Лято иде, слънце грее - АВГУСТОВСКА мама дебелее

• 30 255
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Тези, който чакате второ дете задължително ли купувате нова количка за следващото дете?

Ще си я ползвам с удоволствие (макар че очаквам рев и ревност от страна на големия синковец). Особено коша за новородено е почти като нов. Навремето с големия нямаше къде да се разхождаме, кварталът беше много необлагороден, нямахме си тротоари, та сме го ползвали вкъщи само. После в снега - слинг и кенгуру. Сега се надявам да го поупотребим по-дълго. Доволна съм си от количката и не бих я сменила за друга. Въпреки, че е с две дръжки  hahaha

Легло, обаче трябва да изберем и това ми е голямата чуденка, търся нещо, което не намирам  newsm78. Накой ако знае кошарка, която да отговяря на следните условия, да свирка моля. Искам да е на колелца, да е с две решетки (а не табла и решетка), да има чекмедже, да има функция за люлеене, без това да налага нахането на колелцата, да се сваля решетката, но не да се отстранява, а просто да се смъква и качва според нуждите.
Ох, да! И да е с размер 120/60, без опция за юношеско легло.

# 631
  • София
ох, незнам за халата - чак сега като каза и се сетих, че не се поинтересувах  Rolling Eyes Предполагам, че такув за над нощницата, който да си наметнеш, а пък за баня - аз лично не ползвам хавлии/халати, а голяма кърпа по принцип, та незнам.

Хм, вие пък, защо ви е халат за над нощница в тази жега  newsm78 Виж, хавлия за след баня - задължително ще трябва.

И понеже забравих в предишния пост - да ни е жива и здрава рожденничката и да и се сбъднат всички мечти  Hug

# 632
  • Бургас
Я сега шопни на ухо (или не толкова тихо), къде е този склад и какво още има из неговите дебри  bouquet

И една голяяяма честитка за рожденничката ни

Само хубави неща и емоции Hug

# 633
Ето ме и мен  Laughing
Изследванията ми са добри, всичко си е в нормите, дадоха ми някакво направление за хоспитализация и разни други документи, които трябва да нося с мен като тръгна за раждането.
Накупих си каквото ми трябва за болницата и остана само да стегна сака.
Кармелита, и количката и креватчето са много хубави. Peace
Естелитка, хайде и утре ще избуташ и после почивка. newsm68
Злати, браво на бебко и за изследванията!
Симонка, Априлче  Hug
Сега отивам да събирам чаршафчетата от простора, но ще ги гладя утре, че направо съм размазана, днес цял ден бях навън, надявам се поне това да се отрази на сънят ми и да се наспя тази нощ.

Относно заглавието на новата тема ми хрумна едно, но няма да ми се смеете много, че хич ме няма по тези неща: "Август, време за море, но......със сладко бебче в ръцеEmbarassed

Последна редакция: вт, 21 юни 2011, 19:43 от maria_1980

# 634
maria_1980 много се радвам, че всичко е наред  Grinning все така да е  Heart Eyes

И на мен ми харесва количката и креватчето, ама не съм капацитет дали ще е удобна  Wink на вид е много хубава количката (разчитам на мнението на мамите тук, добре че ме светнаха по някои въпроси за тази, която си бях избрала та съм им много БЛАГОДАРНА   bouquet )

А за креватчето, ние сме кумуве на едно семейство и като им се роди малката принцеска им купихме такова същото, та мога да кажа, че си е супер имам наблюдения  Wink

# 635
Здравейте и от мен. Днес бяхме на преглед с моето момче, което вече тежи 1800 гр! Всичко ни  е в нормата.Даже си вървим 1 седмица напред.
А главичката - цели две седмици, но пак си е в норма!
От предишния преглед преди месец сме наддали цели 700 грама! По този повод се почрпихме с един огромен сладолед Рафи и си поспахме след това!
Чао и до скоро!

# 636
Здравейте августовски мами  Hug

ПИше ви една февруарска мама с молба да дадете едно рамо на моето слънчице във ФБ в конкурса за най-фотогенично дете  Praynig Hug

За целта трябва да се хареса първо страницата и там - снимката, ако ви харесваме разбира се  Heart Eyes

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.225423734143903.65423.109980022354942#!/photo.php?fbid=225426064143670&set=a.225423734143903.65423.109980022354942&type=1&theater

Hug Hug Hug

ПП.кликнете върху целият линк, за да се отвори нашата снимка Simple Smile

# 637
  Здравейте , коремчета  Hug

Златит , честит рожден ден , да си жива , здрава и много щастлива   bouquet Heart Eyes

И аз чакам инфо за въпросния склад в Бургас  Flutter

karmelita666, и двете неща са много хубави , дано да останете доволни  Hug

Браво на всички мами и бебочета минали преглед , да си растът все така правилно и да седят на топличко докато е нужно  Hug

Аз днес случайно вървейки из център па работа , си намерих така мечтаното сетче за бебо за изписването ... ризка от варен памук и дънки от много тънък плат и страхотен суичър .. сега ми е нужна само шапка и чорапки  Crazy Като ги събера всички ще ги снимам и ще ги покажа  Blush

Хубава вечер от мен  Hug

# 638
  • Бургас
Я сега шопни на ухо (или не толкова тихо), къде е този склад и какво още има из неговите дебри  bouquet

Чакаме  да чуем за склада с голям интерес. Мъжо ми разправя за някакъв склад до Била ама как да ви го обясня... То е като застанеш срещу входа на Била и тръгваш надясно. Излизаш от паркинга и веднага в дворчето в дясно има някакви стари сгради и цех за Ал дограма. Там някъде е...  Crazy
Само дето не знам изобщо какво се предлага в него.

Да ви се оплача че нещо става с моя болничен, не ми го изплащат. Спряха го, защото беше объркана някаква дата. После я коригираха и сега пък нямали данни от работодателя. Това какво ли значи? Утре ще разучавам ситуацията по-надлежно, че вече почнах да се изнервям...

Честито на рожденничката, скоро ще получи най-мечтания подарък, та остава да й пожелаем всичко да мине по мед и масло!

# 639
  • Бургас
Забравих да си кажа за количката: на тази се спряхме последно http://family-bg.com/prX_5814.htm в розово и сиво. Бях харесала много една на Кам с кремав кош за новородено и останалото беше черно, но много траурно ми изглеждат тези черни колички, а и цената и беше 2х по-скъпа, което все още не съм убедена че си заслужава, тъй като тази количка на Чиполино има 2 год. гаранция а и умишлено я подбирах по-бледи цветове, за да не избелява много видимо.
Живот и здраве като дойде време за лятна количка, може да се напънем за по-скъпа, ако тази е сдала багажа, но пък дано не се налага да я ползваме 100 години...

# 640
Здравейте,момичета!Честито бебче на мама Силна,да е живо и здраво и да има много късмет в живота!Аз съм мн притеснена за раждането,тъй като доктора който ми води консултациите е за секцио(защото бебето е малко по-големичко-според него),а другия док, при който ходя на частно казва че имам всички индикации за нормално раждане,и че бебечо си върви нормално.Явно трябва сама да избера и всеки ден с това лягам и ставам,а какви кошмари сънувам......,но тия дни вече трябва да се реши ....
mmmshushy80 може ли да споделиш от кой магазин си набави покупките?
Приятна вечер тумбачета:)

# 641
Алисия, ти в коя седмица си, че да ти казват от сега как да раждаш (става ли дума за големина на бебето). Моето преди седмица го измериха 2700, месец и половина преди термин и за сега никой не ми каза, че няма да мога да родя естествено. Тези неща се решават в 9 месец, при редовно следене.

# 642
o_fortuna вече съм почти  в 34 седмица.В началото на 33 седмица бебчето беше около 2200 грама,макар че не им вярвам много,тъй като ехографите не са кантари все пак.При последния преглед док ми намекна за секцио,за да може да ми запази дата.......

# 643
  • Sofia
Искам да е на колелца, да е с две решетки (а не табла и решетка), да има чекмедже, да има функция за люлеене, без това да налага нахането на колелцата, да се сваля решетката, но не да се отстранява, а просто да се смъква и качва според нуждите.
Ох, да! И да е с размер 120/60, без опция за юношеско легло.

Кумата ми има това:
http://www.mebel-gen.bg/index.php/bg/2009-03-04-21-16-35/2009-03 … 09-03-08-14-24-01
Мисля, че отговаря на всичко без люлка.

# 644
Сигурно съм споменавала, но имам две познати със следните случаи:
едната - лекарят, който си избра в Шейново й каза, че бебето ще е около 5 кг. и задължително секцио, че щяло да се задуши, направиха й го 10 дни преди термина и беше 2900.
другата - до последно я плашеха, че бебето не наддава добре и е дребничко (щяло да се роди не повече от 3 кг), тя роди естествено 4400. И двете са момченца.
Затова не вярвам на ехографските измервания на бебето - хубаво е от любопитство да се знае предварително, но и различните ехографи дават различни стойности. На мен ми бяха казали "стандартно момиченце" (3200-3300) и се роди 3230.

Общи условия

Активация на акаунт