Петокласници сме ние и от учене не се боиме! тема № 31

• 49 225
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
Вчера купувах милиметрова хартия,трябваше им по математика,а скоро и по Домашен бит и техника

# 646
  • дядовата ръкавичка
Все още не са ни искали такава тетрадка,по кой предмет им я изискват,по математика ли...

Не, по Домашна техника ....

Акварелни моливи и аз купувах, хитро са измислени.

# 647

Последно носи 3.30 лв за нещо по безопасност на движението(поне така разбрах).
  Crazy на големия за този учебник му искаха 7лв на малкия / 1 клас / 5,50 лв ......  Whistling
иначе по рисуване и на нас ни искаха тетрадка Simple Smile

# 648
  • София
Етиа, той точно затова отдавна предметът не се казва рисуване, защото не само се рисува, а се учи история на изкуството, разни техники, по малко биографични данни за художници и др. такива неща. Друг е въпросът дали е необходимо чак и в тетрадка да пишат, мисля, че може и устно да ги учат тези неща.

# 649
  • София
Да са искали на някои от вас Тетрадки за упражнения по техническо чертане? Тези които намирам в store.bg са за след 9 клас.

На нас ни искаха по ДБИ тетрадка с квадратчета, на която децата чертаят някакви квадрати и учат за мащаби.  Peace

Последна редакция: вт, 11 окт 2011, 19:06 от Reiny

# 650
  • София
Здравейте. Здрави ли са ви децата, че моите и двамата са с хрема?В това време в училищата още нямат парно и Вики каза, че е страхотен студ в стаите и децата стоят с якетата.А и вчера учителката по физическо ги изкарала навън да бягат  #Crazy.И сега слагам капки за нос,давам Неоангин,парацетамол и витамини.

# 651
  • Русе
на моята пък и е топло. не мога да я накарам да си облече дълъг ръкав под ризата. вярно че сградата е стара (с дебели зидове и стени) - топло било. но оня ден ходих до личната за една бележка и доста дечица имаше болни. имало вирус.

# 652
  • София
Цяла нощ не съм мигнала. Синът ми повръща и има разстройство  Cry. Ходихме до педиатърката, жената каза, че не сме първите за днес. Очаквала друг "модел" вируси и грипове, но масово децата са с повръщане и съпътстващите екстри.
Малко съм притеснена, защото ми даде лист за болнично лечение, ако детето продължи да отпада и не се повлияе от офанзивата по оводняване.

# 653
  • Sofia
От октомври до март един път седмично му давам по 1 глобула ОСЦИЛОСКОКЦИНУМ и изкарва безпроблемно зимните вирусни месеци,когато прихване нещо пак с хомеопатични го лекувам и всичко минава бързо и леко

# 654
  • София
Вени*** ,дано се разминете с болницата и детето да се оправи Hug.А какво ви изписа лекарката?

# 655
  • София
Нашият УНГ лекар преди време ми беше дал една хранителна добавка за подсилване на имунитета и до сега я ползвам, за да парирам още при първите симптоми всякакви вируси и простуди. Това е ADAPT-L, ползваме я 3 пъти дневно, като 1 път дневно давам и вит.С 1000 мг разтворим. Упсавит С им е най-вкусен. Така най-често се отърваваме.

А за обезводняването имаме една проста рецепта от личната лекарка. В три чаши наливам чай, сок от изцеден лимон, подсладен със захар и кока-кола. През 5-10 минути давам по 1-2 лъжици от трите. И така цял ден. Понякога ако е по-тежко обезводняването купуваме банка глюкоза и от нея също по 1-2 лъжици.

# 656
  • София
Благодаря, момичета  Hug!
Изписа му хидратин алфа, ентерол, спазмалгон и натриев цитрат. Понеже лекарката е първа смяна, ми обясни, че пуска лист за болнично лечение, ако положението се влоши... Сега не приемат в болница, ако нямаш въпросното направление  ooooh!.
Знам за глюкозата (в хидратин алфа има и от нея), а знам и за вариантите с чай, както и приема на кока-кола.
Той по принцип е държелив, ако мога така да се изразя. Даже сега ми се струва малко по-добре. Уф, ошашках се одеве, но ми просветна малко, като го виждам, че лека полека се повлиява!

# 657
  • София
Ще се оправи, Вени, ще видиш  Hug
У нас, да чукна на дърво сме здрави, ама с това гадно време и със смотаната топлофикация, не знам докога.

# 658
  • Карлово
И при нас има някакъв вирус. Лепнала им го г-жата по английски. Миналата седмица имаше обилна хрема, после попрестана, опитваше да покашля, но не чак за лекар, за чайчета по-скоро и топли дрешки,но  нощес като започна едно повръщане и втрисане......... Sick
Сутринта, обаче каза, че е добре и се разминахме с болничните, за сега.

# 659
  • Sofia
Бързо оздравяване на болните хлапета!...При вас нанасяха ли оценките от входното ниво в бележници и дневници...На родителската ни уверяваха,че оценките били само за учителите,но днес са им ги нанесли в бележниците...И редно ли е заради един непослушен в час да наказват целия клас,миналата седмица извънреден час по география,а днес пак заради един огромно домашно по английски за целия клас и то дадено от класната,която ни уверяваше ,че това не е редно и не е практика,но факт...

Общи условия

Активация на акаунт