Петокласници сме ние и от учене не се боиме! тема № 31

• 49 230
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Doli, въпрос на стил.
На нас гледам в бележника ги има само хубавите оценки от входните тестове. Може и да е съвпадение, сигурно някои учители ги нанасят, други - не. Може би няма единни правила и сигурно пак е въпрос на преценка.

# 661
  • Карлово
И нашите оценки от входните нива не са нанесени.
Иначе си карат много лежерно - малки домашни, малко изпитване, до кога ще е тъй - не зная.

# 662
  • сред люляците
При нас всички оценки от входните са нанесени, макар че твърдяха, че по-скоро няма да ги нанесат.
А изпращат ли ви по имейла оценките? Всеки ден получавам Whistling Даже дъщеря ми се изненадва и твъри, че не са я изпитвали  hahaha, пък има поставена оценка.

# 663
В бележника на щерката са нанесени всички оценки от входните нива.
А аз пак да се оплача от домашните! Както се жалвах, че по математика имаха по сто примера за домашно, така сега изведнъж, като започнаха да учат дробите, домашните им са една, най-много две задачи. Е, може ли такова нещо. Докато примляскваха преговора, умножаваха и деляха едни милиони на десетки страници, а новия материал го сдъвкват за пет минути?

# 664
аз също не съм доволна от 3 задачи за домашно по математика, но ако се замислим реално, ние говорим все пак за училища,  в които децата не са изявени математици и не са повече от 3-4 деца на клас, които биха се справили добре с повече задачи на ден, на повечето деца им е труден материала, а все пак освен по математика трябва да готвят и другите предмети.....и за да върви в нормални граници обучението им трябва и натовареността да им е разпределена поносимо....говоря за масата от децата по кварталните училища без математическа насоченост....

# 665
  • Русе
при нас положението с домашните е същото, но явно почват да посвикват и да се концентрират - вчера свърши с тях в 17.30, седна и "какво да правя сега, лелееее имам свободен ден, имам свободен ден" Laughing много се смях.
бележниците върнаха едва вчера от подписите на класната, учителите и директора - никакви оценки нямаше - изненадах се. интересно ми е кои са нанесли и кои не.

# 666
аз също не съм доволна от 3 задачи за домашно по математика, но ако се замислим реално, ние говорим все пак за училища,  в които децата не са изявени математици

Е, да, но до вчера, правейки преговор, имаха по над сто примера за решаване тип "бакалски сметки", а от първия урок на новия материал /дроби/, домашното е максимум две-три задачи с по 3-4 подусловия. Този дисбаланс ми е непонятен - познатата материя се затвърждава и упражнява, а върху новата преминават с лекинки балетни стъпчици.

# 667
  • София
При нас и преговора и новия материал по математика го минават много бързо.И учителката по математика не им дава много зор и Вики толкова спокойно го раздава, че чак ме хваща яд, че не се трогва изобщо  Crossing Arms.Правиха тест по музика,а по математика освен входните нива,друг тест не са правили.

# 668
  • Карлово
Аз почивните дни я карам да решава по страница, може и устно, задачите от сборника.
Купихме на анубис, май. Но защо? newsm78. Досега не са дали и една задача от там. Rolling Eyes
Явно е рано за нас самостоятелната подготовка, ще се отложи за по натам.

Тестове казаха, че ще правят след всеки раздел. Този за десетичните дроби не са го минали още.

# 669
При нас всички оценки от входните нива са нанесени - и лошите, и хубавите  Mr. Green
По математика домашното им е от по 20-тина задачи- тези след урока въобще не ги броим , те са си задължителни , дават им от 2 сборника  Peace
Можете ли да ми помогнете - откъде да намеря задачи за математ.турнир "Димо Малешков" - провежда се в МГ Пловдив  Praynig

# 670
  • Пловдив
dani, всяка година ли се провежда тоя турнир в МГ -то? За пети клас ти тряяат т.е. от миналата година? Ще се опитам да помогна /на моя приятелка хлапето е 6 кл. в МГ../ Wink

При щерка ми домашното им по математика е от 20- 30 зад., някои от тях с по 3 -4 подусловия /но не всички/. Не мисля, че са им много.  Simple Smile

# 671
  • у дома

Можете ли да ми помогнете - откъде да намеря задачи за математ.турнир "Димо Малешков" - провежда се в МГ Пловдив  Praynig

Задачите ги има в тези книжки http://www.izkustva.net/math/images/cover_mat_2-7.png от тук http://www.izkustva.net/math/math_razni.htm

# 672
  • София
И при нас всички оценки от Входящите нива са нанесени в бележниците на децата.
Сина ми най-го е яд за 3-ката на водящото по ...Музика, представете си!!! Shocked ooooh!
На всичкото отгоре, г-жата по музика ги е накарала всеки сам да си нанесе оценката в бележника. Та нашият трябвало и сам да си напише 3-ката.  Tired
Вчера подписвах. ooooh!

# 673
А купувахте ли учебни тетрадки по музика? Нашите деца събираха пари, ще ми е интересно да видя, какво, аджеба, ще има в една такава!!!

# 674
картинки  Mr. Green какво друго да има

Общи условия

Активация на акаунт