Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 14

• 31 549
  • 743
  •   2
Отговори
# 180
  • варна
sisi83 подобни на твоите болки имам ,но долу в дясно малко над яйчника.Боли ,утихва след малко пак ,от самосебе си ми минават.Случвало ми се е 2-3 пъти.Не се плаша защото в нашето състояние не може без да ни заболи някаде.

# 181
ПКК и урина мисля бяха 5 пъти за цялата бременност (нормалнопротичаща). В началото в 5-и лунарен, 7-ми и 2 пъти в 9-и. Микробиология в началото и преди термина. Три безплатни ехографа. Това е покасата. Препоръките са за две или три ФМ и два БХС.
Ако всичко е ОК с бременността няма нужда от повече.

Много ти благодаря !  Hug
ПКК и урина ми взеха в началото на регистрирането ,в 5-месец и сега към 34 г.с. казаха  ,че ще взимат пак . Микробиология също веднъж ми взеха в началото и казаха преди раждане. Направила съм два БХС и три платени ехографа и само един ми направиха по ЗК.
Значи не съм пропуснала  нищо .

# 182
Ехографските са 2 по ЗК, 3 са при рискова бременност.

# 183
По мое време бяха три. Или поне аз толкова безплатни получих. ПКК също няма установен брой, по усмотрение на лекаря е, но най-често са 4-5 безплатни картини (заплаща се за биологичен материал по 2 лв в лабораторията). Забравих да пиша, че се полага и изследване за доказване на кръвна група.

# 184
Ето това са изследванията по ЗК:

ОБЕМ НА ПРЕГЛЕДА И ИЗСЛЕДВАНИЯТА. ЧЕСТОТА НА ПРЕГЛЕДИТЕ СПОРЕД СРОКА НА БРЕМЕННОСТТА
- Анамнеза за рискови фактори(възраст, придружаващи заболявания, усложнения на предишни бременности, вредни навици, професионални, други), определяне на вероятния термин на раждане (ВТР) - При първо посещение
- Измерване на артериално кръвно налягане - І триместър – един път, По един път във всеки следващ лунарен месец, ІХ и Х – по два пъти
- Антропометрия (ръст, телесна маса, външна пелвиметрия) - І триместър – един път, По един път във всеки следващ лунарен месец, ІХ и Х – по два пъти
- Гинекологичен статус - Един път – при първо посещение, Един път – в ІV лун. месец, Следващите – по преценка
- Сърдечна дейност на плода (ДСТ) - От V лунарен месец – по един път във всеки лунарен месец; ІХ и Х – по два пъти
- Вземане на онкопрофилактична цитонамазка от женски полови органи - Един път при първо посещение
- Вземане на влагалищен секрет за микробиологично изследване - Един път при първо посещение; Един път в ІХ лун. месец
- Акушерска ехография- Един път – в І триместър; Един път от 16-20 гест. седмица
- Изследване на Хемоглобин, еритроцити, хематокрит, левкоцити, MCV, MCH, СУЕ, кръвна захар, урина – седимент, уробилиноген, кетони(до VI л.м.) - Един път в първи триместър; По един път – в V, VІІІ и Х лунарен месец
- Определяне на кръвна група и Rh-фактор - Един път – в І триместър (или при първо посещение)
- Онкопрофилактична цитонамазка от женски полови органи - Един път при първо посещение
- Изследване за сифилис, Изследване за хепатит В /НвS Ag/, Изследване за HIV (при съгласие) - Един път при първо посещение
- Микробиологично изследване на влагалищен секрет - Един път при първо посещение;един път в ІХ лун. месец

Иначе мен например на всяка ЖК ме гледат безплатно на ехограф, но това е на добрата воля на лекаря, а всички останали изследвания ми вървят по горния списък.

# 185
Алексче страхотно инфо  Hug благодаря за труда ти

# 186
Здравейте, момичета! Време е вече и аз да се запиша към родилите мами и тепърва започващите сложни въпроси! Благодаря на всички и леко бременеене на останалите мами! Стискайте зъби, боли мн, но усещането после е невероятно!

# 187
Здравейте, момичета! Време е вече и аз да се запиша към родилите мами и тепърва започващите сложни въпроси! Благодаря на всички и леко бременеене на останалите мами! Стискайте зъби, боли мн, но усещането после е невероятно!

Честито! Да ти е живо,здраво и само да те радва.      bouquet А за въпросите:сега са ти сложни после ще си като ходеща енциклопедия  Wink

# 188
Честито, Аничка, да сте живи и здрави, само радости!   bouquet

Сега като гледам изследванията пак се чудя на мен защо не ми правиха втора микробиология. Не, че съм драпала, де, но все пак.

# 189
  • София

Честито  bouquet Ох, леко завидях....... Hug

# 190
  Честито  bouquetДа ви е живо и здраво детенцето и много да ви радва.
  И на мене не ми правиха втора микробиология.

# 191
Честито, ani4ka87! Да е живо и здраво бебчето!

# 192
Благодаря ви!   bouquet  bouquet  bouquet желая това щастие от все сърце на всяка една мама, заслужава си  newsm30  ylinfant smile3504

# 193
Сега като гледам изследванията пак се чудя на мен защо не ми правиха втора микробиология. Не, че съм драпала, де, но все пак.

Вероятно защото си била с планово секцио, са го сметнали за излишно.

Аничка, честито, да ти е живо и здраво бебчето!

# 194

Вероятно защото си била с планово секцио, са го сметнали за излишно.

Аничка, честито, да ти е живо и здраво бебчето!
  Може и да не е за това, че е била секцио. При мене също липсваше втората микробиология. В края на бремеността ми бях и в болницата, но и там не ми пуснаха. Явно някои си се скатават.

Общи условия

Активация на акаунт