Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 14

• 31 554
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
  • София
imoinda, не знам законово да има уредено "плащане" на посещение.
Чувала съм, че някои майки са плащали, лекари са казвали колко струва и т.н.
Аз питах педиатърката дали дължа нещо и тя каза "Не". До момента не съм плащала за децата.

# 166
des_1984, ИрПуц, AnMary   bouquet
За този при когото смятаме да запишем децата ( в нашия случай  Simple Smile ) става въпрос. Почти съм убедена, че е безплатно това посещение. Ние още не сме го избрали, но искам да имам някаква яснота когато си харесам някой и отида го питам може ли да ни поеме. Иначе аз смятам да питам и самия педиатър на място. С близнаци са толкова много разходите първоначално, предполагам ако вземат пари, то в нашия случай ще вземат и x2 и затова ми се искаше да знам ако в закона някъде е регламентирано. Е, ако се плаща, то е ясно, че ще даваме  Crazy

Иначе аз крем -депилатоар почнах да ползвам в последните седмици (когато вече видимостта наистина си е нулева  Laughing ), съвсем обикновен,  нямам оплаквания.

# 167
Здравейте момичета!Искам да попитам при случай ,че кърмя и не ми идва ако случайно съм бременна след колко време ако си направя тест ще покаже вярно??

# 168
  • София
Здравейте момичета!Искам да попитам при случай ,че кърмя и не ми идва ако случайно съм бременна след колко време ако си направя тест ще покаже вярно??
Шуър Чек- ден след закъснение ми показа Peace
Дано да е това, което искате Hug

# 169
Ами не знам по какво да се ориентираш. То сега ако си направиш тест и е отрицателен това няма да даде 100% гаранция, че не си бременна щом не се пазите. Предполагам е по-добре да, в случай, че не целите скорошно забременяване да взимате предпазни мерки. Иначе все ще се чудиш.

Не ти е идвал цикъл след раждането нали?

# 170
  • София
ами то може и изобщо да не ти и дойде докато кърмиш, може и повече от година...така че ако не искаш бременност, най-добре се пазете. Иначе просто може периодично да правиш тестове, докато евентуално хванат нещо, но реално няа как да се ориентираш кога точно би отчел теста.
Другият вариант е ако знаеш кога сте правили секс без предпазни мерки(ако е било инцидентно) да броиш едни 2 седмици от тогава и да си пуснеш кръвен тест.

# 171
Благодаря ви за успокоителните думи, момичета! Поотмина ми страха.  Hug

kilimiotlista, стискам палци и аз!   bouquet

# 172
Кажете в коя г.с. се ходи да се чуе пулс?Налага ми се да заминавам края на месеца за около 3 седмици,а сега съм в 6г.с.(навършена).Дали ако отида края на месеца вече ще се чуе сърчицето?

# 173
  Тогава трябва да има вече. При мене се видя в 7г.с.

# 174
  • София
wonderteddy, 7-8ма г.с.

# 175
Благодаря ви Simple Smile За по сигурно ще отида края на месеца,че все още и гинеколог не съм си избрала който да води бременността ми

# 176
  • Варна
Здравейте момичета искам да попитам нещо, не съмзвъняла все още на АГ. През ноща ставах до тоалетна, като си легнах почна да ме боли лявата страна на корема - на нивото на пъпа - малък участък само ме болеше, все едно беше в едно кръгче болката. А тя самата беше много странна, нямах контракции, не ми се стягаше корема, все едно нещо ме ръчкаше, утихваше и пак се появяваше. Станах, изпих 2 но-шпа и спря да боли. Случвало ли ви се е ? Каква е тази болка, контракция ли е било. Чак ме е страх да звънна на АГ, че колкото ме обгрижва най-много в болница да ме вкара и за най-малкото. Сега съм съм си много добре. Благодаря ви   bouquet

# 177
sisi83, случвало ми се е да наболява тук и там. Според мен е напълно нормално. Мен ме болеше точно около пъпа, имах такъв период - казаха че е нормално и си мина само. Ако искаш звънни на АГ все пак, за твое спокойствие.   bouquet

# 178
Здравейте !
Не ми е много ясно колко пъти през бременността се назначават кръв ,урина ,микробиология ? Колко пъти по ЗК се гледа бебето на ехограф и колко пъти сте правили платени прегледи в кой седмици ,също и колко пъти правихте БХС  ? Станаха много въпроси ,но малко се обърках и затова исках да попитам !

# 179
ПКК и урина мисля бяха 5 пъти за цялата бременност (нормалнопротичаща). В началото в 5-и лунарен, 7-ми и 2 пъти в 9-и. Микробиология в началото и преди термина. Три безплатни ехографа. Това е покасата. Препоръките са за две или три ФМ и два БХС.
Ако всичко е ОК с бременността няма нужда от повече.

Общи условия

Активация на акаунт