Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 14

• 30 890
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Писка Лиска момичетата са ти казали, но да ти кажа и аз - отиди да те видят. на мен така ми започнаха контракциите и аз все не вярвах. Всички ми казваха, че са контракции, а на мен все не ми се вярваше - накрая се оказа, че невярвайки съм си получавала разкритие вкъщи...  Успех и да се похвалиш  Hug

# 631
Благодаря момичета! Аз звънях в родилното и след малко имаме час за преглед. После ще докладвам.   bouquet

# 632
  • София
 Hug успех и ако е дошъл момента - леко и безпроблемно ти желая да мине раждането Simple Smile

# 633
  • Пловдив
Здравейте, момичета  Grinning
Имам един въпрос, може и глупав да ви се стори,ама аз ще си питам все пак  Grinning
Снощи заради жегата много лошо спах, по точно не спах,а се въртях и бебчо цяла нощ шаваше,даже по едно време като се одрямах, пак го усещах как се мята в корема ми, помислих си че ще заспинка по някое време през деня,ама той цял ден си продължава и не се спира и понеже бях чела някъде, че не е хубаво движенията на бебето да са прекалено чести,малко се притесних... newsm78 Според вас има ли повод за притеснение?

# 634
Аз мисля, че няма повод за притеснение, но ако ти все пак  се притесняваш звънни на лекаря си. Simple Smile И при мен в твоите седмици някъде шаваше най - много.

# 635
  • София
Здравейте, момичета.
Искам да попитам дали някой е ползвал крем глико-А през бременността си? Това е крем за избелване на кожата и съдържа гликолова киселина.
Аз, не съм го пробвала, но да си кажа мнението Blush Сега не е момента за такива кремове, първо, защото е лято и второ, защото през бременността кожата е склонна към трупане на меланин . Търсейки избелващ ефект, може да се получи точно обратното Peace Такъв род крем, трябва да се комбинира и с крем, с изключително висок фактор денем, това, дори и през зимата.Ако  притесняват петна по лицето, мога да  препоръчам Чико за петна през бременността. Не е тотална панацея, но ще предотврати появяването на нови и е подходящ за бъдещи мами Hug

# 636
Аз ползвах крема февруари. Но почнах да чета за вредната козметика и се притесних. Бременността ми не беше планувана и за това почнах да го ползвам. Така, че може би през първия месец от бременността съм го ползвала. Дали ще навреди на плода?

# 637
Ако това А в крема значи витамин А то тази козметика трябва да се избягва. Това е първата статия, която ми попадна, и в която е обяснено защо не се прилагат продукти с този витамин.

Здравейте момичета.Аз съм в 2 месец,но лекаря ми каза,че ми липсва жълто вещество и ми изписа дуфастон които трябва да го пия 4-5 седмици без спиране.Искам да попитам дали някоя от вас е имала същия  проблем като мен и това  притеснително ли е.

На доста жени се е слчвало. Прогестерона не е в достатъчно количество затова и се налага приема на Дуфастон. Това е по спомени. Успешна и лека бременност.

# 638
  • София
Аз ползвах крема февруари. Но почнах да чета за вредната козметика и се притесних. Бременността ми не беше планувана и за това почнах да го ползвам. Така, че може би през първия месец от бременността съм го ползвала. Дали ще навреди на плода?
Не, не се притеснявай Peace Количеството е било доста минимално, предполагам не си измазала литър Wink
Спокойно и леко бременеене Hug

# 639
И аз мисля, че няма проблем. А и в статията, доколкото я прехвърлих пише, че не всичката такава е вредна. Аз също съм се мазала с козметика в вит.А по време на бременност, но не съм имала проблем.

# 640
Тина, да те успокоя, аз преди да разбера, че съм бременна пиех по 2 капсули ретинол на ден (твърде много като количество, но кой да знае). Това бяха първите 8 седмици от бременността. Като разбрах, че ретинолът е тератоген... можете да си представите. Слава богу, стигна ми акълът да почета по въпроса и разбрах, че макар да е ясно, че е вреден, все още няма достатъчно надеждни изследвания, които категорично да дефинират от кое количество нагоре е опасно. Така че, дишай спокойно, просто спри да се мажеш с въпросния крем.  Simple Smile

# 641
Здравейте!
Вярно ли е че колкото повече газирани напитки пие бременната толкова повече бебчето ще има колики?

# 642
Не знам за колики за бебчето, ама газираното по принцип е много вредно за всички. А когато една жена е бременна, се стреми всячески да премахне вредните храни от менюто си Simple Smile Още повече, че без газирано се живее! Simple Smile То и без шоколад се живее, ама поне на мен по-трудно ми се струва да се откажа от шоколада, отколкото от газирани напитки! Отплеснах се!  hahaha

# 643
  • София
pepe27, според мен няма връзка м/у пиенето на газирано от бременната и последващи колики на новороденото.
Според мен е поредната бабина деветина.
Но както е писала Small Sun газираното по-принцип не е полезно. На вас може да образува газове, но няма да има последствие за коликите на бебето.
Всички деца имат колики, при едни много слаби, почти незабележими, при други силни. Това не значи, че едните майки са поли по малко газирано през бременността Simple Smile

# 644
Забележително е как се произвеждат все нови и нови суеверия. Не можах да се стърпя.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт