Слънце и бебе?

• 7 291
  • 27
  •   1
Отговори
Здравейте,имам бебче на месец и половина.На вън вече е много горещо.Иска ми се да я обличам вече с къси ръкави и ританки,защото ми се вижда много топло да я държа с дълги ръкави.Само че не знам дали няма да изгори от слънцето.Само искам да уточня ,че става въпрос не за пряка слънчева светлина-ще си е в количката,под гюрук и чадърче за надолу,както и завита с леко одеалце колкото е възможно когато спи.Само че ме притеснява дали слънцето няма да я изгори и така в количката.Извеждам я м/у 10.30 и 12.30 и от 16.30 до към 18.30.Дали ще мога да я разсъблека? Или да я мажа за всеки случай с нещо?

# 1
  • Велико Търново
Доколкото съм запозната слънцезащитните кремове са за деца след 6 месеца. Просто гледай да е на сянка, например шарена и извеждай когато слънцето не е силно.

# 2
Събличай я когато е горещо разбира се, просто стойте максимално на сянка (шарена), защото дори и с чадърче, ако сте на слънце детето ще мре от жега. а слънцето хваща и през чадъра, да. по-добре се консултирай с педиатър за мазането, но моята ми препоръча поне до 6м да не мажа, а да го държа на сянка и с покривало/чадърче.

# 3
И аз мисля, че бебето е малко за слънцезащитни препарати.

Стойте на шарена сянка, не излизай в най-голямата жега.

# 4
Абсурдно е да държиш бебето с дълги ръкави при тези температури. Слагай боди с късо ръкавче и ританки, но съвсем тънички. Когато се затопли още повече обличай само боди без ръкав и крачетата да са боси, без чорапи дори.
Не може да я мажеш със слънцезащитна козметика, а не е и нужно. Гюрукът пази, разтваряй и чадърчето и дръж бебето на сянка задължително. Не на шарена сянка, а на сянка.

# 5
Абсурдно е да държиш бебето с дълги ръкави при тези температури. Слагай боди с късо ръкавче и ританки, но съвсем тънички. Когато се затопли още повече обличай само боди без ръкав и крачетата да са боси, без чорапи дори.
Не може да я мажеш със слънцезащитна козметика, а не е и нужно. Гюрукът пази, разтваряй и чадърчето и дръж бебето на сянка задължително. Не на шарена сянка, а на сянка.

Моят син е зимно бебе и въобще не съм подозирала, че слънцезащитните продукти са за по-големи бебета  Shocked Но и на мен ми звучи безумно да държиш бебето с дълги ръкави и ританки  Peace Особено имайки предвид, че 99 % от бебешките колички и чадърчета имат някаква UV защита  Peace

# 6
Питай в аптека дали Ла Рош 50 фактор става за твоето бебенце, защото на мен ми казаха, че е за деца под 1год.
Не ходи навън между 11 и 16 часа, покривай само с чаршафче детето и ако бодинцата са с дълъг ръкав, нека са мрежеста материя

# 7
Благодаря за мненията.Аз по принцип я държа на сянка,но има едно голямо разстояние без никаква сянка което трябва да изминем докато стигнем до градинката.А иначе часовете за излизане ни са ограничени,защото тя е на кърма и си има собствен режим -яде вв 6,10,13,16,19,22,и в 1.00.Като сложим и по половин час чакане да не повърне като легне,защото рядко се оригва и се получават тези часове за излизане

# 8
Можеш без проблем да кърмиш и навън.
Ако се притесняваш просто потърси по-закътана пейка и като покриеш бебето с една супертънка пелена, можеш да я нахраниш.

# 9
Интересна тема- ние сме в същата ситуация, бебка е на 1,5 месеца, извеждам я само сутрин и следобед, обличам я с блузки или бодита с къс ръкав, къси панталонки и чорапки.. чудя се чорапки до кога да обувам  newsm78 като че ли не искам да я пускам по бос крак все още, само вкъщи.
Относно слънцезащитните кремове- вече купих на Авен, минерален, и започнах да  я мажа- по лицето, ръце и крака. Питах за крема на Ла Рош и ми казаха, че е за деца над 3 години, а само Мустела и минералния на Авен са за малки бебенца  newsm78 Но сега като чета мнения, че не трябва да я мажа с нищо, започвам да се чудя дали да непоизчакам с мазането  newsm78 При разходката не винаги е на сянка, да речем крачетата се подават и слънцето си ги пече от време на време. Нямам чадър, но мога да обръщам дръжката на количката, и така се въртим постоянно...

# 10
И аз това се чудя - защо да не се маже бебе на месец и половина като на опаковката на продукта пише 0 +  newsm78 Моят син е бил някъде на 4-5 месеца, когато стана топло и почнах да го мажа - първо с едно на Мустела, а след това с едно на Чико  Peace
Не би следвало да има проблем според мен  Rolling Eyes

# 11
Дъщеря ми е лятно бебе. Цяло лято беше само по памперс в количката и основно стояхме на сянка. Всъщност почти не съм я излагала на пряко слънце. Не съм я мазала със слънцезащитни кремове и лосиони, но ми се мотае, че в серията на Бюбхен, която ползвах, имаше и нещо за новородени.

# 12
но ми се мотае, че в серията на Бюбхен, която ползвах, имаше и нещо за новородени.
Повечето производители имат такива  Peace Аз за това се зачудих защо да не са маже бебето  newsm78
Лично аз не виждам причина  Thinking

# 13
Не съм мазала двете си летни бебета (родени май и юни) с лосиони против слънце. На мен педиатър ми е казвал, че до 6 месеца, не се мажат и освен това до 6 месеца трябва да стои бебето на сянка. Аз имам количка с объщаща се дръжка и това ми помагаше. Иначе събличаш го по боди с или без ръкави и може евентуално да го завиеш с тензух, например крачетата, които са на слънце. Може също да използваш тензуха като поркивало на коричката да му пази сянка. 

# 14
Моето бебе е родено август месец. Дори не съм го обличала с дълги дрехи, а направо с къси. Не съм го мазала с никакви слънцезащитни лосиони. Гледах да ве е на пряка слънчева светлина, сядахме на сянка или на шарена такава. Не му е изгаряла кожата или да сме имали някакъв друг проблем.
Иначе на Чико има слънцезащитен, който се води 0+ Peace

Общи условия

Активация на акаунт