Прием в Детски ясли гр. Варна - 2010/2011 - 2 тема

• 57 696
  • 745
  •   2
Отговори
# 495
Ивка зависи твоята позната в коя част на годината е подала. Реално от януари до юни няма логика според наредбата дори и едно място да се освободи. Първите места са юни от приетите в градините, от там вече септември когато реално изписват всички навършили вече 3 години. С една дума директорката ти е казала много правилно, а не както слушам от мои познати така подведени от директорки че до няколко месеца ще стане. Сега ноември и декември ще се изпишат някое и друго дете навършили 3 години. Тоест някоя и друга бройка и вече ПО ПРИНЦИП  вече юни. Виж за полудневното и аз мислех че става по бързо. Поне преди ставаше бързо, но може вече и за там да има записани доста хора и за това. Пролетта говорих с момиче, което каза че до месец, два е прието полудневно.
Така е, вече до юни я приемат някое дете я не.Те дори повечето деца, които декември навършват 3 най-вероятно са отписани от родителите си, за да почнат градина с другите.

# 496
Мисля, че от тази година вече даже могат да са приети  в юни,а ако искат да напуснат чак на 1 септември. И всички мами го искат като се има в предвид ,че в градините има сборни групи. Ще си почакаме една година Rolling Eyes

# 497
И всички мами го искат като се има в предвид ,че в градините има сборни групи.

Ааа, не говори от името на всички.
С опита дотук никога не бих си оставила детето от юни до септември в ясла, особено ако е родено по в началото на годината и дефакто стане на повече от 3 г. и половина. Винаги бих предпочела сборната група в градина - така за три месеца детето свиква с новото място. Я си представи какво стана тази година - почти всички накуп тръгнаха септември на градина и само малкото деца от лятото бяха адаптирани. Никого не задължавам с мнението си, но лятото е по-добре в сборна група в градината с по-големите деца, отколкото в яслата с по-малките  Peace
Друг е въпросът кой влязъл, кой не в томболата....

Относно кога ще ви дойде редът в яслата е трудно да се каже дори от директорката. Аз подадох началото на юни и според тогавашната прогноза можеше и да не ни приемат, но ето вътре сме. Зависи коя ясла е, колко са чакащите и за коя дата са обявени децата. Недейте да смятате много в аванс, нещата са динамични. Но наистина оттук нататък ще има малки приеми, поне така разсъждавам според правилата. Само на отписаните 3 годишни през следващите 2 месеца и ако някое дете примерно боледува много и родителите решат да го отпишат от ясла.

# 498
И според мен ако подадеш сега документи почти няма вероятност да приемат детето ако няма предимства преди летните месеци. За справка аз подадох документите в началото на ноември миналата година, а малкия беше приет в началото на август. Зимните месеци беше наистина умряла работа приема и това преди да излезе Новата наредба, която забави впоследствие приемането ни още повече. Все пак ще пожелая скорошно класиране на чакащите!

# 499
Аз подадох документи за Русалка и Иглика в началото на Април и все още не сме приети и мисля, че въобще няма да ни огрее тази година  Sad. Всички познати, които бяха подали Януари, Февруари вече са приети...

# 500
  • Варна
Поне на полудневен прием се надявам за Русалка или Иглика...
И аз желая успех на всички чакащи Simple Smile)

# 501
Здравейте момичета и аз се записвам да следя:) .От прочетеното дотук разбирам че съм позакъсняла,според възрастта на детето не, но според моето желание да .Аз си мислих че като реша и веднага тръгва - е да ама не.Искам да попитам нещо което невидях дотук да сте обсъждали.Ситуацията е такава:нито аз нито мъжа ми /нямаме брак/ сме жители на Варна въпреки че от доста години живеем тук,но поради ред причини не сме си сменяли адресната регистрация.Фирмата в която работех фалира месец преди да забременея и се самоосигурявах,документите се водят в града от който съм,до януари 2012 немога да си сменя личната карта.Какви са документите при самоосигуряващите се за яслите / бележките от данъчното и за местоработата,водя се като земеделски производител  Mr. Green/,и дали има възможност да ми дадът номер от яслите за класираме преди да съм си сменила личната карта,за да не губя тези 2 месеца... newsm78
Благодаря предварително  Hug
Забравих да пиша че по район сме Приморски / цветния квартал/.Утре ще ходя при директорката на "Роза" да видим тя какво ще каже за нашата ситуация.

# 502
  • York
reiaa, според мен няма да ти дадат номер преди да си смениш ЛК, но и мисля, че не е и редно да ти дадат. Няма как да те впишат в системата като постоянен жител на Варна, след като не си.

# 503
Да така е ,не ми дадоха,незнам защо си мислих че няма причина да ми откажат,нали така или иначе след 2 месеца ще им занеса и личната карта,но трябвало да ме въведат в системата.Тя и директорката на "Роза" в момента е в отпуска,другия месец ще приемат документи.

# 504
  • Варна
Ти документите можеш и в друга ясла да ги подадеш по район. Просто, ако искаш да сте в Роза я пишеш на първо място.

# 505
Да но така или иначе засега нямам регистрация по лична карта във Варна и никъде няма да ми приемат документите и да ми дадът номер,нали? Simple SmileСлед два месеца ще си подам документите.Замесничката с която говорих днес ми каза че най-рано юни-юли може да ни приемат,ама аз и тогава се съмнявам,предполагам в края на годната.

# 506
  • Варна
Да, докато не си смениш регистрацията няма как да стане. Ти, ако искаш да имаш шанс да тръгне по-рано на ясла си напиши ранна дата за участие в класиране.

# 507
Уважаеми родители,
На 11.11.2011 г.  в  12,00  часа ще  се проведе извънредно  класиране по детски ясли, както следва:

ДЯ Свободни места
ДЯ №1 0
ДЯ №2 20
ДЯ №3 2
ДЯ №4 0
ДЯ №5 0
ДЯ №7 13
ДЯ №8 10
ДЯ №9 15
ДЯ №11 0
ДЯ №13 0
ДЯ №14 5
ВСИЧКО 65

- Родителите до 21.11.2011 г. вкл. следва да потвърдят /откажат желанието си в детската ясла, където са приети;
-Ежемесечно  на всяко 20 число ще се провеждат  еднокръгови класирания в детските ясли при наличие на свободни места.
Продължава приема на документи за кандидатстване извън район за Детска ясла №9 „Детелина”.

# 508
Уважаеми родители,
На 14.11.2011 г.  ще  се проведе извънредно  класиране  за полудневно отглеждане по детски ясли, както следва:

ДЯ Свободни места
ДЯ №1 0
ДЯ №2 2
ДЯ №3 1
ДЯ №4 0
ДЯ №5 0
ДЯ №7 4
ДЯ №8 0
ДЯ №9 0
ДЯ №11 0
ДЯ №13 0
ДЯ №14 0
ВСИЧКО 7

- Родителите до 22.11.2011 г. вкл. следва да потвърдят /откажат желанието си в детската ясла, където са приети;
-Ежемесечно  ще се провеждат  еднокръгови класирания в детските ясли при наличие на свободни места.

# 509
Мда, за район Младост почти няма да има прием в яслите до края на годината, а след това ще е чак на пролет  Sad

Общи условия

Активация на акаунт