Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 14

• 31 659
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
Ще ти кажа моята АГ какво ми каза, като бях в 6 г.с., тогава разбрахме че съм бременна. Аз и споделих, че бях настинала и че съм си слагала капки и прочие, а тя ми каза: "не се безпокой, дори и антибиотик да си вземала няма проблеми" - но това е мнение на моята АГ, сега за какъв антибиотик става въпрос незнам. Най-добре ще ти каже АГ-то,а по мое лично наблюдение личните лекари имат малко по особенно отношение към бременните - общо взето нищо не предписват докато АГ-тата знаят какво може и не може.

# 391
  • Бургас
Много ти благодаря, мъничко ме успокои Grinning  Първия път пак бях настинала, но втория месец и се разминах без АБ, ама сега превантивно се наложи. Моя личен се съобразява с това, какво изписва /сестра му е гинеколог, ако има значение де/. Дори ми се е налагало и като кърмих да взимам лекарства, винаги е внимавал какво изписва.

# 392
Аз не разбирам защо е пуленето - ако помня правилно, в инструкциите на тестовете си пише, че чертата може да е по-бледа от контролната.

И аз така знам че няма никакво значение че чертата е по бледа, важното е че я има Simple Smile

# 393
Цитат
Ще ти кажа моята АГ какво ми каза, като бях в 6 г.с., тогава разбрахме че съм бременна. Аз и споделих, че бях настинала и че съм си слагала капки и прочие, а тя ми каза: "не се безпокой, дори и антибиотик да си вземала няма проблеми" - но това е мнение на моята АГ, сега за какъв антибиотик става въпрос незнам.
Моята АГ ми каза абсолютно същото. Даже имах съмнения, че съм бременна, но беше много рано да се потвърди, а се лекувахме с еднократен прием на антибиотик. Но естествено зависи и какво лекарство се приема сигурно...

# 394
Аз пък знам, че първият месец и половина от забременяването общо взето няма значение какво приемаш, пушиш или пиеш - в този период зародишът не се храни от майката, а и, простете ме за бруталността, не е ясно дали ще го бъде, ситуацията е твърде неустановена. Само не ме нападайте, така съм чела.  Peace

# 395
Аз пък знам, че първият месец и половина от забременяването общо взето няма значение какво приемаш, пушиш или пиеш - в този период зародишът не се храни от майката, а и, простете ме за бруталността, не е ясно дали ще го бъде, ситуацията е твърде неустановена. Само не ме нападайте, така съм чела.  Peace
А,не си ли чела,че фолиева к-на е добре даже и преди зачеването да се почне.Не знам какво си чела ама първите 3 мес. са най-важни.
ПП Не те нападам.

# 396
  • на Дъждовен остров
Важни са защото до 12 седмица вероятността да изгубиш плода е голяма. За това обикновено прегледите започват чак след 12 седмица. Не говорим за вулгарност, но всеки доктор е на това мнение.  Не, че не ти обръщат внимание в началото, просто оставят плода дали му е или не му е писано. 

# 397
възможно ли е в 15 г.с. бебчето да мърда и да го усещам?

# 398
mi6ani, да, чела съм, каква е връзката? Първият триместър е най-важен заради органогенезата, и това знам. Но това по какъв начин противоречи на написаното по-горе? Първите осем седмици е несигурно положението на плода, затова и лекарите казват, че не е страшно ако се пие антибиотик тогава.

Важни са защото до 12 седмица вероятността да изгубиш плода е голяма. За това обикновено прегледите започват чак след 12 седмица. Не говорим за вулгарност, но всеки доктор е на това мнение.  Не, че не ти обръщат внимание в началото, просто оставят плода дали му е или не му е писано.  

Това казвам и аз.

# 399
Аз пулене не съм видяла?

Може би не си зададох правилно въпроса. Но понеже предизвиках недоумение, ще обясня. Правила съм си три теста - и трите са положителни, но втората линия е по-слаба. Тъй като съм притеснена дали бремеността е ок и отговор ще получа едва в петък, попитах за линийте изхождайки от притеснения, че щом линията не става по-тъмна, вероятно ЧХГ не се покачва. Това е. Благодаря на тези от вас, който приеха въпроса ми на сериозно, бил той и глупав.

# 400
  • Бургас
Да, най-важни са първите 3 месеца Simple Smile
Доктора ми изписа аглументин, че се оказа съм с възпаление на средното ухо и в момента му е важно аз да се оправя, а не какво ще се случи за в бъдеще, което реално може и да не се случи. Питах какво се прави ако се окажа бременна, каза - махаме го Cry Което е хиляди пъти по-добър вариант, от колкото нещо да му има на детето, недай си боже, и да ми тежи цял живот. Сега идва въпроса дали има нещо като хапчетата, които действат до 48 часа, но с по-дълъг период на действие. Реално в моя случай дори да има оплодена яйцеклетка, тя още не се е вгнездила. Остава само да се моля май това да не се случи Praynig Утре ще търся гинеколожката ми да видим какво ще каже тя.

# 401
assia22, Никой не е нарекъл въпроса ти глупав, просто казахме, че щом има две линии, значи има бременност, а дали бременността е окей може да каже само лекар, не и тест, какъвто и да е той.  Peace

# 402
Някой правил ли си е отделно изследване за хламиди през бременността? Или с микробиология се откриват хламидите?

# 403
Изследването за хламидии е от канала на маточната шийка. Мисля не се покрива от касата по време на бременност и или си го изискваш или док решава. Редно е поне да се прави, защото при наличие при раждането може да се зарази бебето. Ако не ме лъже паметта хламидии се откриват и с изследване на кръвта.

Мърда със сигурност, дали усещаш него вече не знам. Първите усещания са като "все едно пеперуди пърхат в корема ти".

# 404
  • София
Изследването за хламидии е от канала на маточната шийка. Мисля не се покрива от касата по време на бременност и или си го изискваш или док решава. Редно е поне да се прави, защото при наличие при раждането може да се зарази бебето. Ако не ме лъже паметта хламидии се откриват и с изследване на кръвта.

Мърда със сигурност, дали усещаш него вече не знам. Първите усещания са като "все едно пеперуди пърхат в корема ти".

Хламидии ,не се откриват чрез кръвен тест Naughty Не знам дали касата покрива вагинален статус Thinking(като задължително) На мен и двата пъти ми е правен, към 12-та седмица - пълни изследвания ми се направиха Peace

Общи условия

Активация на акаунт