Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 14

• 30 845
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Момичета с разстройство съм от сутринта, не съм броила колко пъти съм ходила до тоалетната. Купиха ми прахчета. Засега не повръщам. Най-лошото е, че стомаха/корема незнам кое по-точно ме боли /под гърдите точно/ като се изходя спира, след това пак. Нормално ли е за разстройство това? Към кой да се обърна АГ или личен л-р  Confused
Обади се и на двамата Peace Болката под гърдите е гастритообразна, това значи, че си го раздразнила. При бременност, често се появява, дори без да страдате от това.
Личният ще ти предпише диета Peace
Ефект има и пиенето на оризова вода. 100гр ориз се варят в литър вода.Не е нужно да увира, просто да си пусне нишестето Peace Водата се пие често и по малко./това за диарията/

# 691
  • Варна
Благодаря ви! Ох в петък следобяд няма как да намеря гастроентеролог  Confused
Болката е ужасна... ако не беше толкова високо горе и нямах разстройство щях да си помисля, че това са контракции...

# 692
  • София
Благодаря ви! Ох в петък следобяд няма как да намеря гастроентеролог  Confused
Болката е ужасна... ако не беше толкова високо горе и нямах разстройство щях да си помисля, че това са контракции...
Да, знам, аз имам гастрит.Като го възпаля, чак студена пот ме облива от болка в тия жеги Sick
Избягвай яденето на целулозни плодове и зеленчуци и трудно разградими храни.Мазно, пикантно също.
Общо взето карай на ориз и картофи, солети....така ще помогнеш и на двете .Пий повече течности.
Но, пак подчертавам- обади се на личната. Дехидратацията не е безопасна Hug
Бързо да се оправяш Hug

# 693
Килимче, по магазините (и не само, де) тук като кърмят бебето се/го покриват с тензухена пелена. Нищо не се вижда.

# 694
  • София
svetl@, разбирам ви. Аз имам болна жлъчка и знам каква е болката. Най-добре се консултирайте със специалист.
Отидете при личната си лекарка. Най-вероятно и тя би ви помогнала. Или търсите дежурен специалист.

# 695
Здравейте мами Simple Smile искам да ви попитам след колко време матката се свива до предишния си вид  Grinning Grinning и след колко време изчезва тъмната линия която се получава по време на бремеността  Hug Hug Hug

# 696
  • София
Здравейте мами Simple Smile искам да ви попитам след колко време матката се свива до предишния си вид  Grinning Grinning и след колко време изчезва тъмната линия която се получава по време на бремеността  Hug Hug Hug
След раждането матката се прибара за около 6 седмици, Поне така знам. Линията на корема, може да си поседи и повече Confused Моят пъп беше отврат близо 2 години, линия негра/май беше Laughing/ изчезна за 2-3 месеца Peace

# 697
  • Варна
Ходих до личната...имало вирус някакъв каза 3х1 Бусколизин и диетка. М/у другото от 15 минути не ме е боляло  Praynig Понеже все се вкарвам във филми така се притеснявам бебето да не се увреди нещо - да пази Господ.
Благодаря Ви отново   bouquet Hug

# 698
  • варна
От акушерка знам ,че бузколизин  не е много препоръчително ,отпуска мускулатурата на шийката на матката .Дават го в родилното за по бързо раждане.
И на мен ми бяха изписали за болки -не го пих.

# 699
  • Варна
За бускулизина знам, че го дават по време на раждане за обезболяване, но за бързо раждане  newsm78 за пръв път чувам. То и Но-шпа-то отпуска гладката мускулатура  Peace
Незнам дали от Бусколизина, но нямам болки от 2 часа  Praynig

Момичета, температура 37,2 висока ли е?

Последна редакция: сб, 16 юли 2011, 01:38 от Boten Mary

# 700
По принцип - не.

# 701
michelangela simoni нещо такова ще пробвам. С пелена или с памучен шал да кърмя  Peace
svetl@ лично за мен това не е висока температура. Аз по принцип съм с 37 почти винаги. Но за "нормалните" хора не знам Simple Smile само сега след раждането съм с адски ниска за мен температура.

# 702
Хм, може и спам да е, но Килимче, аз цял живот поддържам/х субфебрилна Т. И ме влачиха къде ли не и какви ли не експерименти и опити си правиха. Всичко ми беше ОК и накрая решиха, че просто явно за мен тази Т е нормална. След като родих не съм превишавала 36,6. Преди това 37,4 най-често. Тогава не питах, но сега като писа за това много ме заинтригува.  newsm78
светли, 37, 2 може и за нормална да мине.
Цитат
Нормалната телесна температура варира при всеки човек - от 35,8 °С до 37,5 °С. Тя се влияе от храната, напитките, физическото натоварване, съня, частта на деня, часа и менструалния цикъл.
Ако помня добре за висока се приема, когато е над 38 или 38,5.

# 703
Аз съм по абсолютно същия начин - 37, че и отгоре. Мислех си, че някъде в организма ми има възпалителен процес и се чудех къде и какво да си изследвам - нищо не се откри. Да не говорим, че с моето въображение и хипохондрия си бях начертала едни сценарии  ooooh!  И така... Аз също реших, че е нормално. Сега след раждането я измерих и беше 36,6.  Даже реших, че термометъра не работи и си купих друг - и той показа толкова. Ще продължавам да я следя. Може би проблемът ни е бил, че не сме раждали  Joy

# 704
  • Варна
За всеки случай вчера глътнах един парацетамол. Днес е 36.5, няма разстройство, няма болка в стомаха  Shocked вирус ли беше незнам. Благодаря ви момичета   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт