Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 14

• 30 987
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Мисля, че настъпи объркване тук.  
Едно е да чуеш сърцето, друго е да го видиш на видеозона как пулсира.  

Лично аз го видях сърцето в 6 седмица, защото доктора ме попита какво виждам и аз отговорих ами нищо.  А той вика абе как нищо не виждаш ли как пулсира сърцето?  А аз го виждах, ама не смеех да кажа.  
Два дни преди това усетих много лек пулс в корема си и знаех, че бебето е живо въпреки прокървяването.  
Както искайте го приемайте, но в  6 седмица вече сърцето на бебето се вижда.
Е, това и аз казвам....ама, нейсе.... Hug

# 376
Някой писа "не може нито да го чуеш, нито да го видиш". Не се чува, но със сигурност се вижда. Идеята на поста ми (цитата) е опровержение на писаното по-горе, че сърцето започва да се развива в 6 г.с.

# 377
  • София
Някой писа "не може нито да го чуеш, нито да го видиш". Не се чува, но със сигурност се вижда. Идеята на поста ми (цитата) е опровержение на писаното по-горе, че сърцето започва да се развива в 6 г.с.
Да, точно така , подкрепям те Peace
Момичето сподели, че така е чела......аз го знам от "живият" опит Peace

# 378
  • на Дъждовен остров
Ако трябва да сме супер точни базирайки се на писаното в дебелите книги:

You are 5 weeks pregnant
As early as this week, the plate that will become the heart has developed.
http://www.i-am-pregnant.com/Pregnancy/calendar/week/5

# 379
  • София
Ако трябва да сме супер точни базирайки се на писаното в дебелите книги:

You are 5 weeks pregnant
As early as this week, the plate that will become the heart has developed.
http://www.i-am-pregnant.com/Pregnancy/calendar/week/5
Прощавай, ама това ли е "дебелата книга" Rolling Eyes

# 380
Колко точни? Става дума за едно и също.
Цитат
новообразуваните клетки на сърцето се събират.
. Но пък предположих вече какво е имала предвид или какво си е обяснила потребителката четейки за развитието на ембрионалното сърце. Simple Smile

# 381
  • на Дъждовен остров
Оффф хора четете постовете, защото всичко се обръща в дразнене.  

Написах по горе, че видях сърцето на бебето на видеозон в 6 седмица как тупти.  Като се прочете и малко литература в подкрепа на изказването се вижда, че сърцето вече се оформя в 6 седмица но е започнало в 5.  
Това е.  Не знам какъв по голям жив опит да споделя.

# 382
Та да се поясня. Последното нещо, което целя във Форум е да се дразня и заяждам. Всъщност не се заяждам и дразня и извън Форумите.

В пета седмица няма как да видиш сърце нито да го чуеш Simple SmileСъцето почва да се развива в 6 седмица , но дори и в 6 не можеш да го чуеш .

Говорех за писаното от Трой. И мислех, че с теб говорим за едно и също. Просто споделихме едно и също нещо, писано на два различни езика. И споменах, че Трой вероятно е имала (разбрала) предвид точно написаното от теб в последния ти пост, че сърцето започва да се оформя като сърце от 6 г.с., а не, че тогава започва да се образува. Мир! И лека нощ. Grinning

# 383
Още един сигурно глупав въпрос. Втората чвртичка става ли по-тъмна с покачването нивата на хормона. Защото моята си седи същия цвят ://. Вижда се ясно, но не е толкова тъмна като другата. Прегледа ми е в петък и мисля, че ще полудея до тогава.

# 384
  • варна
Не се го мисли ,бледа или тъмна -бременност има .И моята беше леко по -бледа от контролнтата.
 Peace

# 385
  • Варна
И аз да кажа за сърцето: нашето го чухме в началото на 6 г.с., но с вагинален ехо  Peace

# 386
  • на Дъждовен остров
И аз да кажа за сърцето: нашето го чухме в началото на 6 г.с., но с вагинален ехо  Peace

Да, да пропуснах да го спомена това.  С вагинален, защото иначе нищо не се виждало  Grinning Има ли значение кога се образува сърцето, важното е че бебо има туптящо сърце.

Ася спокойно.  Ne znam dali v BG продават такъв тест

Лично аз си купих от този вид защото не исках да гадая дали чертичкaта се вижда или не.  Изписа ми 2-3 седмица бременна.  Тук струвана  около £14. 

# 387
В България има дигитални тестове на Clearblue, който показват + или - . Цената им е доста по-скъпа, мисля към 20 лева, но и аз от тях бях най-доволна, защото не се пулиш бледа или тъмна е чертата.
Иначе за сърцето. Аз първия път ходих на преглед в 5 г.с и 6 дена и видяхме само сакче. При втория преглед в 7 г.с и 6 дена видхяме и сърце, но всичките прегледи са с коремен ехограф.

# 388
Аз не разбирам защо е пуленето - ако помня правилно, в инструкциите на тестовете си пише, че чертата може да е по-бледа от контролната.

# 389
  • Бургас
Пуснах отделна тема, но ще питам и тук. За последно ми дойде на 14.06, от 20.06-24.06 бях на АБ - Клацид, т.е. в овулация съм била около 24.06 според тестовете за овулация и от 25.06 до 28.06 според календара в зачатие. Ако забременея, което ще стане ясно след 12.07, има ли някаква опасност заради този антибиотик?
Днес ще ходя при личния, че ме хвана хрема, ще питам и нещо, но ако някой знае, нека да сподели Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт