Шоколадов сладкиш с майонеза - 2

• 83 673
  • 546
  •   1
Отговори
# 405
  • гр.Русе
veseto87 няма да се изложиш.Стават невероятни мъфинки.Аз от една доза изкарвам около 18 бр.

# 406
Аз ги пека в формите с 12 гнезда и слагам хартийки Simple Smile Ако разпределиш тестото може и 24 да направиш Simple Smile

Последна редакция: ср, 19 дек 2012, 10:40 от deedee83

# 407
  • София
Благодаря ви.

# 408
  • под тепетата
Ако ще ги пренасяш някъде, не знам доколко ще е удачна глазурата. За носене и черпене си ги правя с глазура на 100гр шоколад 3с.л. олио. Застива и не цапа. Върху нея преди да се стегне слагам кокос, цветни захарни точки и каквото ти дойде на ум. Иначче и при мен стават около 16 -17 броя.

# 409
Ох, и аз съм на тема мъфини. Но сладкишът нали стои леко влажен?!?  Thinking  Направен на мъфини не изсъхва ли? Как да преценя кога да ги извадя? На сладкиша съм му свикнала, ама тук ме е страх да не прецакам работата?
Трябват ми за утре за тържеството на дъщеря ми. Дано някой се включи.

# 410
  • София/Горна Оряховица
Редуцира се времето за печене, пак ще си остане влажен.

Аз имам един друг въпрос ... как се вадят мъфините от формата  Joy . Никога не съм правила мъфини и сега се замислих как ли се вадят от формата  Thinking .

# 411
Boryana, най-сигурният начин е да сложиш хартиени капсули.

Аз да се оплача  Embarassed Престраших се да пробвам с готова майонеза от магазина... не "Краси", понеже в момента съм в чужбина. Нищо не стана  Sad По-смотано нещо не съм пекла от 30 години  Laughing

# 412
  • София
Редуцира се времето за печене, пак ще си остане влажен.

Аз имам един друг въпрос ... как се вадят мъфините от формата  Joy . Никога не съм правила мъфини и сега се замислих как ли се вадят от формата  Thinking .

Трудно  Laughing
 Аз ги оставям да си изстинат леко,после ги вадя ,обикновено се разпадат,но аз с лъжицата обирам останалото и ги сглобявам  и оформям в хартиената формичка и добре се получават.
 Досега винаги съм правила мъфини,кекс никога.

# 413
*Bubble*, защо ги печеш и после в хартийки, по-лесно е направо в хартийките. Няма да стържеш нищо Simple Smile

# 414
Хартииките се мажат с олио, нали?

# 415
  • София
*Bubble*, защо ги печеш и после в хартийки, по-лесно е направо в хартийките. Няма да стържеш нищо Simple Smile
Защото ми се разпльокват и не се надигат,та затова в силиконови формички и после в хартиени.

# 416
Хартийките не се мажат!
Като изстинат, се отлепят спокойно (освен ако не е някакво супер гадно изключение, ама на мен такъв карък само с едни хартийки ми се е случвал и на втория път ги изхвърлих)

# 417
И аз правя мъфини, показвала съм ги вече, но не намирам къде точно, слагам хартиени капсули, не ги мажа с нищо, направо наливом тестото, в моята фурна за 15-18 мин са готови, с шишче или дървена клечица може да се пробва за готовност. Не стават сухи, като сладкиша са. Ето едни:

sladka hapka, каква ще да е тая майонеза newsm78, правила съм го и с домашна - с яйца и без, с купешка, все става, безотказен е. Чудна работа. Thinking

Bubble, и в силиконовите формички можеш да слагаш хартиени капсулки, по-лесно ще ги изваждаш и цели. Peace

# 418
Лабрекс, знам ли и аз  newsm78 Гледах да няма оцет, горчица и др неща, ама накрая един бог знае какво съм купила. Аз малко напосоки я карам тук в супермаркетите, че хич не се справям с холандския, та така ... изложих се. Абе омазах отгоре яко с шоколад и пак се изядоха, ама аз хич не съм доволна.

# 419

Абе омазах отгоре яко с шоколад и пак се изядоха, ама аз хич не съм доволна.

Хилих се одеве, помислих си да беше друг, ама Сладка хапка няма как да напише тая рецепта не струва! Joy Аз го правих с една не искаща да се сгъсти домашна майонеза, чудих се какво да я правя и много смело реших, че ще я вложа в твоя сладкиш. Чак като го сложих да се пече се изплаших дали ще излезе нещо. Излезе не, ами чуден, както винаги. Peace

Общи условия

Активация на акаунт