Най -после да си купя свестни препарати за чистене - 3

• 159 826
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте! Моля някой да ми препоръча препарат за почистване на алуминиева и PVC дограма, също и по как да почистя загоряла мазнина околко керамичните котлони?

И за двете неща бих ти препоръчала скромния Медикс обезмаслител.....Рамките на алуминиевата ми дограма светнаха, а имаше напластявания от боя от десет години. Супер препарат на смешна цена е. В къщи не оставам без него. За керамиката си има специални препарати, аз ги сменям, обаче и обезмаслителя върши работа. Но в този случай много добре изплакни след употребата му.

# 511
Много съм харесала един препарат по описание, особено за тоалетните, но не го намирам никъде (явно пак ще се поръчва). Без хлор е, но антибактериален, напълно био разградим и нетоксичен. Израелски, дори в болници се ползвал за дезинфектант.

Моля Дедо да се изкаже - Септамин се казва http://www.preparati.bg/products.php?id=26

# 512
  • София
Препоръчайте ми препарат за ламинат, който да "замазва" леките драскотини и въобще да го прави по-лъскав?

# 513
  • гр.Пловдив
 Аз пък искам помощ за следния казус - мъжът ми е монтъорче и се сещате какви са му работните дрехи,(за разлика от моите, които пера само за освежаване след всяко обличане и праха за мене е повече като аромат, отколкото като да изпере), но след съвместното ни съжителство не минава номера с един и същ прах моите и неговите дрехи.

Кажете някакъв препарат моля ви, с който да пера неговите дрехи, или допълнително да прибавям към праха, или предварително да третирам.

Пръскам с Мелио, имам и Спот, но те са за единични петна повече като че ли, а аз искам изцяло око може да ги наскисна.

# 514
Вероятно имаш предвид работните гащеризони, които са омазани с масло, грес и смазки?
Третирай с Мелио преди прането. После кисни в някакъв универсален прах. И чак тогава в пералнята, с предпране.

# 515
Sourcherry
На колко градуса пускаш препарата на Грю Грийн. Моята над 60 е 90 градуса, празна да я песна на толкова ли?

# 516
Да, пусни я на 90 градуса. Намали цетрофугата до 400 оборота.
И да няма предпране.
И машината да е празна.

# 517
  • Варна
Вероятно имаш предвид работните гащеризони, които са омазани с масло, грес и смазки?
Третирай с Мелио преди прането. После кисни в някакъв универсален прах. И чак тогава в пералнята, с предпране.

Точно така. Има на Ариел прах за пране за точно такива дрехи - тъмно синьо-лилава опаковка. Много добре изпира, но е значително по-скъп от "нормалния" и го има само в магазините за паралелен внос.
http://www.ariel.de/Produkte/ArielFleckentferner

Последна редакция: ср, 18 яну 2012, 16:11 от antonia

# 518

Точно така. Има на Ариел прах за пране за точно такива дрехи - тъмно синьо-лилава опаковка. Много добре изпира, но е значително по-скъп от "нормалния" и го има само в магазините за паралелен внос.
http://www.ariel.de/Produkte/ArielFleckentferner

това на Ариел е добавка, не е прах за пране. Добавя се наистина да премахне петна, но не се пере само с него.

# 519
  • Варна
А защо на кутията не пише нищо такова.  ThinkingИма указано как се ползва като самостоятелен препарат за пране.

# 520
Имам нужда от препарат за почистване на стъкло на прозорец. Проблемът е, че стъклото е нацапано с нещо мазно и черно. Прозорецът е на четвъртия етаж от страната на улица с интензивно движение на МПС.
Второ: Как се почиства силикон от стъкло?

# 521
  • Варна
Силикон от стъкло само чрез изстъргване със специалните ножчета и после с препарат за стъкло. Черното и мазно сигурно пак е силикон.

# 522
Ени е права. Това е добавка за премахване на петна, която се допълва с основния прах за пране.

# 523
Моля, препоръчайте ми препарат за почистване на загоряло по тефлонов тиган?/от външната му страна/. Благодаря!

# 524
  • Русе
Аз го чистя с препарат за загорели мазнини, най-вече черната помпа на Сано.

Аз пък търся качествен и лесен за употреба (почти ежедневно) препарат за дамаски. Меката мебел е с дамаска Елефант, всичко полепва по нея, само на 1 месец е и вече има петна от децата. Не са от храни, но просто се зацапва дори и от лиги.

Общи условия

Активация на акаунт