Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 14

• 30 985
  • 743
  •   1
Отговори
# 360

За болките спокойно.  Нормално е да имаш болки като пред цикъл.  Аз даже прокървих 6 седмица и хукнах панически в спешното  Laughing Laughing Laughing От там ме видя лекар чак след 2 дни. Те тук го дават спокойно. Аз до сега магнезии не съм взимала, защото според лекарите и изследванията нямам нужда от това.  Същото е и с нош па, чиито еквивалент тук даже не го знам   

И аз получавам такива болки от време на време и да ти кажа малко се стресирах Simple Smile Първа бременост ми е пък и не съм на 20 години.
Видях че си на Албиона , би ли ми казала  плс в коя седмица се регистрира при ГП-то че си бременна ?Аз все още си трая но в най скоро време и това трябва да му сервирам Simple Smile
До оня ден го тормозих да ме прати на гинеколог за миомата която имам а сега трябва да го занимавам и с бременост  Joy

# 361
Седмиците се смятат от първия ден на последната менструация, а не от предполагаемата дата на зачеване, затова се получава това разминаване.

Оххх ако можеше да прескоча това броене и да се окажа направо в девети месец  Laughing

# 362
  • София
Седмиците се смятат от първия ден на последната менструация, а не от предполагаемата дата на зачеване, затова се получава това разминаване.

Оххх ако можеше да прескоча това броене и да се окажа направо в девети месец  Laughing
Ами, не, в началните седмици си е важно.......В Шейново ми казаха, че имам кухо яйце Confused Въпреки моето опровержение, че съм по-малко седмици, отколкото ме изкарват.....та, кухото яйце е на 6 години Mr. Green

# 363
Ох и мен ме е страх от кухо яйце.Имам една такава бремност преди 5 години ...
Ще изчакам да направя 8 седмици  ( по мои изчисления) и тогава ще отида на преглед за да съм сигурна че  виждат правилно Simple Smile

# 364
  • София
Troy, на индекса има "Калкулатор на бременността". Вижте и този календар http://www.ladypill.com/calendar.php

# 365
Мисля че най точно би било от датата на оплождане , тъй като така имам 2 седмици разлика .Бях на гинеколог когато по мои изчисления бях 3 седмици ( а по календар 5) и гинеколожката видя само една точица ! Както  и да е ще изчакам да станат 8 и тогава ще му мисля Peace

# 366
В 5 г.с. и при мен се виждаше само точица.
Не всяка жена може да знае датата на оплождане, затова се използва ПРМ за определяне на термина.

# 367
  • на Дъждовен остров
На мен в 6 седмица като ме гледаха ми казаха че е твърде рано, но се виждаше сърцето.  На снимката след това разпознахме крачеатта с мъжа ми  Laughing Бебо беше цели 9 мм. 
Една бъдеща майка вижда повече от точица  Laughing

# 368
  • София
В края на пета седмица, чух сърдечен тон.....това, не в Шейново Stop

# 369

В пета седмица няма как да видиш сърце нито да го чуеш Simple SmileСъцето почва да се развива в 6 седмица , но дори и в 6 не можеш да го чуеш .

# 370
  • София

В пета седмица няма как да видиш сърце нито да го чуеш Simple SmileСъцето почва да се развива в 6 седмица , но дори и в 6 не можеш да го чуеш .

Сигурно и в 12-та, няма как да разбера пола Laughing
Шегувам се. Не, истината е че чух сърдечен тон, 2 часа след като ми казаха, че имам кухо яйце Peace

# 371
Цитат
На 22 ден от живота на ембриона новообразуваните клетки на сърцето се събират. В края на 5 седмица приличащото на тръба ембрионално сърце вече бие ритмично. При ехографски преглед би могло да се види вече оформеното сърчице и дори неговата активност – то бие двойно по-бързо от собственото Ви сърце. Ембрионалното сърце в този ранен стадий вече е разделено на две - дясната камера приема използваната от органите кръв, а лявата камера изпомпва обогатената с кислород кръв към органите и към малките кръвоносни съдове.

Не говорете глупости. Сърцето, разбира се не се развива след 6 г.с.

# 372
Не съм специалист ама така пише по големите книги Simple Smile
И дано всяка от нас успее да чуе сърцето на детето си Simple Smile  Peace

# 373
  • София
Цитат
На 22 ден от живота на ембриона новообразуваните клетки на сърцето се събират. В края на 5 седмица приличащото на тръба ембрионално сърце вече бие ритмично. При ехографски преглед би могло да се види вече оформеното сърчице и дори неговата активност – то бие двойно по-бързо от собственото Ви сърце. Ембрионалното сърце в този ранен стадий вече е разделено на две - дясната камера приема използваната от органите кръв, а лявата камера изпомпва обогатената с кислород кръв към органите и към малките кръвоносни съдове.

Не говорете глупости. Сърцето, разбира се не се развива след 6 г.с.

Peace

# 374
  • на Дъждовен остров
Мисля, че настъпи объркване тук.  
Едно е да чуеш сърцето, друго е да го видиш на видеозона как пулсира.  

Лично аз го видях сърцето в 6 седмица, защото доктора ме попита какво виждам и аз отговорих ами нищо.  А той вика абе как нищо не виждаш ли как пулсира сърцето?  А аз го виждах, ама не смеех да кажа.  
Два дни преди това усетих много лек пулс в корема си и знаех, че бебето е живо въпреки прокървяването.  
Както искайте го приемайте, но в  6 седмица вече сърцето на бебето се вижда.

You are 6 weeks pregnant.
The heart is starting up. The fetus` blood group may be different from your own!
http://www.i-am-pregnant.com/Pregnancy/calendar/week/6

Общи условия

Активация на акаунт