Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 14

• 30 850
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Момичета, моля ви кажете ми някое прахче за разстройство  Confused

# 676

http://www.smecta.bg/ Заповядай   bouquet Става и за бременни  Hug
Имам въпрос към родилите вече мами.
Платихте ли си първия преглед след раждането и всъщност къде ви прегледаха - в болницата където родихте или на частно?
Питам защото днес ходих на преглед в 1-ва аг при лекаря, който ме изражда.За УЗ ми поиска 30 лв, които разбира се си платих, но чак после се осъзнах, че в епикризата пише, че родилката има право на 2 контролни прегледа 1 месец след раждането, след представяне на епикриза от болницата.Питах на регистратурата и ми казаха,че в контролните прегледи е влючен УЗ. И откачих  #Cussing out Направо ми се искаше да се върна и да му откъсна ушите на тоя доктор....

# 677
Цитат
kilimiotlista, каката в морето, Алекс в количката в капанчето
Не исках да рискувам с по-голяма почивка и затова се спряхме на този вариант, поне каката да топне дупе.
На малкия топнах краката веднъж, иначе така http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v377/154/40/517447 … _1035736_1624.jpg за 3 мин, колкото баща му да направи снимка.
Може и все пак да е бил 2м и малко.
На следващата година вече морето му беше до колене

Варна е добър вариант.
Ние не сме шофьори и пътувахме с нощния влак  "Чантата, шапката, гащите..." Освен с количка го разнасях и в слинг. Та се хвалех, че и в бургаски магазин съм кърмила.

Boten Mary леле какъв голям мъж  Heart Eyes Браво на вас, много сте смели. Аз вече съм твърдо решена да се разходим до морето, обаче си мисля да е септември, хем дребосъчката ще е по-голяма, хем ще е по-малка жегата и по-малко хората по морето.
И ние сега се учим на слинг, че това кърмене навън ми е голяма мъка... а тя постоянно иск да суче. Ей така искам и аз - и по магазините да мога да кърмя, че така се чувствам ограничена...

flower аз още не съм ходила, но трябва да отида и мен ме вълнуват същите въпроси. Само, че при мен е минал един месец и два дена, така че съм изпуснала безплатния преглед. Аз мисля да отида след седмица, две. Какво точно предствлява този преглед би ли споделила?

Последна редакция: пт, 15 юли 2011, 12:51 от kilimiotlista

# 678

Аз си разбърквам 1 супена лъжица сурово брашно в малко вода да стане една идея по-рядко от боза. Ако ти е неприятно като вкус можеш да му сложиш захар. При мен действа и знам ,че е напълно безвредно.

# 679
kilimiotlista съвсем обикновен гинекологичен преглед.Зависи дали си се изчистила от лохиите или не.Ако не се ти гледат влагалището и ти правят влаглищен УЗ за да видят маткатата дали се е прибрала и колко.Ако си се изчистила - цитонамазка взимат.  bouquet

# 680
  • София
kilimiotlista, ами голям. Той стартира на 2,4. На морето 2м и нещо (август) е бил към 4 и нещо. Гледам, че по картон на 12.09 е бил 5,2. Първите месеци си наваксваше Simple Smile
Нямам спомен точно на коя дата ходихме 1вия път до морето, но е бил м/у 2,6м и 3м Simple Smile Това няма голямо значение.
Слингът ми беше много удобен за навън. Купихме слинга от форумка и срещата ни беше пред Джъмбо. Алекс го носехме в кошница за кола, щяхме да купуваме люлка. Девойката ми показа как се носи слинга, и си рекох хайде така ще го нося в магазина. И той нададе боен вик, гладна мечка магазин не разглежда. Та кърмих Simple Smile И на бебето и за майката е удобно, не се "притесняват" и околните с гледка, защото нищо не се вижда.
Май нямам снимки или не се сещам къде са Simple Smile http://media.snimka.bg/3843/013941042-big.jpg Това ми беше слинга, дребен тук  в почти на 1,3г.

# 681
  • София
Boten Mary ,  Heart Eyes
Който питаше за преглед след раждане- има първичен безплатен Peace За вторичен не знам.
Аз, раждах в частна болница, но и там ходих на безплатни прегледи на 50-тия ден и на 6 месеца след раждането Peace

# 682
Boten Mary ,  Heart Eyes
Който питаше за преглед след раждане- има първичен безплатен Peace За вторичен не знам.
Аз, раждах в частна болница, но и там ходих на безплатни прегледи на 50-тия ден и на 6 месеца след раждането Peace

Еми значи с право ми се е искало да му набия шамарите на доктора.Ненаялисе беее   #2gunfire fight

# 683
flower  мерси  Hug

Boten Mary страхотни сте  Hug Вашият слинг ми се струва по-удобен. Аз взех слинг шал, който за жегите не се оказа особено подходящ за нас, понеже има много връзване и запотяване. Май и аз трябва да се сдобия с такъв.

nanu4e първичния безплатен преглед сега е само до месец след раждането.

# 684
  • София
flower  мерси  Hug

Boten Mary страхотни сте  Hug Вашият слинг ми се струва по-удобен. Аз взех слинг шал, който за жегите не се оказа особено подходящ за нас, понеже има много връзване и запотяване. Май и аз трябва да се сдобия с такъв.

nanu4e първичния безплатен преглед сега е само до месец след раждането.

Уф, добре де, ако изпитваш неудобство от лохии, течения разни....и трябва поне след 40 ден да ходиш? Значи трябва да си платиш?!? #2gunfire

# 685
  • София
Аз не съм ходила месец след раждането и не знам кое как се плаща и дали. На мен епикриза само на детето ми дадоха, там не се споменава нищо за майката.

kilimiotlista, аз пък за планината мислех да си купувам още един, т.е. като твоя, но после си взехме самар. Не съм носила слинг шал, мислех че за планината ще ми е по-удобен.
А този и зимата съм го носила. Става неудобен когато бебето натежи, схващаше ми се рамото,

# 686
Цитат
Уф, добре де, ако изпитваш неудобство от лохии, течения разни....и трябва поне след 40 ден да ходиш? Значи трябва да си платиш?!?
и аз се чудя какво щеше да им стане ако го бяха направили два месеца? Много по-удобно и релано постижимо!

Boten Mary и аз взех шал, точно защото е удобен и за по-голямо дете, а и има много възможност за различни пози, а и двете ръце са свободни. Така че за планина сигурно ще е удобен.
За жегите и новородено бебе обаче, се оказа, че не ми е много удобен, защото има много омотаване около тялото, отнема ми много време да го наглася. По-скоро ми трябва нещо простичко, но да е удобно за кърмене.

# 687
  • София
kilimiotlista, вземи си тогава шал. Този става и за по-големи деца. И на 2г съм го носила на къси разстояния, ама е тежичко.
А самара не бих го заменила за слинг шал Simple Smile

# 688
  • Варна
Момичета с разстройство съм от сутринта, не съм броила колко пъти съм ходила до тоалетната. Купиха ми прахчета. Засега не повръщам. Най-лошото е, че стомаха/корема незнам кое по-точно ме боли /под гърдите точно/ като се изходя спира, след това пак. Нормално ли е за разстройство това? Към кой да се обърна АГ или личен л-р  Confused

# 689
  • София
svetl@, с гастроентеролог, като казвате, че сте бременна.
Под гърдите е стомаха.

Общи условия

Активация на акаунт