ЯНУАРИ 2012 е далече, расти ти мъничко човече :) - тема 2

• 27 776
  • 745
  •   1
Отговори
# 285

Извинявай mandarinka ако е прекалено лично, но защо още не си и им казала.
Изобщо момичета чудех се все още ли на сте казали и кога е момента. Аз доста се чудех не вярвам много в тези суеверия до 3-я месец да не се казва на никого. Наложи ми се обаче да остана удома и реших, че се чувствам по-зле ако лъжа един куп хора вместо да им кажа истината и да се надявам че ще мислят с добро за мен и малката ни точка. Но майка ми ми пълни главата с глупости за това че не се казва и сега ме обземат нетипични за мен съмнения.
Вие как решихте въпроса за себе си.
[/quote]
Ние с таткото въобще не се замислихме, ами веднага се похвалихме.Не вървам в тези суеверия.Смятам, че ако има нещо да става,то ще се стане и без да казвам.А пък и това не е нещо,което можеш да скриеш. Wink

# 286
Здравейте и от мен! Аз съм на 31 г. от София, първа бременност, термин на 25.01.2011. Точно за термина исках да попитам тези от вас, които имат повече опит. По моите изчисления, а и според изчисленията на ЖК в Шейново съм в първи ден на 9 г.с. При прегледа днес на ехограф, на който докторът потвърди сърдечната дейност на бебето, той каза, че отговарям на 7 г.с. При това положение терминът остава ли 25.01 или трябва да се смята 2 седмици по-късно, т.е. през февруари?
Честно казано, имах по-големи очаквания от Шейново и по-специално от този лекар, който ми беше горещо препоръчан. На този преглед не успях да задам нито един въпрос и не получих никаква информация. Каза нещо набързо за БХС от 11 до 13 седмица, но нито как да ги сметна тези седмици, нито дали трябва да направя ранна ФМ и кога, нито кога са първите кръвни изследвания, нищо. Да не говорим колко въпроси имам, които така и не успях да задам.
И, с риск да стана досадна, още един въпрос - какво мислите за йогата за бременни и от коя седмица според вас може да се посещава.
Много поздрави и хубава седмица на всички.

# 287
pospalancho, хубаво е, че вече си у дома! Почивай и само розови мисли!  Wink

На мамите, които днес са на преглед, чакаме да се похвалите с най-сладкия звук на света, който сте чули!

EwaD, аз на най-близките казах веднага ( семействата ни и няколко най-близки приятели ). Но на мен вече ми личи и то не само по корема...Казват, че цялостното ми излъчване е променено. Днес сутринта бях при счетоводителката ни и тя беше поредната, която каза: "Аууу, ти да не си бременна... я се виж, сияеш цялата!"  Laughing  Аз като се гледам в огледалото не виждам да сияя, но...  Laughing

По въпроса с витамините- не пия нищо освен фолиева киселина. Хапвам плодове и зеленчуци. Моя доки като цяло май не е привърженик май много много на хапчета и добавки. В края на месеца съм на преглед. Тогава ще попитам.

Момичета, на мен ми е първа бременност и не съм много в час, та за това да попитам, на 28.06. ми е прегледа и тогава ще съм влязла в 12 г.с., ФМ ли ще ми прави доки или трябва по-специално записване за нея...  Embarassed

# 288
  • София

Извинявай mandarinka ако е прекалено лично, но защо още не си и им казала.
Изобщо момичета чудех се все още ли на сте казали и кога е момента. Аз доста се чудех не вярвам много в тези суеверия до 3-я месец да не се казва на никого. Наложи ми се обаче да остана удома и реших, че се чувствам по-зле ако лъжа един куп хора вместо да им кажа истината и да се надявам че ще мислят с добро за мен и малката ни точка. Но майка ми ми пълни главата с глупости за това че не се казва и сега ме обземат нетипични за мен съмнения.
Вие как решихте въпроса за себе си.

Ние си казахме.  Embarassed Аз не мога нито да пазя тайна, нито да лъжа. Казахме на родителите ни и на най-близките приятели. На всички останали както и на колегите смятам да кажа в 12 г.с.

# 289
p2424 успех на прегледа довечера, задължително да пишеш после.И ние ще ходим за същото чак на 16.06 ooooh!
EwaD аз казах на по-близките ни роднини, останаха още някои, както и на най-добрите си приятелки. След като чуем сърчицето сигурно ще кажа и на останалите.
Както каза една приятелка, която също е бременна в момента: "това дали знаят или не знаят близките едва ли ще промени нещата, каквото ти е писано". Иначе и аз в началото мислех да не казвам, ама като знам, че е желано и чакано бебе как да скрия такава радост Grinning

# 290
Миналата година бяхме заедно в темата на Майчетата и сега пак..Много успех и този път ще издържите до края Hug
[/quote]
Здравей Veronika.Благодаря ти,честито и на вас за новата радост  Hug

# 291
  • София
За казването, аз съм малко от суеверните и затова не искам още да казвам, мисля като чуя сърчицето тогава да кажем само на родителите си и на най-добрата ми приятелка която ме чака от 1 год. да се наканя да имаме бебе, защото тя има вече Simple Smile. А за другите-приятели и колеги ако забележат тогава ще им кажа няма да лъжа, но до тогава ще си трайкам. А и ако ме изпратят някаде на командировка или на стоеж (защото ми е такава професията) ще кажа на шефа, за да не направя някоя беля за едно криене Simple Smile.

# 292
  • София
Привет!   bouquet

Мъжа ми започна да тръби, че си "пазя бебетата" на 10-тия ден от трансфера, т.е. съм била бременна в 4 г.с.
Аз не казвам нищо, защото ми е смешно да изръся ни в клин ни в ръкав "бременна съм", ама малко по малко в разговора го намеквам. То и няма как да го избегна. Вече не пуша, не пия, не искам да сядам при пушачи, не мога да ям колбаси, морски деликатеси, надуват ми се краката, ходя да пикая през 8 минути.  Хората стават подозрителни Simple Smile

# 293
  • Страната на чудесата
AvrorA чакам днес да се похвали, нали днес трябваше да ходи на преглед? Praynigза всички, на които предстои преглед днес и само хубави новини.
За казването -аз не мога да пазя тайна, ама хич.Като разбрах, едва устисках до следващия ден, да кажа на таткото(защото вече спеше):Познай колко две чертички имам на теста за бременност. Mr. Green
После той настоя да го запазим в тайна, докато видим сърце, и като го видяхме, казахме на Цвети(дъщеря ни), моите и неговите родители.
За останалите ще изчакам до 12 г.с, след ФМ, като видя, че всичко си има и всичко му е наред на бебето Praynig Но, честно казано, е доста объркващо-като си е част от постоянните ти мисли бебето е трудно да не се издадеш. За сметка на това пък, по цял ден ви чета тук в нашата тема Laughing

# 294
Ние също бяхме решили да пазим тайна по настояване на мъжа ми, защото ноември като загубихме бебето и беше много гадно да даваш обяснения. После му казах, че то каквото е писано ще стане и в двата случая ще трябва да обясняваме.
На мен също ми личи и то много, то е от хормоните ама ... на мен също ми казват, че сияя и че съм различна - да не говорим за корема.
Успех на всички с прегледите
 Jeneviev
с термин 25.01 си отговаряш на 7г.с. - има калкулатор в сайта и сама можеш да изчислиш кога ти е термина, като си въведеш датата на първия ден от менструацията.  Peace

# 295
Здравейте и от мен! Аз съм на 31 г. от София, първа бременност, термин на 25.01.2011. Точно за термина исках да попитам тези от вас, които имат повече опит. По моите изчисления, а и според изчисленията на ЖК в Шейново съм в първи ден на 9 г.с. При прегледа днес на ехограф, на който докторът потвърди сърдечната дейност на бебето, той каза, че отговарям на 7 г.с. При това положение терминът остава ли 25.01 или трябва да се смята 2 седмици по-късно, т.е. през февруари?
Честно казано, имах по-големи очаквания от Шейново и по-специално от този лекар, който ми беше горещо препоръчан. На този преглед не успях да задам нито един въпрос и не получих никаква информация. Каза нещо набързо за БХС от 11 до 13 седмица, но нито как да ги сметна тези седмици, нито дали трябва да направя ранна ФМ и кога, нито кога са първите кръвни изследвания, нищо. Да не говорим колко въпроси имам, които така и не успях да задам.
И, с риск да стана досадна, още един въпрос - какво мислите за йогата за бременни и от коя седмица според вас може да се посещава.
Много поздрави и хубава седмица на всички.

Jeneviev и моят термин е 25.01.2012 според размера на плода който е 7г.с. и 5 дни / днес/, защото по цикъл е на 17.01. 12. Според мен по големина на плода е по достоверно.

За витамините единия док при когото ходя / защото са двама единия ще ми води ЖК другия помогна с харизмата си за забременея/ каза ако искам да пия, другия много много не е съгласен, ако не е наложително.  По моя преценка, след като прочетох в книгата на Михайлов / човек на когото се доверявам безрезервно, когато става дума за лечение/ пия витамин Е и магнезии. Фоиевата няма нужда да я цитирам тя си се знае.
колкото до това кой как сияе и на мен ми е много смешно, колежката ми когато отидох да занеса болнични и тя ми каза, въпреки че вече и бях намекнала Wink). Все пак се позовавам на това, че любимите ти хора и близките ако наистина са такива няма как да не ти предадат положителната си енергия и позитивни мисли. Както ние тук го правим една за друга без дори да се познаваме лично.
Днес бях при втория си лекар и чух пак сърцето и май се развълнувах повече от първия път - странна  работа особено като ти е пръв път.

# 296
  • София
Относно витамините - моята докторка ми каза "храни се разнообразно и си пий фолиевата киселина", може би заради цитата по-долу:

"2. Витаминните препарати са необходими за бременната жена

За съжаление дори и пълноценното хранене не осигурява напълно всички потребности на бременната и нейното бъдещо бебе. Това е свързано тясно с екологията. Но трябва и да се припомни, че предозирането на витамини и микроелементи, особено в първия триместър на бременността е по-опасно от техния недостиг. Ето защо каквито и да било витаминни препарати трябва да се назначават от лекар."

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=344

# 297
Здравейте, мили мами. И аз да се запиша в темата - казвам се Деси на 25 години, от София. Терминът ми трябва да е около 29.01.2012.  Grinning  newsm78
Така поне определи екографът миналата седмица, имаме си малка точица със сърчице.
Много се радвам да си споделяме с вас тези емоции. Това ми е втора бременост, първата прекъсна в 6 г.с.
Но тази ще я изкарам до края  Grinning

Безпроблемна бременост на всички ни желая. Praynig

# 298
Здравейте мили дами, поздрави на всички  Grinning
виждам, че основната темичка днес е кой на кого каза ... И аз смятам, че до края на 3 м. нещата не са чак толкова сигурни, за да кажем и след това (не дай Боже), да разочароваме повечето хора. Таткото обаче никак не може да си трае  Laughing и се оказа, че за 1-2 седмици, след като той разбра, от най-близките до най-далечните приятели и познати знаят и честитят ... Дори не се стърпя да се видим заедно с родителите, както аз планирах (нали първо дете, за двете страни - първо внуче) и казал по телефона, вместо да изчака 2-3 часа  Twisted Evil. Бях се ядосала много, но после ми мина, важното е да минем успешно през всичко и живи и здрави - януари 2012 да си гушкаме бебета.
Преди 2 дни успях да кажа вече и на най-добрата ми приятелка, която пък наскоро ни съобщи, че е от маминките ноември 2011, та сега сме взаимно много щастливи и доволни, че сме с разлика само 2 месеца. Последно по-специално остава шефът ми, а другите - кой когато разбере  Wink

# 299
Забравих нещо ... относно ЖК ... аз имам оше поне 2-3 седмици докато я запиша, но започнах да сондирам мнения ... Моля, ако някоя от вас има препоръки /или пък напротив - е недоволна от някого/ в районите Надежда, Люлин /горе-долу тази част на София/ или в самия център /понеже там пък ми е офисът/ да сподели своето мнение - тук или на лични.
Много благодаря!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт