Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 14

• 31 622
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, не помня как съм се регистрирала тук, но днес разбрах, че съм бременна! Не знам къде се намирам и какво точно искам да питам, защото не мога да си събера мислите...Чаках този момент с години  и искам да ви споделя, че преди 6 месеца скъсах една връзка, бях се отчаяла, че скоро няма да стана майка, но веднага срещнах този мъж, който явно е трябвало да се появи в живота ми, за да го промени. Преди да го срещна, понеже бях руса, до бяло си взех супра за изрусяване и...за два дни ми окапа косатар казвам ви, хукнах веднага на фризйор, остригаха ме късо  и на връщане се отбих с познати в това заведение на моя приятел сега и така..харесахме се, любихме се и...така само от няколко пъти и...се е получило..., последно го правихме на 8 юнир на 25 трябваше да ми дойде...никой не е предполагал, че това нещо е станало, на 30 ми стана нещо гадно, а гърдите ме болятоще от 8-10 юни. От 30 до днес, всеки ден ми се гади, не силно, но се чувствам зле.Днес си направих теста и съм като гръмната. На 33 години съм и отлагане повече няма. Имах 3 сериозни връзки, дълги, правила съм доста опити през отминалите години, но днес установих едно, че ние не можем да си го поръчаме така и, че моментът сам си идва, когато най-не го очакваш...Много съм щастлива, защото Господ ми прати това, за което толкова време се молех.Дано всичко е наред, с бащата още не сме на себе си, объркани сме, но дано всичко е наред и тази бременност премине леко! Не знам кой влиза тук и дали някой ще прочете моето писмо до всички, но дано намеря приятели, с които да си споделям от тук нататък незабравимите си моменти и преживявания! Многа съм щастлива хораааа! Аз съм бременнааааа  EFP EFP smile3504

Досега не съм се интересувала как се изчислява термин и в коя седмица съм, тепърва ми предстои среща с гинеколог.Ще се радвам, ако някой се заеме със задачата да ми помогне да изчисля като за някакви първоначални сведенияя..Изобщо си нямам представа кое, как и тн. Последния ми цикъл беше на 25 май 2011.Тук намерх в интернет някакъв калкулатор, който ми изчисли, че съм в 5-та гестационарна седмица,но дали е така, не знам...Термина ми казва 29 февруари 2012. Можете ли да помогнете, макар че не ми се иска да правя още сега изчисления, аз едва днес разбирам за чудото...И все пак...любопитно ми е...Охх, идея си нямам какво ме чака...Дай Боже, живот и здраве само, това еее!!!!! newsm17 Благодаря ви. Аз съм Дани

Последна редакция: сб, 02 юли 2011, 21:48 от Boten Mary

# 451
Супер   bouquet Целият ти пост крещи от щастие.Леко бременеене.Тук ще намериш много приятели.

Досега не съм се интересувала как се изчислява термин и в коя седмица съм, тепърва ми предстои среща с гинеколог.Ще се радвам, ако някой се заеме със задачата да ми помогне да изчисля като за някакви първоначални сведенияя..Изобщо си нямам представа кое, как и тн. Последния ми цикъл беше на 25 май 2011.Тук намерх в интернет някакъв калкулатор, който ми изчисли, че съм в 5-та гестационарна седмица,но дали е така, не знам...Термина ми казва 29 февруари 2012. Можете ли да помогнете, макар че не ми се иска да правя още сега изчисления, аз едва днес разбирам за чудото...И все пак...любопитно ми е...Охх, идея си нямам какво ме чака...Дай Боже, живот и здраве само, това еее!!!!! newsm17 Благодаря ви. Аз съм Дани
Така,така.Успокой се Simple Smile Изчислява се от датата на последния МЦ,но споко лекаря ще ти каже.Рано ти е от първия ден да правиш сметки и да се ровиш за инфо как се ражда  Simple Smile.Влизай в групата на чакащите бебе февруари и там ще обменяш опит.Е,и оттук няма да те изхвърлим де!
 Много се радвам за теб!Представям си как се чувстваш...след това става по-хубаво  Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 02 юли 2011, 21:49 от Boten Mary

# 452
Честито и от мен! Наслаждавай се на тези моменти.  Peace

# 453
Благодаря mi6ani,  ако поста ти е за мен! Наистина съм ужасно щастливааа. И на теб ти пожелавам щастиеееееее  newsm51   и    Two Hearts Благодаря ви!

# 454
  • София
Дани, браво момиче newsm44 Щом толкова си го искала....ох, браво Hug
Да, тук калкулатора за бременеене е същият като при АГ Peace Според него си в 5 г.седмица и 3 дни Flutter
Може утре да посетиш личния- хей така, да се пофукаш Mr. Green Пък, той/тя ще те посъветва какво да правиш.

# 455
честито   bouquet  bouquet  bouquet
живи и здрави да сте,лека и без проблемна бременност!

# 456
  Честито и лека бременост ти желая bouquetНормално е сега да си объркана и да имаш много въпроси.
  Ако те инерисуват конкретни неща питай спокойно. Другите момичета вече са ти отговорили на въпросите и за това няма да се повтарям.

# 457
Искам да попитам всеки месец ли ви пускат изследвания за кръв и урина?

# 458
  • Варна
Здравей, ей сега погледнах амбулаторните си листове - 7, 14 и 24 г.с. са ми пускани изследвания. Май общо 5 ли трябваше да бъдат за цялата бременност не се сещам  newsm78

# 459
Благодаря за отговора! Причината за да питам е, че АГ май много не му се пускат изследвания и дали да настоявам?

# 460
Дани, ето това е темата, в която можеш да споделяш трепетите си относно бременността. Запиши се още днес. Лека, безпроблемна и щастлива бременност ти пожелавам!

abs, честита радоста на семейството ви! Щастливо и спокойно майчинство ти пожелавам, бързо възстановяване. Добре дошла в приключението!

chegevara1, тук ще те насочат към добри специалисти в избраните от теб квартали.

# 461
  • Варна
Благодаря за отговора! Причината за да питам е, че АГ май много не му се пускат изследвания и дали да настоявам?

Щом си записана на ЖК, няма право да не пуска. Настоявай си, все пак трябва да се следи състоянието на бременната. Колко пуснати имаш досега?

# 462
Искам да попитам всеки месец ли ви пускат изследвания за кръв и урина?

Изследванията по каса не са всеки месец:

- Изследване на Хемоглобин, еритроцити, хематокрит, левкоцити, MCV, MCH, СУЕ, кръвна захар, урина – седимент, уробилиноген, кетони(до VI л.м.) - Един път в първи триместър; По един път – в V, VІІІ и Х лунарен месец

# 463
Лежах в болницата там ми пуснаха веднъж и наблюдаващият АГ ми пусна веднъж.

# 464
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
ДАНИТО честито и се успокой!Сега да не се метнеш да разправяш наляво и надясно за добрата новина.Има време изчакай.Желая ти безпроблемна бременност и лека най-вече.

Общи условия

Активация на акаунт