Шоколадов сладкиш с майонеза - 2

  • 83 609
  • 546
  •   1
Отговори
# 540
  • Сред мелниците
  • Мнения: 1 439

срязах блата на две (само на две, че е половин доза, иначе ще стане и на три) и го намазах с разбъркани 200гр заквасена сметана и 100гр разтопен млечен шоколад и стана перфектно.

Разбърка сметаната с шоколада или ги редува? Купила съм един белгийски млечен шоколад на капки. Голяма опаковка е и го слагам в какво ли не - мюсли, корнфлейкс...но не съм пробвала да го стопя. Предполагам че ще стане.
Този сладкиш го правих миналата година и беше страхотен, но ми дойде малко прекалено сладък и шоколадов.  Така че искам да пробвам по твоя начин.

# 541
  • Мнения: 904
Не съм Блонди, но да кажа моето мнение. Предполагам ,че става въпрос за разбъркана 200 гр. заквасена сметана СЪС 100гр. разтопен млечен шоколад, защото същият крем ползвам и за бишкотена торта. Може  за по-бързо и течен шоколад да се ползва от рода на Финети.

# 542
  • Мнения: 2 654
Правих сладкиша като сложих брашно от лимец и вместо какао шоколад за готвене в блата. Стана много вкусен но се трошеше много, не можах да го извадя от тавата даже. Кое според вас е довело до този резултат? Мисля да го правя отново и да знам. А как режете блата?

# 543
  • Мнения: 13 585
То малко като във вица от съседната тема:
"Скъпа група, много ви благодаря за чудесната рецепта! Вярно е, че замених авокадото с варени картофи, а скаридите - с пържена сланина, но като цяло "Авокадо със скариди" много ни хареса."

Иначе по проблема- сложи ли достатъчно майонеза? Брашното от лимец прави хлебчетата по-твърди, възможно е да не бухва достатъчно в тези пропорции.
Какаото не е малко - 5 лъжици е и "подсушава" сместа, защо не го слагаш? Шоколадът размеква допълнително. Него си го слагай отгоре. Пробвай с различни количества от продуктите.

# 544
  • Мнения: 22 867
papi6, на глас ме разхили, не се удържах! Joy Хубав е вица, не го знаех!  bouquet

Nivea, да не ми се обидиш сега, няма нищо общо с теб, просто papi6 е сложила весел виц! Peace А сладкишът, когато е по рецептата, не е проблемен за рязане, стои мек и влажен.

# 545
  • Мнения: 2 654
Обидих се Simple Smile

Нямах какао у дома, а децата искаха сладкиш. Имах 400 г шоколад за готвене и и реших да заменя. Бяло брашно по принцип не ползвам, така. Но много го харесаха на вкус и ще го направя пак, но с какао. Какво да мръдна в пропорциите според вас имайки впредвид че ще ползвам лимецово брашно?

# 546
  • Мнения: 22 867
Това е важното, че е харесан сладкишът!

Не използвам брашно от лимец, но ето един съвет от нета за замяна на обикновеното с лимецово брашно:
 
Цитат
Брашно от лимец – лимецът е най-древната пшеница в света и е силен антиоксидант. Брашното от лимец има леко сладък вкус, което го прави изключително подходящо за използване в сладкиши и тестени изделия. Ако сте решили да използвате този тип брашно в рецептата си, трябва да знаете две основни неща: то поема по-малко мазнини от останалите брашна и абсорбира течностите много по-бавно. Това означава, че при използването трябва да се уцели правилният баланс между мазнина и течност, за да не стане тестото прекалено лепкаво или прекалено сухо. Докато свикнете с особеностите на брашното от лимец е най-добре да го замествате по следния начин: 1 ч.ч. бяло брашно се замества с ½ ч.ч. брашно от лимец и ½ ч.ч. пълнозърнесто. Ако се чувствате уверени и искате да използвате само лимецово брашно, заместете в пропорция 1:1, но намалете използваните течности с около 25%.

Освен пак да пробваш по горното и с какао, може би ще се получи.

Общи условия

Активация на акаунт