Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 14

• 30 844
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
  • София
В болницата ще имам ли нужда от чорапи и топла дреха?  newsm78

Или ще "вриш" или ще умираш от студ. Аз бях от вторите Blush....и двата пъти...

# 121
да попитам нещо важно - някоя осмелявала ли се е да ражда вагинално ако бебето не е обърнато надолу с главата?
и ако е била в болница - докторите протестирали ли са?

Аз и до сега съм си със седалищно разположено бебе.Вчера ходих на преглед в МД, лекарят каза, че в тези седмици шанса да се обърне е по-малък от 10% и НИКОЙ лекар няма да се навие да изражда естествено.
Аз в крайна сметка не съм претенциозна - лягам под ножа и не ме интересува, само бебо да е добре.По повод спането на ляво - аз спя предимно на ляво.Резултат обаче няма ...

Последна редакция: нд, 12 юни 2011, 00:31 от AnMary

# 122
Моля ви препоръчайте ми гинеколог,който да води бременността ми в района на Младост 1 -1 А (София).За предпочитане жена да е(и да работи със ЗК),но все пак и да си гледа работата.Не мога да избера кой да ми води консултациите  newsm12 ,а пък искам да е в района за да ми е удобно.Кажете вие при кой си я водите и какви са ви впечатленията!Мерси предварително Simple Smile

# 123
А за изписването трябва да се приготвят пак дрехи като за бременна нали? Коремът ще е все още голям...

# 124
  • София
ами най-добре, корема не е задължително да  е голям, но все пак, ако си носила съвсем по теб дрехи надали ще се побереш в тях веднага....

# 125
да попитам нещо важно - някоя осмелявала ли се е да ражда вагинално ако бебето не е обърнато надолу с главата?
и ако е била в болница - докторите протестирали ли са?

Аз и до сега съм си със седалищно разположено бебе.Вчера ходих на преглед в МД, лекарят каза, че в тези седмици шанса да се обърне е по-малък от 10% и НИКОЙ лекар няма да се навие да изражда естествено.
Аз в крайна сметка не съм претенциозна - лягам под ножа и не ме интересува, само бебо да е добре.По повод спането на ляво - аз спя предимно на ляво.Резултат обаче няма ...
Пробвай да ГОВОРИШ на бебето да се обърне. Говори му по 5-10 минути на ден, кажи му, че ако се обърне много ще помогне на мама и няма да режат коремчето на мама и мама ще има още бебенца, негови братчета и сестричета, и то ще може само да мине през родовия канал, и мама много по-бързо ще го носи на ръце и ще се къпе нормално. И че млякото с което ще го кърми мама няма да има никакви остатъчни лекарства и ще бъде чисто, здраво и много вкусно. Обяснявай му нещата с нормално силен глас и с думи, които са прости и пълни с любов, вяра и уважение.
Бъди сигурна, че бебето е умно и много те обича, затова ще направи и невъзможното за да застане така.
Не губиш нищо, а съм чела че много майки са имали успех от това.
Още - всяко бебе само избира родителите си и ги обича още преди зачатието.
Имай предвид, че срязването на утробата е шок на духовно ниво и че нейната функция да износва бебенца се рискува опасно. Също - тази рана всъщност никога не зараства. Кажи и това на бебето си. Аргументирай му се и след всяка причина му казвай: "Завърти се, мами, с главата надолу, с гръбчето наляво и с лицето - надясно и нагоре."

Последна редакция: нд, 12 юни 2011, 12:21 от prometeq

# 126
Е, е, е, раната никога не зараствала, недей така. Дай си сметка, че никоя от тук пишещите не ляга под ножа поради каприз, а поради сериозни медицински причини. Изобщо по-лекичко с опозицията вагинално/секцио.  Wink

Килими, аз си излязох от болницата с дрехите, с които влязох, другите момичета от стаята ми също. Интересното беше, че техните остатъчни коремчета бяха по-големи от моето, аз очаквах да е обратното, те всички бяха родили вагинално.

# 127
  • София
еее Пуци ти пък, чак пък всички операции да са поради сериозни мед. причини Simple Smile
а то ако ставаше с говорене само, нямаше да има седалищно разположени бебета. вагиналното раждане е хубаво нещо, но фанатизма на темата не е...все пак здравето и живота на бебето и майката са по-важни от вида  на раждането.

# 128
Ангелче, говоря за списващите тук момичета.  Peace

# 129
Ами аз очаквам да имам коремче, защото и сега ми е адски, адски голям. Направо огромен за моите размери  Grinning Та си знам, че значително ще спадне, но ще си има.  Wink

Цитат
вагиналното раждане е хубаво нещо, но фанатизма на темата не е...все пак здравето и живота на бебето и майката са по-важни от вида  на раждането.
Peace

Прометейка, тук сме доста, които раждат със секцио. Как си мислиш бихме се почувствали след такива думи?
И аз не съм за вагиналното раждане на всяка цена. Иначе и аз мисля, че е най добре ако може нормално да си роди човек.  Wink
Но мисля, че и страхът Е предпоставка за раждане със секцио. Не бих го нарекла каприз. Има характери способни да си създадат такъв ужас от раждането, че е хиляди пъти по-добре да си изберат операцията, но да са спокойни. Освен това обикновено дълго чаканите бебета са с операция по избор. Не бих ги осъдила.

# 130
Имам такава позната - неволно станала свидетел на вагинално раждане докато била бременна и на мига решила, че няма да се подлага на това. Всичко си е до човек, но все пак ако няма здравословна причина според мен естественият начин е за предпочитане, страх не страх.  Simple Smile Иначе си права, че понякога се стига до патологичен ужас, де.

# 131
Ей бе хора, съвсем ме уплашихте с това вагинално раждане.  Simple Smile Аз ще раждам вагинално.

# 132
  • София
хахах кое толкова те уплаши Simple Smile  нищо чак толкова страшно няма.

# 133
  • Варна
ЛИска, не се страхувай мила, убедила съм се, че при различните хора протича по различен начин раждането. Имам толкова приятелки, които са влизали в родилното с голямо разкритие - без болки и раждат за нула време. Имам и такива дето са им изтичали водите първо и пак лесно са раждали... абе вобще случаи много  ням ада се плашиш, трябва да се пробваш, ако не можеш - секцио. Мен в болницата ме бъзикаха, че за един ден съм родила два пъти  Simple Smile Мъчих се 9 часа нормално, не стана и айде в операционната - всичко се забравя. Казваш си - днес ми е ден за раждане  Laughing Успех и не се паникьосвай  Hug

# 134
Плиска Лиска не се страхувай. Винаги можеш да си поискаш упойка. Всичко ще е наред. Мен пък ме е страх от секциото, операция е все пак и то сложна. май всички накрая ги е страх, независимо как ще раждат  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт