Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 14

• 30 866
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
 Последния месец от бременността изкарах на газирана вода, бял шоколад и сладолед заради ужасни киселини, но детето ми нямаше колики. Не мисля, че може да има връзка.

# 646
Аз не съм пила никакви газирани напитки през първата ми бременност, а детето ми беше с ужасни колики.
Един въпрос - левкоцити 15,8 много притеснителни ли са по време на бременност?

# 647
По принцип леко повишени левкоцити се наблюдават у бременните, но дай поне референтните стойности...

# 648
Знам, че леко повишени е нормално, но съм забравила доколко максимум.. Референтните са 3,5-10,5.

# 649
Моите стигнаха 13,5 по време на бременността. По принцип едни завишени левкоцити нищо не показват или по-точно сами по себе си. Гледа се цялата кръвна картина и на база нея, наблюденията на лекаря, други изследвания (ако ги има) и не знам си какво още се вади заключение и/или се поставя диагноза.

# 650
michelangela simoni, благодаря. Така или иначе утре ще се видим с наблюдаващата бременността ми. Сега си  видях изследванията  и реших да се консултирам с вас.

# 651
Ех, ще има да пати главата ми...Моята мома и сестра ми забременяха едновременно. И двете получиха кръвоизливи, както вече споменах. С цялата разлика, че при моята девойка е било нещо съвсем невинно - явно изхвърляне на кухо яйце/ зародишът е здрав, с чудесен пулс и пр./, докато сестра ми е по-зле: отлепване на плода. Причина - прекаленото ползване на велосипед. Работеше като екскурзовод на морето и от това. Сега си лежи вкъщи и почива. Зародишът ще се спаси, ама...И успех пожелавам на останалите мами   bouquet

# 652
питам защото една докторка ми го каза.С първата ми бременност съм пила газирано но колики почти не е имала

# 653
Аз също мисля, че няма връзка между това дали пиеш газирано и това дали бебето ще има колики.

# 654
  • Бургас
Pepe 27,да не би лекарката да е имала предвид да не пиеш газирана като кърмиш?

# 655
slavka70
не каза ми да не пия газирано а само вода и сокове защото иначе бебето ще има ужасни колики но аз си пия по чашка

# 656
  • София
pepe27, не съм лекар, но това ми се вижда невъзможно.

# 657
  • София
slavka70
не каза ми да не пия газирано а само вода и сокове защото иначе бебето ще има ужасни колики но аз си пия по чашка
Пий си и се радвай Wink
Бебето дали ще има или няма- Божа работа.
То, в тоя ред на мисли.....нали, ако имаш киселини, бебето ще се роди с коса- да, ама друг път Laughing

# 658
Момичета, след 3 дни влизам в 7 седмица, а прегледът ми е след 2 седмици и половина. Днес ми се появи кафяво зацапване и се притесних.
Преди няколко дни, като се чух с акушерката, която ми записа час /живея в чужбина/ и я попитах, че ако до прегледа ми изникне някакъв проблем като например да ми се появи кръв, какво правя - отговори ми, да отида директно в поликлиниката, но ако е кафяво зацапване - нямало страшно. Да, но сега чета по разни форуми, че това зацапване не е безобидно. Вие какво ще кажете? Имали ли сте такъв проблем. Предварително благодаря.

# 659
  • София
Момичета, след 3 дни влизам в 7 седмица, а прегледът ми е след 2 седмици и половина. Днес ми се появи кафяво зацапване и се притесних.
Преди няколко дни, като се чух с акушерката, която ми записа час /живея в чужбина/ и я попитах, че ако до прегледа ми изникне някакъв проблем като например да ми се появи кръв, какво правя - отговори ми, да отида директно в поликлиниката, но ако е кафяво зацапване - нямало страшно. Да, но сега чета по разни форуми, че това зацапване не е безобидно. Вие какво ще кажете? Имали ли сте такъв проблем. Предварително благодаря.
Заминавай на преглед. Недей да изчакваш, наистина може да е безобидно, но 2 седмици са си 2 седмици. Най- малкото, за твое спокойствие Hug

Общи условия

Активация на акаунт