ЯНУАРИ 2012 е далече, расти ти мъничко човече :) - тема 2

• 27 494
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Бебо, като бях бременна с малкия в 3-ти месец, големия се разболя и хоп диагноза рубеола. Не знаех дали имам имунитет, а лекарката ми вика вероятно ще се наложи аборт. То бяха рев, сополи, драма, дадох кръв в Хеи, оказа се, че имам имунитет. После взеха кръв и от малкия и се потвърди, че изобщо не е било рубеола, просто обрив от антибиотик. Заради тази грешна диагноза в какъв филм ме вкара тази лекарка, че и частно я виках, та и плащах.  ooooh! Сълзи, влачене по Хеи и инфекциозна болница и то бременна. Затова изчакай, нищо не е окончателно докато не се потвърди на 100%. Случва се и лекарите да грешат.

# 646
Здравейте, шкембелийки малки,
От известно време ви чета тайно,  но все не успявам да се включа, поради колосалния си (напоследък) мързел!
Аз съм Катя, на 27, от София, изпаднала в първа бременност,  с термин 03.01.2012.
Единствените ми бременелски симптоми и до сега са само: мързел/сънливост, както вече споменах;  способността да надуша запотена мишничка, ситуирана  в другия край на автобуса; свръх  пикливост; и за тих ужас на таткото – все по-често се държа като психично болна женица #Crazy.
Вкъщи вече започнаха да ми казват нежно „Шишо“! #2gunfire
Иначе се случи да съм от онези редки късметлийки с отрицателен резус фактор (при татко с положителен, разбира се), но гледам да не психирвам излишно.
До преди година работех като преводачка на бременни българки в чужбина, и да ви кажа – мисля, че тук истерията на бременелките е малко повече от необходимото. Вярно е, че и стресът тук е в пъти повече, но както мъдро обобщи моето доки:“Ние помагаме, както можем, но дългите години практика са ме убедили в едно нещо – зачеването, износването и раждането на дете е Божа работа!“
Така че,  пухкавелки мили,  спокойствие и витамини, и съм сигурна, че новата година ще ви остави под елхата прекрасни, малки вързопчета! Simple Smile

# 647
Бебо,аз също стискам палци всичко да е наред.

Как сте мамчета?Време е неразположенията да отминават:)
Аз също знам,че бременността ни зависи от това,как са се чувствали и нашите майки.
Знам,че когато бъдещата майка се разхубавява значи бебето ще е момче и обратно.
Аз съм болнични от първия ден ,в който разбрах ,че съм бременна.Защото работата ми е такава.Сега си стоя в къщи и почивам.
Здравето е най-важно от и се надявам всичко да е наред.А пари се печелят.Въпреки,че в момента взимам 4 пъти по-малко ,отколкото ако си работех.
Но и двамата със съпруга ми сме на това мнение.Бебето е чакано дълго и много желано и нямаше да си простя ако заради работата нещо му се случи.

Желая ви приятен и спокоен ден,много усмивки и  Hug

# 648
Бонбонче съвсем права си от февруарки 2008 съм  Hug

kostilka не така  Naughty Какъв "шишо"  Twisted Evil  Mr. Green Това ми напомня за тази картинка

всеки си има оправдание  Mr. Green Ама след някой и друг месец като си мерим шкембаците с мъжо - неговото какво ще е  Mr. Green

Ако искате да се поразвеселите надникнете тук , за да видите един забавен поглед върху бременността  Mr. Green

Ние името го решаваме няколко седмици преди да се е родило малкото чудо  Mr. Green и пак правим два варианта - мъжки и женски (въпреки, че досега все са ни познавали). И сега най-забавно при съобщаването на роднините беше реакцията на брат ми (скорошен младоженец, с желание бързо да си стъкмят и едно бебенце) - "какво име сме избрали?",  че да не им вземем тяхното име, а те имали и четири варианта  Joy Да сме живи и здрави и пола ще разберем и име ще му намерим  Heart Eyes

# 649
Bebo, имаш едни палчета и от мен.  fingerscrossed Дано всичко е наред.

обаче момичешко аз съм си навила на пръста една Ния и се тръшкам
И аз това име съм избрала и ако е момиче, да спори, да мрънка, това ще е Mr. Green

Иначе и аз съм го чувала това, че както майката, така и дъщерята и много се притеснявах, защото моята майка е карала все тежки бременности, обаче аз се чувствам много добре. В първите седмици все се чудех, е хайде де няма ли да почва гаденето, повръщането и т.н, ама не би hahaha Всичките ми приятелки бяха много зле първите месеци и ми обясняваха как било по-добре да ти става лошо, защото значело, че фетуса е жив, иначе било кухо яйце или аборт ще направя #2gunfire и толкова бях изплашена, че нещо не е наред....

bebo_sn, стискам палци всичко да е наред  Flowers Four Leaf Clover
Направо ме изумяват тези лекари и въобще хората около бременната - вместо да те успокоят, да те подкрепят, всички с лошото тръгват...

Ако искате да се поразвеселите надникнете тук , за да видите един забавен поглед върху бременността  Mr. Green

Аз днес ги разглеждах и много се развеселих - моят личен фаворит е тази

# 650
Здравейте,

Днес се обаждах да си запиша час при Марков. В момента записват часове за втората половина на август. За по-рано часове при него няма.

За къпането в морето на мен докторката ми казаха, че няма проблем да влизам, стига да няма вълни.

iv_mikova, радвам се че всичко е наред. И аз нямам търпение вече да отида на преглед да видя колко сме пораснали.

# 651
  • Страната на чудесата
Аз за ранната имам записан час при Марков за 11.07, а за следващата май ще е при Димитрова, моя лекар го подхвърли това като идея, така че ще имам база за сравнение. Мисля все пак ако има възможност, да бъде заедно с фетална ехокардиография, засега чета и събирам информация.

# 652
И аз искам да се похваля, но много ме е страх, да не си прецакам късмета. След 5-годишно ходене по мъките,  най-накрая стана и то по естествен път. Вече съм в 10 г.с., на за съжаление преднта седмица бях много болна и ми предписаха антибиотици за 8 дни. Е вече съм добре, но дано да не съм навредила на бебчо с тези лекарства. Има ли някой който да се е разболавял в началото на бременноста си и да е пил антибиотици?
Стискам палци на всички! Успех!

# 653
Lucky Plam - Аз ще ходя при Димитрова за ранна ФМ по препоръка на моя лекар. Ще ти пиша с какви впечатления съм останала Simple Smile

bebo - И аз ти стискам палци! Мисли позитивно и не се отчайвай!

r_m_e - Нямаме никакви новини от теб Sad Пиши как си!

Аз да ви се похваля си купих конфитюр от рози и сега упорито нагъвам, надявам се да има ефект след някой друг ден  Mr. Green

# 654
  • Бургас
canita, аз пиха АБ в начална бременност, слагаха ми две упойки за вадене на 2 зъба, правиха рентген на дъщеря ми, а аз я придържах в рентгена и за капак лежахме в инфекциозно и аз все бременна.Надявам се и се оставям в Божиите ръце, всичко друго е излишно.И аз се притеснявам, но какво да променя.
Направо съм като мокър парцал отпусната сега, мисляа, че цяло лято ще откарам така.Жегите не ми понасят от едно време.

# 655
  • Страната на чудесата
irchony, много ще съм благодарна! Hug
И аз ще ви пиша отзиви за д-р Марков Simple Smile
Честно казано, нямам търпение да мине този преглед Rolling Eyes
Днес една далечна леля ми развали настроението.Ние пазим новината за бебето в тайна, знаят само родителите ни и детето. Обаче, мъжа ми и носил някакъв багаж(като услуга) и тя докато ровила в нашата кола Close ми видяла книгата в джоба на предната седалка "Аз чакам дете" и го притиснала да си признае. Tired Тъпо ми стана, на всичко отгоре тя е една...по-голяма вероятност има да остане тайна ако го публикувам на стената си във Фейсбук, нежели тя да опази новината за себе си ConfusedА аз исках на някои близки да им кажа лично,когато реша.

# 656
  • София
Бебо, стискам палци мила  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed!

# 657
Здравейте,Януарски мами!
Казвам се Петя и в момента съм в Лондон.Това ми е първа бременност и трябваше да съм една от вас, но нещо се обърка. Първият ми преглед на видеозон беше в 6 г.с., когато ни казаха, че има 2 сакчета, но според докторката бяха много малки и не беше сигурна какво ще се случи. Определи ми термин 27.01. Не след дълго в началото на 8 г.с. получих зацапване, много се уплашихме и отидохме в болницата, където трябваше да ме следят след 11 г.с. Прегледаха ме на видеозон и отново се видяха 2 сакчета, но пулс нямаше. И тази сестра каза, че не отговарят на седмицата си........От следващият ден започна силното кървене и болките ниско долу.Пак отидохме до болницата и вече стигнахме до доктор, който ме прегледа и каза , че се изчиствам. Определиха ми час за видеозон на 28.06. Не искам да повярвам, че съм изхвърлила  и двете си бебета. Вярно напрежението в гърдите, което чувствах преди го няма, но коремът ми все още е подут. Стоя си в къщи и чакам с нетърпение 28. Не знам какво да си мисля.Възможно ли е да съм изгубила само едното!? Cry
Аз ще продължа да се надявам.

Леко бременеене на всички мами!

# 658
  • София
petcim1, стискал палци, миличка, поне едното да е оцеляло! Дай Боже!

# 659
Момичета, дано всичко е наред! Много притеснения, много ядове...

Общи условия

Активация на акаунт