Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 14

• 30 965
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
Алексче, изследването ми го пусна д-р Димитров в болницата, не льольото, който ми водеше женската консултация.  Laughing Мда, права си за антибиотиците, какво се чудя и аз.

# 316
Имах предвид за еднократната помощ преди раждане. Мерси, май ще се разходя до тях Simple Smile
При всеки случай трябва да отидете до Социалните

Цитат
Еднократна помощ при бременност

Право на еднократна помощ при бременност имат:

·        Неосигурените жени;

·        Бременните жени, осигурени за всички осигурени социални рискове, за всички осигурени социални рискове без трудова злополука, професионална болест и безработица или за всички осигурени социални рискове без безработица, които не получават обезщетение за бременност и раждане, поради това, че нямат необходимия осигурителен стаж по чл.48а от Кодекса за социално осигуряване. Помощта се изплаща в размер, пропорционално на дните от началото на отпуска за бременност и раждане до придобиването на необходимия осигурителен стаж по чл.48а от Кодекса за социално осигуряване, но за не повече от 45 дни.

КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ, ЗА ДА ПОЛУЧИТЕ ПОМОЩТА

Необходимо е да подадете молба-декларация по образец в дирекция “Социално подпомагане” по постоянния Ви адрес. Към нея се прилагат следните документи:

1.        удостоверение за брутните месечни доходи на семейството за последните 6 календарни месеца, предхождащи периода от 45 дни преди определения термин на раждане, за лицата, работещи по трудови или по служебни правоотоншения;

2.        удостоверение от осигурителя или от териториалното поделение на Националния осигурителен институт за лицата, за които осигурителните плащания или заверката на платежните искания за тегленето им се извършва от териториалното поделение на Националния осигурителен институт;

3.        копие от болничния лист за временна неработоспособност поради бременност и раждане за срок от 45 дни, заверено от осигурителя или от териториалното поделение на Националния осигурителен институт, за лицата, на които осигурителните плащания или заверката на платежните искания за тегленето им се извършва от териториалното поделение на Националния осигурителен институт;

4.        медицинско удостоверение за термина на раждане – за неосигурените жени.

При подаването на молба-декларацията се представят и лични карти на деклараторите за справка.
Можете да попитате и майките счетоводителки от тази тема Майчинството счетоводно
[/quo`

Мерси мила за инфото. Аз съм си пуснала документите, но ме  интересуваше дали те уведомяват по някакъв начин дали ти я отпускат.Ще се разровя пак, въпреки че не го срещнах никуде. МЕрси Simple Smile))

# 317
  • София
cufti_23, не казаха ли кога евентуално ще има някакво решение по молбата ви. Обадете се на социалните по район. Предполагам имате някакъв изходящ номер на молбата, по която могат да проверят.

# 318
Момичета колко често ви пускат микробиология?

# 319
Един път досега, в девети месец трябва да ми пуснат още една.

# 320
А ако имаш бяло течение не си ли правиш пак?

# 321
Имам течение от самото начало, но първата микробиология беше чиста, а и нямам сърбеж или различна миризма, така че не съм си правила...

# 322
Благодаря на всички, които са ми отговорили за тапата! Утре съм на преглед и ще питам. Предполагам че могат да разберат със сигурност дали е било това или не.   bouquet

# 323
  • Варна
Лиска, незнам дали ще разберат дали е било това, но ще те проверят за разкритие и ще ти кажат дали момента ще настъпи скоро  Hug

tina1 , ако течението ти те притеснява, помоли АГ да ти вземе секрет и го занеси в лаборатория - изследването ще е платено, но ще си спокойна. И аз имам течение още от самото начало - но всичко излиза чисто, което не е гаранция и че при останалите ще е така. Понеже съм голяма параноя все искам да си правя микробиология, но се възпирам от извесно време  Crazy

# 324
С приятелят ми го правим без предпазни средства на 17 когато правихме секс той се забави и .... има вероятно нещо да е попаднало в мен също така след тва си сметнах овулацията , която ми излезе че е била на 11 юни а ние правихме секс на 10 ти   чудя се дали не е станало нещо в тези въпросни дни ...
Напоследък се случват странни неща с мен по принцип много обичам пържена цаца , но последно като седнахме на заведение ми се догади от нея ... имам нужда да пия оцет :O а до сега не съм обичала кисело,гади ми се .... коремът ми е отекъл имам чувството,че нещо ме боде от вътре много странно чувство.... и леко на моменти ме режат яйчниците.Също така днес си примерих температурата,която е 37.4 а преди няколко дена нямах .... (дали съм настинала) Гърдите ми са леко подути като преди да ми дойде цикъла. От 2 дена заспивам пред компютъра,а по принцип лягам чак към 2-3 през нощта и алармата си не чувам ....
НА моменти ми е много студено после ми става много горещо ...........  
А и да добавя,че миналият месец цикълът ми дойде на 28 май , но  напоследък забелязах че всеки месец се мести с 2 -3 дена напред следователно трябваше на 26 да ми дойде
Дали това не са ПМС и да си внушавам ......... но най много ме притесняват тези бодежи и тежест в коремът

Извинявам се за правописните грешки

# 325
Правих си преди три седмици и излезе, че имам бактерии и си слагах глобули. Но сега пак течението се засили. И се чудех дали ще е нахално ако пак настоявам за микробиология? И дали е нормално всеки месец да ми вземат, да не би нещо да навреди това на плода?

# 326
  • Варна
Няма да навреди на плода, но според мен можеш да изчакаш за следващата микробиология. Може да са измрели гадинките, но изчакай. Говори с АГ-то ти за притесненията си. Като си плащаш защо да е нахално?

# 327
Правих си преди три седмици и излезе, че имам бактерии и си слагах глобули. Но сега пак течението се засили. И се чудех дали ще е нахално ако пак настоявам за микробиология? И дали е нормално всеки месец да ми вземат, да не би нещо да навреди това на плода?

Щом си имала проблеми, отиди пак, няма нищо нахално в това. Инфекциите трябва да се лекуват своевременно, иначе създават опасност за плода.

sisi83, тя сега е в 18 г.с., следващата микробиология по ЗК е чак в девети месец, как ще чака дотогава?!

# 328
Благодаря на всички за отговорите!

# 329
bubulinka_,
По описание на предпоставките за забременяване, като нищо да си бременна. Може и да си внушаваш и да си е ПМС. Шансовете са 50:50 и тук няма кой да отгатне за съжаление. Купи си един тест и провери. Тия новите Шуърчек май ги дават, че уж ловят и по-рано.

Последна редакция: пн, 27 юни 2011, 12:46 от Misty

Общи условия

Активация на акаунт