Прием в Детски ясли гр. Варна - 2010/2011 - 2 тема

• 55 958
  • 745
  •   1
Отговори
# 735
  • Варна
Всички с 6000 ... са с предимство в последното класиране.

А знаеш ли защо това е така..?? За първи път го чувам това и ми стана интересно.

Първо приемат децата с предимство, а всички други простосмъртни си стоим и чакаме, а номерца сме си взели преди година, а тези с предимството вземат този месец и следващия са приети. За мен е чиста дискриминация.

glorybg, да, вземаш го в 12ч., не го водиш пак следобед и е без храна. Само не ми е ясно как става работата със закуската, едните деца закусват, другите гледат отстрани ли?  Joy Утре ще ходя да сменям района и ще разпитам за полудневните.

Поправям се, в наредбата пише, че всички ясли участват, но кога директорките решават да обявят места не знам.

Последна редакция: ср, 21 мар 2012, 23:23 от Pepsilight

# 736
Някой по-запознат може ли да ми разясни - какво значи, че се в ОДЗ 24 Иглика се приема 1 яслена група с 20 деца и две първи групи с общо 40 деца? Всичките тези бройки само за ясла ли са или тази първа група е вече детска градина?

# 737
  • Варна
Ако гледаш в сайта за градините, да - 1 яслена и 2 градински групи. Вие ще кандидатствате само за яслената. Догодина е за набор 2010 в градинските групи, тази година - 2009.

# 738
Благодаря, Кейт. Бяха ми казали, че ще приемат две яслени групи тази година, но явно се е отнасяло за градината. Жалко, шанса ни драстично намалява  Confused

# 739
Уважаеми родители,
за всички, които искат децата им да посещават детска ясла на ПОЛУДНЕВНО ОТГЛЕЖДАНЕ:
1. Можете да си вземете входящ номер от която и да е ясла и да кандидатствате за които ясли искате, независимо от районирането;
2. Бройките за прием за полудневно отглеждане се определят всеки месец и ВСЕКИ МЕСЕЦ се прави класиране за такъв вид прием;
3. За полудневно класиране няма райониране и не важат предимства. Моля да прочетете нормативната уредба, която публикувана на сайта на детските ясли: http://kg.varna.bg
4. На всяко дете, прието на ПОЛУДНЕВНО ОТГЛЕЖДАНЕ се полагат 2 закуски (сутрешна и подкрепителна) и обяд.

Ако от някоя детска ясла получите различна информация от горенаписаната, или ако откажат на детето ви закуски или обяд, моля да се свържете с ръководителя на филиал "Детски ясли" в община Варна - г-жа Анастасия Георгиева на тел. 052 820502Моля също така при непрофесионално или лошо отношение от страна на директор или служители на детска ясла, да се свържете с ръководителя на филиал "Детски ясли" в община Варна - г-жа Анастасия Георгиева на тел. 052 820502

Моля също така да имате предвид, че Интернет сайта на детксите ясли е http://kg.varna.bg и който иска да получи актуална и точна инфорамция за приема (целодневен или полудневен) е необходимо да чете сайта, а не да се доверява сляпо на писани тук процедури по приема.

Бележки за платени МДТ
Уважаеми родители, всички които имат подадени заявления за прием за 2012г. да предоставят в детската ясла,в която са подали заявлението, актуални бележки за платени местни данъци.

НОВИ ТЕЛЕФОНИ ЗА ВРЪЗКА С ФИЛИАЛ "ДЕТСКИ ЯСЛИ"
Уважаеми родители, номерът за връзка с ръководителя на филиал "Детски ясли" в община Варна е променен. Новият номер е 052 820502

Последна редакция: чт, 22 мар 2012, 14:33 от regbaby

# 740
  • Варна

]Моля също така при непрофесионално или лошо отношение от страна на директор или служители на детска ясла, да се свържете с ръководителя на филиал "Детски ясли" в община Варна - г-жа Анастасия Георгиева на тел. 052 820502

regbaby  newsm10

Аз пък вчера разбрах, че ОДЗ-тата ще приемат ясленска група от септември. Така ли е?
Чела съм правилата в сайта и там пише, че се приемат 1.06 или 01.09 според възможностите за прием. Но ме интересува как е на практика? Ако някой има опит да сподели.

# 741
  • Варна
regbaby, благодаря за информацията.

Днес ходих до Щастливо детство, отново много любезна беше директорката. Върна ми документите и направи промяната с адреса и новите ясли. Утре трябва да отида в някоя ясла от новия ми район и да си оставя там документите, с които ще мога да взема и номер за полудневните.

# 742
  • York
Аз пък вчера разбрах, че ОДЗ-тата ще приемат ясленска група от септември. Така ли е?
Чела съм правилата в сайта и там пише, че се приемат 1.06 или 01.09 според възможностите за прием. Но ме интересува как е на практика? Ако някой има опит да сподели.
След като излезе класирането се прави родителска среща, на която се определя график кое дете кога да постъпи в ОДЗ-то. Юни и Юли приемат символични бройки. Август месец обикновено не взимат нови деца. От Септември започват да постъпват по 1-2 деца на седмица  Peace
Всичко зависи кога ще се сформират новите първи групи и кога децата ще бъдат отписани от яслените  Wink

# 743
  • Варна
ponqkoga, благодаря за инфото! Ззщото аз като питах в ОДЗ-то ми казаха: приемът е юни. Ама никой не ти разяснява тези 'малки' подробности'. Че то от юни до септември са 3 месеца.

# 744
след като прочетох темата напред, ми изникнаха няколко въпроса:
1. наистина ли не мога да подам документи в ОДЗ в два различни района по регистрацията на двамата родители? примерно две желания в единия и две - във втория район?
2. в образеца на заявлението има възможност за 6 желания, а не само за 4 - защо е така?
3. ОДЗ и ДЯ в отделни заявления ли са? и трябва ли да чакам да видя резултата от ОДЗ и тогава да подавам в ДЯ? разбрах, че ДЯ е на принципа на поредността на вх.номер и не знам как да се информирам кой номер евентуално ще сме, ако подам сега. да не стане да ни приемат, а ние да откажем, защото ще чакаме класирането  ОДЗ. и ако стане така, изхвърлят ли ни от списъка на приетите, или може да отложим приема за по-късен месец?4. има ли единен информационен телефон, на който да си задам въпросите и да получа компетентен отговор за Варна?
благодаря предварително!

# 745
  • Варна
НОВА ТЕМА

Пис ще ти отговоря в новата тема!

Общи условия

Активация на акаунт