Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 14

• 31 637
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
Ъъъъ, откриват се...

# 406
  • София
Да, взима се кръв за изследване на антитела. За съжаление, много профилирано трябва да се изследва, защото резултатът може да отчете отминала инфекция Peace Тоест, изследват се 2 анти гена - за настояща инфекция и евентуално за отминала такава. Методът е бавен, не много ефикасен (освен, ако няма вече изразени симптоми).
При бременност, се препоръчва натривка от цервикалният канал или вагинален секрет най- малкото Peace

# 407
  • Варна
Хламидии ,не се откриват чрез кръвен тест Naughty Не знам дали касата покрива вагинален статус Thinking(като задължително) На мен и двата пъти ми е правен, към 12-та седмица - пълни изследвания ми се направиха Peace

Абсолютно невярно, че не се откриват с кръвен тест. Дори той е най-сигурен, дори по сигурен от ДНК теста за хламидия, защото ако се е преместила на "горния етаж", няма как с цервикален секрет да се открие. Може да даде отрицателен резултата, а да я има още в кръвта  Peace

Дори и антителата да показват отминала инфекция, пак трябва да се лекува хламидията, защото няма как да е отминала без да е лекувана, просто заразата е станала отдавна.
Пиша това от свой опит  Peace
Аз още преди да забременея си го направихт това изследване, чела съм че може да нанесе вътреутробно увреждания върху плода.

# 408
Лично на мен са ми взимали кръв за откриване на хламидии.И то 2 пъти, защот първия резултат беше противоречив.Даже и ДНК ми взимаха, щото двама лекари не можеха да си обяснят какво става.Но кръв за хламидии се взима.

# 409
Заповядайте в новата тема   bouquet
Здравейте! За първи път пиша тук Simple Smile Преди 3 дни си направих тест и е положителен. Много сме щастливи вкъщи. Но вчера отидох при личната ми лекарка и очаквах да ми пусне изследвания, но тя ми каза да отида чак средата на др. месец. По моите сметки ще е минало вече повече от месец от както сме си направили бебчето Simple Smile малко съм притеснена. Нормално ли е чак тогава да ми е първия преглед и изследвания?

# 410
  • София
да, изследвания, а и регистрация на бременностна  следват по-натам.
първият преглед обикновенно е ехограф за установяване и ако не пиеш фолиева да ти изпишат....
ако вече имаш разни болки, кървене и т.н. евентуално и нещо друго...

# 411
Здравейте ! Имам няколко показания за това ,че трябва да родя секцио/ ниска плацента , голямо бебе, моята възраст,налягане на очните дъна ..../ ,лекарката следяща бременността ми твърди ,че е по-добре да платя от колкото да тръгна на комисия за раждане по медицински показатели, нямало да ми обърнат внимание , не правели хубави разрези при операциите и изобщо... Някой може ли да ми обясни каква е по принцип процедурата  за това да ме оперират секцио по медицински показатели и наистина ли такава операция  се "претупва".

# 412
  • Бургас
Това за комисията го чувам за пръв път.Ще ми е интересно да прочета разни мнения,защото предполагам,че и аз трябва да бъда със секцио по мед.причини-напречно бебе,възраст над 40г.Досега моята по ЖК отбиваше всички мои въпроси относно предстоящото раждане,но скоро влизам в 8 месец и не се знае. Моля,наистина който има инфо да ни отговори,но моля ви без нападки за това какви сме "неинформирани" и прочие.Досега съм имала много въпроси,които не поставих,защото не ми харесва тона в тези тема.Все някой се заяжда,обижда.Ние сме тук да си помагаме,нали?

# 413
За пръв път чувам за комисия и аз, а родих секцио. Доколкото ми е известно, щом има медицински показания, си има клинична пътека и ЗК покрива разходите.  Rolling Eyes

hrissi9 @, процедурата, мисля, е съответният специалист, в чиято област е показанието (в твоя, както и в моя случай, офталмолог) дава писмено заключение с препоръка за оперативно раждане, която препоръка представяш в болницата, в която ще раждаш. За качеството на разреза и евентуалното претупване не мога да кажа нищо, мисля, че зависи от кадърността на лекаря, но вероятно и от "финансовите порядки" в разните болници.

slavka70, странно, аз пък тук получих много полезна информация и не съм останала с впечатление, че някой се заяжда или критикува неинформираните. Все пак тя темата е точно за информиране.  Simple Smile

# 414
  • София
Момичета, за комисия и аз чувам за сефте, пък и аз имах показатели за секцио. Това, което искаха от мен - епикриза от офталмолог, за статуса на ретините и очните дъна. Написа ми жената, точно епикриза си беше, за евентуалното им "състояние" по време на раждане.Но да, искаха ми Peace
Не ми влезе в употреба, правиха спешно секцио....

# 415
  • Бургас
Момичета,много благодаря за отговорите.Ако имам още въпроси,вече смело ще питам.Хубав ден на всички!

# 416
Сърдечно ви благодаря  ИрПуц и nanu4e   Flowers Bouquet

Беше ми обяснено ,че избирайки болница в която ще правят секциото там лекарите ,за да се съгласят с нуждата от такова събирали нещо като съвет и ме преглеждат и решават  дали наистина имам нужда/ не знам дали ме разбрахте /. Може би ,защото при мен преобладават фактори като плацента превия, възраст ,голямо бебе и т.н.

да взема да се обадя в някоя болница да разпитам ,за да не ви притеснявам ,че се чувствам неудобно и после ще споделя

# 417
Хриси, не мисля, че е задължително да се събира съвет, лекарят при когото ще раждаш сам може да вземе това решение, при мен беше така, при мои познати също.  Peace Какво значи пък 'да се съгласят с нуждата от такова', всеки нормален гинеколог би трябвало да е в състояние да прецени какво раждане да препоръча. А при теб факторите хич не са малко. Откъде ти е тази информация?

Момичета,много благодаря за отговорите.Ако имам още въпроси,вече смело ще питам.Хубав ден на всички!

Питай, разбира се.   Simple Smile

# 418
Хриси  Откъде ти е тази информация?

Разбрах те напълно. Peace Оставам с впечатление ,че лекарката се опитва да ми "предложи случайно  " някой който прави добро секцио,кото ми вземе страха преди това.

Ако питаш откъде ми е информацията за плацента превия- аз от самото начало на бременността съм с такава диагноза и непрекъснат болничен ,при последния преглед преди дни нямаше промяна ,не се беше вдигнала . Бебока може и да не го мерят правилно допускам грешка ,защото ехографското измерване не е най-точно , а с очните дъна имам проблеми от години.

# 419
  • София
Хриси  Откъде ти е тази информация?

Разбрах те напълно. Peace Оставам с впечатление ,че лекарката се опитва да ми "предложи случайно  " някой който прави добро секцио,кото ми вземе страха преди това.

Ако питаш откъде ми е информацията за плацента превия- аз от самото начало на бременността съм с такава диагноза и непрекъснат болничен ,при последния преглед преди дни нямаше промяна ,не се беше вдигнала . Бебока може и да не го мерят правилно допускам грешка ,защото ехографското измерване не е най-точно , а с очните дъна имам проблеми от години.

Не им се давай.....егати съсловието ooooh! Колкото нормални и страхотни хора, толкова и ненормалитети #Cussing out Имаш си пълни показатели за секцио, няма такива от"комисия", които не могат, не знаят и шият криво ooooh! Успех Hug

Общи условия

Активация на акаунт