Раждане в къщи 13-съдбовна тема

• 22 916
  • 904
  •   1
Отговори
# 435

А в болница ако стане нещо, какво искаш да не чуеш? щото то най-редовно си става в болница нещото.

И за него се пише и се обсъжда без никакъв свян по отношение на чувствата на лекарите, които биват наричани всякак по разкази, преразказани от цяла верига никове.

# 436
  • София

3 % неонатална смъртност за 2010 у нас, 9 % смъртност на живородени деца до 1 годинка;

За перинаталната смъртност говорим. Правиш ли разлика?

ПП. Видях откъде си взела статистиката. Persona (с претенции за медицинско образование) явно и също не прави.  Rolling Eyes

Виж статистиката от НСИ, към която дадох линк, има си разбивка (под 1 ден след раждане, 1-6 дни, 7-27 дни). Няма данни колко от тях са доносени. Под 1 ден (тоест в процеса на раждане или непосредствено след него) - 105 починали спрямо общо 75 513 за 2010 г.

# 437
[

Ако имате линк за неболнично раждане на близначета, моля дайте. Simple Smile

http://homebirth.beinsa.info/video.htm

тук има видео на домашно неасистирано раждане на близаци, втория e с крачетата напред

Значи, това ми говори за Планирано неасистирано домашно раждане.
          Ако стане нещо с близнаците, да не се почне пак - "Ама, то не сме Планирали да раждаме в къщи, то просто стана много бързо"

А в болница ако стане нещо, какво искаш да не чуеш? щото то най-редовно си става в болница нещото.

Нещо не разбираш ли? Как може да Планираш Неасистирано домашно раждане с близнаци???? Защо винаги на въпрос, не се отговаря, а се задава контра въпрос?

пп  jp  Peace

Последна редакция: пн, 06 юни 2011, 13:42 от inna-bubulina

# 438
        Нещо не разбираш ли? Как може да Планираш Неасистирано домашно раждане с близнаци???? Защо винаги на въпрос, не се отговаря, а се задава контра въпрос?

Ами явно може... Ти кое точно не разбираш!?   Rolling Eyes

# 439

Ами явно може... Ти кое точно не разбираш!?   Rolling Eyes

Бремеността с близнаци се води Рискова бременост според СЗО.

Ей това не разбирам, Стелт  Peace

# 440

Не разбираш защо СЗО водят бременността с близнаци за рискова ли? Е, това и аз не го разбирам, но не съм тръгнала да се възмущавам...  Laughing

# 441

И за него се пише и се обсъжда без никакъв свян по отношение на чувствата на лекарите, които биват наричани всякак по разкази, преразказани от цяла верига никове.

И ругаенето без свян на некадърни лекари, върнало ли е някое бебенце от отвъдното?

# 442
Последните няколко поста минават вече в сферата на абсурдизма ooooh!

Възпитан човек съм, не ми се иска да изказвам на глас това, което си мисля.

Всеки има пълно право не мнението си. Не виждам защо обаче това трябва да ангажира друг и неговите избори.

# 443
  • София

И ругаенето без свян на некадърни лекари, върнало ли е някое бебенце от отвъдното?

Не, ама това не ви пречи да ругаете. Както и ние тук "беснеем" вече месец, ама бебето на Цвети все си е мъртво. И ако родилниците продължават да реагират на тази смърт като коне с капаци, може да не е и последната (дано ме опровергаят  Praynig ама като гледам колко са склонни да си правят изводи и да търсят грешкуте си, съм песимист).

# 444

И какво като не е? Някой бива ли спиран от това, когато му дойде музата да се запени на "лекарите-касапи"? Нищо, че българска болница не е виждал от десет години или че не е раждал въобще.

# 445
Ето още една причина, поради която много жени не искат да родят в болница-стандратната практика за ваксиниране на новородени, че и на недоносените. Ново изследване доказва, че колкото повече ваксини имат бебетата, толкова повече се увеличава синдрома на внезапна детска смърт.

Оригинална статия:
http://www.americanchronicle.com/articles/view/237855

Преведна с гугъл:
http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=bg … 37855&act=url

# 446
persimon, доколкото знам, ваксините можеш да ги откажеш.

# 447
Виждам тенденцията да се смята ругаенето на лакари за ужасно престъпление, но ругаенето на майка за прекрасна социално-значима дейност. Laughing

Понеже ако лекар умори бебето, няма и изинявай да каже, т.е отговорността за избора си е пак на майката, не виждам защо да избера да ида при него за болнично раждане с рутинни интервенции, ако няма няакакво абсолютно противопоказание за домашно раждане, че зорлем да оплеска нещата.

# 448
persimon, доколкото знам, ваксините можеш да ги откажеш.

Тук таме, и ако си доста категоричен-можеш. Но редовно слагат без да питат и въпреки, че си казал, че не искаш.

# 449

Не разбираш защо СЗО водят бременността с близнаци за рискова ли? Е, това и аз не го разбирам, но не съм тръгнала да се възмущавам...  Laughing

Хубаво, "слагайте си главата в торбата", но след това не се оплаквайте от Държавата, защото според Европейската харта за свободите и правата/за която просто умираме/  Свободата върви наравно със Сигурността. И не мога да приема, че след като дадена бременост се определя като Рискова /т.е. несигурна/, ние щото сме си за Свободата, можем да пренебрегнем Сигурността /което както казах върви заедно в един чл.6 от Хартата/. Няма, какво да се оплакваме от Държавата, след като ние самите криво разбираме правата си.

Общи условия

Активация на акаунт