Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 14

• 30 863
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря ти, нануче  Hug
Ще се обадя утря за преглед, а ако не ме приемат, ще отида на частно.

# 661
оух  ooooh!   аз да се поуплача преди да попитам. Та значи гинеколога, който ми следи цялата бременност постоянно ми казва, че бебо е доста едър и голям и т.н. Ходя и при друг лекар, при който евентуално, ако питането ми се окаже с отрицателен отговор ще раждам и според мерките от неговия ехограф и това, което виждам аз в една гестограма, бебо преди седмица и половина е бил 2900, а на мен ми остават 4 дни до термин.   На кой да вярвам вече не знам  Rolling Eyes

И да попитам, понеже никуде не го открих, някой знае ли дали цената за избор на екип в МД София вече е 850лв.. или кога ще го приемат? Ужас, направо  ooooh!   Допреди седмица беше 350лв., а сега изведнъж 850лв. Ако това е цифрата, аз май ще се откажа и ще го карам на молитви  #Cussing out

# 662
Не знам на кой да вярваш. И единия може да е прав и другия. Какво те притеснява? Искаш да си сигурна и ако се окаже голямо бебе да избереш секцио ли? Според мен просто си изчакай естествения ход на нещата.
В тази тема трябва да намериш отговор на въпроса за цените в МД. Успех, леко раждане, бързо възстановяване и здраво бебе без колики. Grinning

# 663
Здравейте, колко време след секцио може да се ходи на плаж?  И има ли въобще някаква такава забрана. док е в чужбина и няма как да се консултирам с него...

# 664
Здравейте, колко време след секцио може да се ходи на плаж?  И има ли въобще някаква такава забрана. док е в чужбина и няма как да се консултирам с него...

Като махнат конците можеш да мокриш, съответно да ходиш на плаж. Но не излагай мястото на слънце, ако ти е съвсем прясна раната. Колко време е минало от секциото?

# 665
Не знам на кой да вярваш. И единия може да е прав и другия. Какво те притеснява? Искаш да си сигурна и ако се окаже голямо бебе да избереш секцио ли? Според мен просто си изчакай естествения ход на нещата.
В тази тема трябва да намериш отговор на въпроса за цените в МД. Успех, леко раждане, бързо възстановяване и здраво бебе без колики. Grinning

Не се притеснявам толкова, просто лекаря постоянно ми казваше колко е голямо бебето и преди месец ми каза, че е хубаво скоро да родя, защото аз съм твърдо за нормално раждане, а бебето било доста голямо и сега изведнъж се оказва, че бебо изобщо не е голям, в смисъл 2900 ми се виждат нормални, а и това е 3 седмици след последния ми преглед при него (все пак бебо расте, диаметърът на главичката за тези 3 седмици се е увеличил с 3см и нещо.  Не се притеснявам, просто ми се струва доста странно, за мен е важно само бебчо да е жив и здрв, другото са бели кахъри.   

Благодаря ви   bouquet

# 666

Като махнат конците можеш да мокриш, съответно да ходиш на плаж. Но не излагай мястото на слънце, ако ти е съвсем прясна раната. Колко време е минало от секциото?
благодаря ти за отговора  bouquet минал е един месец след секциото, почти са ми свършили лохиите

# 667
Цитат

благодаря ти за отговора  минал е един месец след секциото, почти са ми свършили лохиите

Мислиш да ходиш на море с бебе на един месец ли? Питам, защото и моето бебе е на месец и много, ама ужасно много ми се ходи на море, ама в тия жеги даже ме е страх навън да го изведа... а и не е ли рано за море?  newsm78

# 668
  • София
kilimiotlista, моя син го заведох до Бургас на възраст по-малко от 2м. Бяхме отседнали за 2-3 дена при приятелка, в апартамент в града. Т.е. имам удобствата на големия град, + всички "домакински", "хигиенни" и т.н.
На хотел извън големите градове не бих отишла.
За секцио и плаж не мога да отговоря.

# 669
Boten Mary а на плаж водихте ли го? Не е ли бил мъничък? И аз съм си го мислила това да идем до Варна. Даже само за вечерни разходки по плажа. Даже тайничко си го планирах преди да родя, но сега в тези жеги едва оцеляваме  ooooh! Може би ако пътуваме вечер или нощем е добър вариант за да е по - прохладно.

# 670
   Според мен, ако пътувате през ноща и сте в голям град и посещавате палажа след 16 часа няма проблем ... нито е така топло тогава , просто излиза морския бриз е много по - различно дори във ватрешността на града в който си на море. А много полезно за бебо са ранните сутрешни разходки край морето 6-8 часа , когато има изпарение от морето.

# 671
  • София
kilimiotlista, каката в морето, Алекс в количката в капанчето Simple Smile
Не исках да рискувам с по-голяма почивка и затова се спряхме на този вариант, поне каката да топне дупе.
На малкия топнах краката веднъж, иначе така http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v377/154/40/517447 … _1035736_1624.jpg за 3 мин, колкото баща му да направи снимка.
Може и все пак да е бил 2м и малко.
На следващата година вече морето му беше до колене Simple Smile

Варна е добър вариант.
Ние не сме шофьори и пътувахме с нощния влак Simple Smile "Чантата, шапката, гащите..." Освен с количка го разнасях и в слинг. Та се хвалех, че и в бургаски магазин съм кърмила.

# 672
Здравейте момичета.Аз съм в 2 месец,но лекаря ми каза,че ми липсва жълто вещество и ми изписа дуфастон които трябва да го пия 4-5 седмици без спиране.Искам да попитам дали някоя от вас е имала същия  проблем като мен и това  притеснително ли е.
Аз преди време бях прокървила, бях около 7-8 г.с. и тогава ми го изписаха. Пиех го до края на трети месец ...и всеки път като питах да спирам ли вече, гинеколога ми казваше Не. Оказа се, че на страшно много жени се предписва...или поне сред моите познати, които разпитвах.

# 673
здравейте и от мен,
и ние бяхме на преглед днес,каза че всичко е наред и бебока си отговаря за времето в което сме.
докторат ме попита дали имам някакво странно чувство в корема,аз казах че не и той ми каза че имам контракция и сега съм маи доста напрегната и се опитвам да усетя дали ми продължават и в момента????????????
пък и лекаря нищо не ми каза,мисля че ако беше нещо притеснително щеше да ми каже ????????????
изписа ми да пия малко утрогестан 2х2,ношпа 3х2 и магнерич 4х1.
някой от вас има ли този проблем и как ги усещате?

# 674
И аз чувствам корема си по различно и не мога да преценя какво е. Обадих се на наблюдаващия ми лекар и му казах. Той каза да пия Нутри-Маг и Папаверин, но ми изписа тези неща без преглед.

Общи условия

Активация на акаунт