ЯНУАРИ 2012 е далече, расти ти мъничко човече :) - тема 2

• 27 757
  • 745
  •   1
Отговори
# 495

Joy Joy Joy Много близо до истината.

По повод пола може да погледнете кит. календар. http://papa-bebe.com/lunenkalendar.html Само веднъж ми е дал грешка досега, когато съм проверявала за познати. Миналата година го следяхме и пробвахме само в месеците, в които показва момиче. И нищо не стана. С мъжа ми се шегувахме, че ако пробваме в мъжки месец ще стане от раз .... и познайте миналия месец, когато забременях от първия път, какъв пол показва календара ... мъжкиии.   Crazy Обаче по друг метод една съфорумка ми изчисли, че съм в женски период /гледат се рождените дати на родителите/, та сега идея си нямам какво ще е бебето. Надявам се на момиче, даже име съм измислила, че с 4-ма мъже в къщи ......  ooooh! От друга страна аз винаги съм принцесата в игрите поради липса на по-добър избор.  tongue

# 496
Този календар го има и в друга модификация http://www.thelaboroflove.com/chart/cal.html. Съвършено различни неща показва. AvrorA, пусни тото Wink При мен не позна за Никола.

# 497
maretu, да знаеш, че ме успокои.  Mr. Green Шансовете за момиче се увеличават.  Laughing

# 498
  • Западен парк
Здравейте!
Аз още нямам черта, пък съм в най-голяма седмица! Това лошо ли е? Не мога да си спомня миналия път кога се появи.
И още нещо забелязах - като си мия косата и съм си вдигнала двете ръце да направя хубава пяна, и почва да ме подръпва стомаха. След това и при изплакването също! В това положение на ръцете не се протягам, просто съм ги вдигнала, дори са леко свити в лактите. Пък и защо стомаха чак ме придърпва, нали бебето е още много ниско; дори не е достигнало нивото на пъпа? Ще изчакам до понеделник и ако продължава да ме подръпва при къпане, ще се обадя на лекарката да прецени дали има нещо или е нормално. При вас как е?
Пък да ви кажа в сряда какво ми се случи! Чакам си аз трамвая, защото за предишния колежката, която беше с мен се затича и го хвана, но аз си продължих бавно и... естествено докато стигна, трамвая тръгна. Та чакам си аз и изведнъж - страшна болка ниско долу и нещо като че ли течеше. Викам си, край! Изпада! И сега, ще стана цялата в кръв и с този бял клин...абе, казвам ви - хаос от мисли. Отпусна ме и след 30-тина секунди - пак! Този път обаче не беше изненадващо и както нямаше никой на спирката със светкавично движение бръкнах в боксерките, извадих ръката - нищо! Ура! Просто си ме боли, бебето си е добре, а аз съм луда... Толкова се зарадвах, че като се качих в трамвая се усмихвах на всички. Точно като луда. Вие плашили ли сте се от нещо или аз наистина имам нужда от психопреглед? Питам и защото снощи докато четях една тема за бисерите на татковците и си се кисках сама, изведнъж започнах да плача. Ама истински рев - със глас, сълзи, хълцане и подуване на горната устна. Продължи около 5 мин. и после просто спрях. Моят мъж каза, че се притеснява за душевното ми здраве и май не се шегуваше. И това също не си спомням за миналата бременност - плакала ли съм, имала ли съм сривове или сега е от възрастта, а не от бременността?
А-а-а за професията ли питате? Шивачка съм. Ама не майстор шивач с ателие, а шивачка в цех - дават ми едни парцалчета и ми казват къде точно да ги подгъна. И след като минат през 5-6 колежки, моите парцалчета вече са ръкави на тениска или болеро. Ей това работя. От 15 години.
Хайде стига, че стана дълго. Приятна събота и неделя. Аз отивам на теферич в Дунавската равнина, край един язовир. Ще си топна крачето и за вас. По-нагоре не се решавам да влизам в непознати води.

# 499
Всички календари до сега показват госпожица... Simple Smile Ще видим доки какво ще види след месец... Simple Smile

# 500
Ето ме и имен след прегледа днес привечер.  Tada Полудях от радост - видяхме ръчички и крачета и бебо се въртеше и риташе и ... нямам думи  Crazy !!! От последния път, когато беше точица със сърчице толкова е порастнало !!! И като го видях как рита като жабче ... напълниха ми се очите направо - вече много повече започвам да се усещам като бременна (преди това все забравях като, че ли  Mr. Green ). Другата добра новина покрай мен е, че втора-трета вечер вече съм по-бодра... забравих какво е да не си като пребит от това, че ти се спи (преди си лягах редовно към 1,00, при ставане в 6,30). Надявам се и това сънливо състояние да отшуми най-после.
Очаквах моята лекарка да ми назначи ФМ и БХС за 11-13 г.с, но тя каза, че е рано и ФМ ще правим в 16 седмица, за да се види по-добре, а БХС чак в 20 г.с., защото не смятала, че трябва да се дават пари за нещо, което след няколко седмици пак се прави. Доверила съм й се, надявам се, че е ок и с този "план".
Приятна вечер от мен на всички   bouquet !

# 501
г-жа Монк, тези пристягания през интервал ми звучат като контракции.  newsm78
Не си луда, това усещане, че кървя го имах с големия син и все проверявах. Пак с него имах и много контракции.

# 502
За сънуването на пола на бебето-миналият път сънувах момче,а се роди момиче.Сега сънувах момиче-дано е момче Grinning.Снаха ми пък сънува,че тя ще имам момче ,а аз момиче(а още небяхме бременни)-е вярно се оказа.
 За кг-същите съм,но коремът ми си личи(даже още от миналия месец)-и с предишната бременност беше така(аз съм с дурога матка-май и това има значение). за корема по-добре е постепенно да нарастава,че иначе стриите са гарантирани.
 За настроенията-миналият път по ревях за глупости,а сега съм малко по-изнервена(ама то всчко мен чака).
 Още ме боли гърлото,носът ми пак се запуши,но поне не тече като чешма.
Другата седмица съм на преглад(моят лекар снимки не дава-ехографа му май не можел)-та ще го накарам да стопира бебето и да го снимам с фотоапарата.
 Като чух за душа-за тези,които незнаят-къпете се с хладка-може и топла,но не и ГОРЕЩА вода(това и зимата),че по-топлата вода стимулира контракциите.
Лека нощ!

# 503

Хахаха смях се с глас. Опитвам се сега да преведа статията на моето момче  Mr. Green

jijito91, честито!

AvrorA, много се забавлявам с тия каледнари, макар че им нямам никаква вяра. На мен ми показа момченце, ще видим Simple Smile Гледала съм и др календари и всички ми показват различно  Whistling  Аз по принцип много исках момче, дори се притеснявах да не се разочаровам ако ми се роди момиченце, но преди два дни подминах една мама с малко момиче, на година и нещо и направо така се умилих, помислих си и аз искам една такава малка сладка принцеса Simple Smile Мисля, че този момент си идва с бременността по някое време и не ти пука какво ще е вече, само да е здравичко.

# 504

Joy
До сега се смяхме с таткото. Смешно му е на него, ама... ooooh!
За пола - и двамата имаме чувството, че ще е момиченце. Аз постоянно се хващам, че мисля женски имена. Но, да - да ни е живо и здраво, пък каквото.
June, честито, много вълнуващо звучи  Simple Smile И аз вече нямам търпение за следващия преглед след 10 дни, когато ще видя бебо за втори път! Много ми е странно, че в момента в мен рита и се върти едно малко същество, а аз абсолютно нищо не усещам  Crazy... като го видя, ще ми стане някакси по-реално.
Шоколадово бонбонче, здравей  Hug И моята работа е доста физическа - с половинката ми имаме кафе. Напоследък обаче гледам повече да си почивам, даже някои дни го оставям сам да се оправя  Whistling Освен това и двамата сме задочни студенти по мениджмънт. Изобщо - доста дини под една мишница стават, но така ще е по-интересно Laughing  
А линеа негра - задължително ли се появява при всички бременни? newsm78

# 505
  • София
Аз май нямам никакви усещания какъв е пола на бебето, а и претенции нямам, само да е живо и здраво.
За линеа негра мисля,че не се появява при всичко, братовчедка ми имаше, а най-добрата ми приятелка и с двете бременности така и не й се появи. Към момента и при мен не се е появила, Киара Тиара и Кафето са бременни с близанци, може би затова при тях по-рано се е появила, не съм сигурна ,че има такава закономерност де
Г-жа Монк, от описаните придърпвания , ти май си имаш контракции,консултирай се с док. дали има нужда да пиеш но шпа.
June, честити ти риташти крачета и мърдащи ръчички,невероятно е да го видиш нали, вече си прилича на човече

# 506
Добро утро мамчета!
Аз се завърнах от почивката. Виждам, че темичката доста е пораснала Simple Smile
Поздрави на всички нови попълнения!
Вчера бях за първи път на лекар и ми казаха, че бебчето е много по-малко от това което трябва да бъде. В момента отговаря на 6-7 ма седмица. Док ме успокои, че може да се дължи на късна овулация, но съм много притеснена защо разликата не е малка, а и не успя да долови пулс.
Ще ходя отново след 2 седмици надявам се всичко да е ОК.

# 507
  • Габрово
cassiopeia_vn, дано всичко се окаже наред при следващия преглед  Peace.

Г-жа Монк, тази емоционална лабилност е много характерна за началото на бременността. Аз с първата бременност си бях ОК, но сега и аз като теб  Whistling.

Първия път линеа негра ми се появи май в осмия месец и след раждането изчезна много бързо.

Относно пола, първия път бях убедена, че ще е момче, каквото и исках ... така и стана. Сега предпочитам момиче, ама усещането ми май повече клони пак към момче  Mr. Green.

# 508
Здравейте мами, как сте днес?
Аз вчера щях да заспя на работа и то към 17:00   ooooh!  а смяната ми приключи в 23:00  Tired
Вече почвам много бързо да се изморявам, многооо ми се спи,нещо много странно за мен и динамичния начин на живот...
...а за линеа негра, аз вече ясно я виждам на моето коремче, а нямам близнаци...поне нямам такава информация засега  newsm78, но като знам че в семействата ни има доста близнаци, а свекърва ми има и сестра близначка....  Thinking
Г-жа Монк аз също когато имах придърпване тичах веднага в тоалетната да видя да не съм прокървила, но това е защото миналия път така стана и ми се наложи кюретаж ..и сега от притеснение  Embarassed
За пола, аз искам  момиче, но по всички календари излиза момче  Laughing, все пак най-важно е да е живо и здраво  baby_neutral

# 509
Здравейте!
Аз още нямам черта, пък съм в най-голяма седмица! Това лошо ли е? Не мога да си спомня миналия път кога се появи.
И още нещо забелязах - като си мия косата и съм си вдигнала двете ръце да направя хубава пяна, и почва да ме подръпва стомаха. След това и при изплакването също! В това положение на ръцете не се протягам, просто съм ги вдигнала, дори са леко свити в лактите. Пък и защо стомаха чак ме придърпва, нали бебето е още много ниско; дори не е достигнало нивото на пъпа? Ще изчакам до понеделник и ако продължава да ме подръпва при къпане, ще се обадя на лекарката да прецени дали има нещо или е нормално. При вас как е?
Пък да ви кажа в сряда какво ми се случи! Чакам си аз трамвая, защото за предишния колежката, която беше с мен се затича и го хвана, но аз си продължих бавно и... естествено докато стигна, трамвая тръгна. Та чакам си аз и изведнъж - страшна болка ниско долу и нещо като че ли течеше. Викам си, край! Изпада! И сега, ще стана цялата в кръв и с този бял клин...абе, казвам ви - хаос от мисли. Отпусна ме и след 30-тина секунди - пак! Този път обаче не беше изненадващо и както нямаше никой на спирката със светкавично движение бръкнах в боксерките, извадих ръката - нищо! Ура! Просто си ме боли, бебето си е добре, а аз съм луда... Толкова се зарадвах, че като се качих в трамвая се усмихвах на всички. Точно като луда. Вие плашили ли сте се от нещо или аз наистина имам нужда от психопреглед? Питам и защото снощи докато четях една тема за бисерите на татковците и си се кисках сама, изведнъж започнах да плача. Ама истински рев - със глас, сълзи, хълцане и подуване на горната устна. Продължи около 5 мин. и после просто спрях. Моят мъж каза, че се притеснява за душевното ми здраве и май не се шегуваше. И това също не си спомням за миналата бременност - плакала ли съм, имала ли съм сривове или сега е от възрастта, а не от бременността?
А-а-а за професията ли питате? Шивачка съм. Ама не майстор шивач с ателие, а шивачка в цех - дават ми едни парцалчета и ми казват къде точно да ги подгъна. И след като минат през 5-6 колежки, моите парцалчета вече са ръкави на тениска или болеро. Ей това работя. От 15 години.
Хайде стига, че стана дълго. Приятна събота и неделя. Аз отивам на теферич в Дунавската равнина, край един язовир. Ще си топна крачето и за вас. По-нагоре не се решавам да влизам в непознати води.
не си луда и мен тва ми е само в главата само се притеснявам все си мисля,че кървя,че съм направила белята и накраяя все нищо,иначе и мен чат пат ме наболява ниско доло корема,но много рядко,а що се отнася до настроенията и аз съм същата,както се смея реввам,после пак се смея,моя приятел направо се е побъркал покрай мен  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт