

Като казваш, че не би се навила - чувала съм че можеш да говориш на бебето да я хване с ръчичка и да я отомотае. Всичко в мен ми подсказва, че това е най-естественото решение.
Също можеш да му кажеш и да се обърне с главата надолу. Наляво. Всичко.

# 325

подозирам че част от тирадата е за мен Laughing малко си омотала на кого пишеш и кой какво е казал, но нищо, прощаваме ти, ние сме благи и добри хора Grinning People Angel

Аз не съм казала нищо за 15%. Simple Smile

Не знам дали си чувала, но има методи за статистическо котролиране и изключване на даден фактор за да се разбере кое до какво води. Е, вече постнах статия, в която обясниха хората, че са котролирали за раждания, които априорно е трябвало да се случат в болница поради определени фактори и ВЪПРЕКИ ТОВА се открива, че домашните раждания са по-безопасни или в най-лошия случай, равни по риск на болничните. Не знам защо си мислиш, че статистиците и учените са идиоти и като правят изследванията не знаят как да направят дизаина така че да даде достоверни резултати. Тази лекция е била за студенти, да не правят глупости, а не е искала да каже, че тези изследвания са направени така неграмотно. Че те няма да ги публикуват изобщо, нали ще им се смее цял свят? Изобщо знаеш ли каква клизма е да мине научна статия за публикуване??? Не че не минават идиотщини чат-пат но то обикновено е като има някоя голяма компания да плати за новото болнично крило ако мине идиотския рисърч, който им помага на продажбите и на интересите.

# 326

Тц, тц, супер гадно и кофти. Жалко че е нямало кой да я напипа тая пъпна връв и да я отмести накъдето поддава...  Cry Cry Cry

Ако имаше акушерка, може би нямаше да стане така. Да вземат най-после да регламентират асистираното домашно раждане!

# 327
  • София
Цитат
Всъщност Цвети дали го е знаела това? Защо е казала на полицията, че не е планирала домашно раждане?

Сега се замислих за един аспект. Как всъщност една жена с бебе доказва, че тя го е родила вкъщи сама - някой иска ли това от нея? Или записването на бебето е чисто формална процедура и всъщност може и да не си го родила ти?

Ох, не знам коя е Цвети, но явно кофти са се развили нещата. Как така се е стигнало до полиция? Тия гадове лекарите, в ужаса си да не изтърват златната кокошка, т.е. приходите от ражданията на български деца, да не би да са узаконили някое законово задължение на родилката да им дойде на територията, че да я измъчват с гадните си инжекции, системи?

А доколкото знам, GP-то на майката идва на мястото и съставя документ Съобщение за раждане. Така вече няма съмнения кой го е родил.
Успех на всички смели домашни мами-родилнички!

Цвети е тая, дето си уби бебето след раждане. А полиция е била повикана от лекарските, понеже са длъжни - тя се е появила с труп на вратата им. Какво друго очакваш да направят - да гледат да прикрият деянието й ли? Никой не я е карал да им го носи. Можела е благополучно да го зарови в задния двор. Сигурно не би била и първата.

А домашно раждащите откачалки- родилнички са не смели, а просто глупави.

Кати, мерси за информацията. Един личен въпрос: Твоето участие в тая тема увеличава ли доброто в света? Да не би да си решила да вразумяваш някого, и ако да, с думи като "откачалки" и "глупави" ли ще постигнеш нещо?

Ами да, мисля, че е добре жените, които сега вземат своето решение, да се погледнат през очите на другите, на нормалните хора - как биха изглеждали, ако се присъединят към сектата. Не като "майки- героини", а като откачалки, рискуващи ненужно живота на бебетата си и нерядко - убиващи ги
Мисля, че като цяло живородените и живеещи бебета увеличават доброто в света и в такъв смисъл спасяването на неродените е една добра / носеща добро кауза.

# 328

Като казваш, че не би се навила - чувала съм че можеш да говориш на бебето да я хване с ръчичка и да я отомотае. Също и да се обърне с главата надолу. Наляво. Всичко.

Да, и с хомеопатия може, но ако не е станало преди раждането, е доста страшничко.

# 329
persimon, омотана пъпна връв има в около 30% от всички случаи без да предизвика проблем изобщо. Следят се тоновете и при излизане на главичката се проверява около шията, ако не е стегната и може, се освобождава, иначе се реже. Аз лично съм родила дете с двойно увита пъпна връв, за която лекарите нищо не са направили.

Неонаталната/перинатлна смъртност се отчита на 1000.

Общи условия

Активация на акаунт