Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 14

• 30 984
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
assia22, "уринарен" тест е именно този, който вече си правила. Не ти трябва никаква лаборатория. В лаборатории правят кръвни, което е безсмислено и излишно, щом си имаш 2 черти на теста. Отивай си на лекар да ти види и на ехограф бебето.

Относно контракциите: до 6 в рамките на час е ОК, но ако са повече: може би трябва магнезии... подготвителни, неподготвителни, не е желателно и не е нормално за мен.

# 346
  • на Дъждовен остров
Хора как започвате да препоръчвате Магнезии все едно са бонбони? Момичето даже още не е сигурно дали е бременно. 

Ася спокойно си изчакай прегледа.  Направи си теста преди това.  Щом си видяла две чертички значи шанса да си бременна е голям. 
За болките спокойно.  Нормално е да имаш болки като пред цикъл.  Аз даже прокървих 6 седмица и хукнах панически в спешното  Laughing Laughing Laughing От там ме видя лекар чак след 2 дни. Те тук го дават спокойно. Аз до сега магнезии не съм взимала, защото според лекарите и изследванията нямам нужда от това.  Същото е и с нош па, чиито еквивалент тук даже не го знам  newsm78

Отивай на лекар да ти потвърди това което вече знаеш и като се върнеш да се похвалиш.

# 347
Относно контракциите: до 6 в рамките на час е ОК, но ако са повече: може би трябва магнезии... подготвителни, неподготвителни, не е желателно и не е нормално за мен.

6 в рамките на час са контракции на 10 мин.  Shocked Аз не виждам нищо нормално в това, освен ако не е започнало раждане.

# 348
Здравейте мами!Да ви питам нещо.Когато ходих на ФМ ми казаха че ще имам момче та въпроса ми е защо ритниците са толкова болезнени особено долу ниско дето е главата и ръчичките на бебето като започне да мърда мн ме боли все едно играе бокс.С дъщеря ми не беше така.Нощта почти не мога да спя.При всички момченца ли е така.И друго да питам защо момченцата седят от ляво а момиченцата по средата на корема поне при мен е така.Благодаря!  bouquet

# 349
  • София
pepe27, не е до това дали бебето е момиче или момче, а до бебе и положение.

# 350

6 в рамките на час са контракции на 10 мин.  Shocked Аз не виждам нищо нормално в това, освен ако не е започнало раждане.

Ами това е цифрата, която съм чела из форумите тука: ДО 6. При 6 и нагоре е много. Но за мен лично, както казах вече - която и да е контракция не е нормална. И тези подготвителните не са нормални за мен. Какво има да се подготвя - фитнес 3 пъти седмично ли Laughing Не може матката ти да контрахира, което си е опит да се изтласка бебето, при ненаближаващ термин, здрав плод, пък независимо дали има или няма болка. Имна случаи жени родили без болка, за мен това си е риск. На всяко стягане трябва да се обърне внимание. Особено ако не е моментно, а продължава дни и е редовно.

# 351
  • на Дъждовен остров
Misty, ти на кой точно даваш съвет за контракциите, защото и двете момичета преди твоя пост говорят за болки долу, ниско в корема?  Май се получи объркване или поне аз останах с впечатлението, че говориш на Ася. 

# 352
Не може матката ти да контрахира, което си е опит да се изтласка бебето, при ненаближаващ термин, здрав плод, пък независимо дали има или няма болка. Имна случаи жени родили без болка, за мен това си е риск.

Подготвителните контракции са именно това - подготовка на мускулите на матката за предстоящото раждане. Да, нещо като фитнес, защото матката извършва огромна работа по време на раждането. Това са слаби контракции и няма никаква опасност да изтласкат плода.
Смятам, че всяка жена, която се притеснява от някакви контракции, е по-добре да отиде на лекар, вместо да гадае по форумите дали са нормални, или не.

# 353
Здравейте момичета!

Благодаря ви за отговорите. Доктора знае, че съм си правила тестове, но иска уринен тест от поликлиниката. Предполагам тези тестове измерват точното ниво на хормоните? Понеже не съм фен на поликлиниките, се чудех дали има някоя частна клиника където правят такова изследване.

Благодаря отново! Много е важна подкрепата ви.

# 354
В лаборатория Рамус примерно правят уринен тест за бременност.
Но, честно казано, за пръв път чувам лекар да иска такова нещо.

# 355
  • на Дъждовен остров
... измерват точното ниво на хормоните? ..
Ами точно ниво.  Просто да е сигурен, че си бременна.  

Говоря сега за себе си, аз като си направих тест и отидох в клиниката.  От там сестрата ми каза да си занеса в аптеката урината да ми потвърдят бремеността, к. ще струва £6  Laughing
След 3 мин се връщам (всичко е в една сграда) и тя ми казва да бременна си.  
Браво, ама аз това го знаех.  
Сега при всяко ходене ми взимат кръв и урина.  Даже ми дават пластмасовите си епруветки при следващото ходене директно да нося.  

Като чета в БГ е малко по различна процедурата, но в началото само ти установяват бремеността със сигурност според мен.

# 356
... но ме  интересуваше дали те уведомяват по някакъв начин дали ти я отпускат.Ще се разровя пак, въпреки че не го срещнах никуде. МЕрси Simple Smile))
Аз си подадох документите на 1 юни, казаха ми на 20 юни да отида (в Социалното) да си взема решението дали ми ги отпускат или не (като не е задължително да отидеш, но и аз като теб исках да зная). На 20ти като отидох подписах решението, че ми ги отпускат и ми казаха, че към 17-20 юли ще ми ги преведат по сметката.

# 357
Момичета сигурно ще ми се смеете ама аз да си попитам Simple Smile
Как изчислявате коя седмица сте бремени ?Примерно аз като ползвам готовите календари ме изкарва в 7 седмица , но тъй като знам на коя дата е станала ''белята''  и като преброя дните се оказва че съм 5 седмици и 2 дена Simple Smile

# 358
  • София
Момичета сигурно ще ми се смеете ама аз да си попитам Simple Smile
Как изчислявате коя седмица сте бремени ?Примерно аз като ползвам готовите календари ме изкарва в 7 седмица , но тъй като знам на коя дата е станала ''белята''  и като преброя дните се оказва че съм 5 седмици и 2 дена Simple Smile

Щом си знаеш, няма нищо по-точно от това Peace
Мен примерно, ме брояха в 4-та седмица, аз си занех, че съм в трета....просто, по-късна овулация имах, ама нейсе...

# 359
Седмиците се смятат от първия ден на последната менструация, а не от предполагаемата дата на зачеване, затова се получава това разминаване.

Общи условия

Активация на акаунт