Най -после да си купя свестни препарати за чистене - 3

• 159 779
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
  • София
⅞ ...and Happily Ever After, микрофибърните кърпи са голямо удобство, поне за мен. Много са ми удобни както за ежедневното почистване, така и за по-сериозни дейности.
Пера си ги след всяко използване. Почистват чудесно от керамични плотове и кухненски повърхности до телевизори и т.н. Не оставят следи и мъхчета, много хубаво обират всякакви замърсявания и могат да се използват и с чиста вода, и с препарат.

# 556
⅞ ...and Happily Ever After, перат се и в пералня, само че на по-ниски градуси и без омекотител.

# 557
За омекотителя е вярно, обаче може и на 90 градуса да се изперат в пералня - добрите микрофибърни издържат. Е, аз ги пера на 60....и внимавам да не сложа омекотител по навик.

# 558
Супер благодаря за отговорите, въпреки че темата е за препарати! Аз омекотител ползвам много рядко, гледам по-малко химия да има в ежедневието ни. А само от любопитство - защо да не се пере с него? И препоръчвате ли някоя марка микрофибърна, всички еднаква работа ли вършат? Веднага ще си купя няколко щом не пускат мъх!
 Hug

# 559
Предполагам, защото кърпите не трябва да са меки, а се използват като много фин абразив.  Аз у дома имам всякакви микрофибъри - любими са ми при почистването. Гледай все пак нещо по-качествено да купиш - на Виледа например, има на Мимоза по суперите. Прозорци само с тях мия - хем стъклото се измива, хем не ми текат мръсни реки по стената, а и рамките се изчистват бързо с тях. Не са ми удобни само за кухнята - там чистя с други гъбички, защото не си представям тази мазнина като се пропие в кърата как мога да я изпера.

# 560
Предполагам, защото кърпите не трябва да са меки, а се използват като много фин абразив.  Аз у дома имам всякакви микрофибъри - любими са ми при почистването. Гледай все пак нещо по-качествено да купиш - на Виледа например, има на Мимоза по суперите. Прозорци само с тях мия - хем стъклото се измива, хем не ми текат мръсни реки по стената, а и рамките се изчистват бързо с тях. Не са ми удобни само за кухнята - там чистя с други гъбички, защото не си представям тази мазнина като се пропие в кърата как мога да я изпера.

Като миеш с микрофибърна прозорците - с препарат или без? Не се сещам в коя друга тема много се писа за някаква кърпа (на Виледа), която чисти и без препарат, ако се сетите пишете точно коя. Гледах Виледа имат няколко вида кърпи.
Сега ми предлагат малко препарати на Сано (много изгодни цени на дистрибутор), имат една гъба, която чисти само с намокряне. Отзиви за нея? И колко живот има в нея?

От кои други препарати на Сано сте доволни, този за паркет/ламинат дали го бива?

# 561
Ако миеш често прозорците - става и само с вода, обаче аз Embarassed....не ги мия толкова често и си слагам и препарат. От форума взех една идея - става идеално и доста икономично с препарат за чистачки. Тук коментираха не микръфибърните, а микрофазерните кърпи на Виледа. Взех си една, около 6 лв. струваше, но все още нямам отзиви. Гъбичката на Сано и алтернативните марки не ми харесва, тя е на принципа на гумата за изтриване на молив. Чисти се, обаче бързо намалява и остават едни такива мръсни парченца след това, които самите те трябва да се почистват.

# 562
  • I want it all and I want it now.
Микрофибърните кърпи ги ползвам за почти всичко. Обаче ,трябва да си купиш от по скъпите. Прозорците ги мия с препарат за прозорци и после с микр.  Прах, също забърсвам с микр. Мебелите  с пронто + микр. и дълго време не се задържа прах отгоре. Кърпичките, вършат страхотна работа.  Peace

# 563
  • Русе
7/8, аз купувам почти само препарати на Сано. Прах за пране, черната помпа за фурни, бялата за баня, ламинат/паркет (скоро не съм, защото не мога да си го намеря), за стъклокерамични котлони. Гъбата така и не можах да си я купа, исках да я пробвам. Само не съм доволна от един препарат за петна, зелен спрей мисля, че беше. Сега се оглеждам за препарат за дамаски (не знам дали имат).

Момичета, с какво да изчистя ваничката на пералнята. Скапа се моята и временно ще ползвам на свекървата пералнята, а тя не е пускана от 2 г и е доста захабена и почерняла на места. Има като някакви наслоявания. С нещо под ръка, ако може.

# 564
Меги, накисни я първо във вода и някакъв препарат.
После с четка я потъркай.

# 565
Гъбичката на Сано и алтернативните марки не ми харесва, тя е на принципа на гумата за изтриване на молив. Чисти се, обаче бързо намалява и остават едни такива мръсни парченца след това, които самите те трябва да се почистват.

и аз не я харесах на Сано. Препоръчаха ми я за латекс, но стана по-зле.

Меги, накисни я първо във вода и някакъв препарат.
После с четка я потъркай.

препарата за почистване на перални?

# 566
  • I want it all and I want it now.
Ако ,искате да дезинфекцирате пералнята я пуснете на 90градуса и вместо прах- белина.  Peace

# 567
  • Русе
Накиснах я, търках я, но ..., вярно падна малко, но има още и се чудя с какъв препарат да ползвам от наличните.
А за самата пералня със сигурност ще взема препарат за дезинфекция, но както писах преди няколко дни, не можах да намеря, та ще трябва да поръчвам.
А май само с белина не е хубаво да се пуска  newsm78 newsm78?

# 568
Каква дезинфекция, просто я пусни на най-високата температура, на най-дългата програма празна с прах за пране - температурата убива всичко, а праха е просто за аромат. А ваничката пробвай със оцет или лимонов сок, ако и така не стане, сода, ама гледай първо да пробваш на някакво място, дето не се вижда, да не се надраска нещо. И бърши с микрофибърна кърпа или гъбка, да не отива навътре в пералнята. Това ми идва наум, дано да помогне.

# 569
  • Русе
Това с високата температура и праха го правя редовно, но все пак мислех и с препарат да пробвам 1 път. Ще пробвам с лимона. Мерси

Общи условия

Активация на акаунт