Шоколадов сладкиш с майонеза - 2

• 83 607
  • 546
  •   1
Отговори
# 510
Пак аз,  дано този път ми отговори някой  Praynig Някой пробвал ли е да го прави като бял сладкиш - без какао - и дали ще е добре за блат на торта, че пандишпана не ми допада много

радос, имаше такъв постинг за сладкиша без какао, не съм сигурна дали не беше още в предната тема.  newsm78 Понеже нямам време да търся в темите, чичко гугъл ми помогна, виж постинга на renito, 143, тя е правила без какао. Peace

И  снимките погледни, 9 и 10 по ред, иначе 106 и 105, са с бял вариант на сладкиша.

# 511
Нямам време да изчета всичко, затова набързо да питам- В крема на Лабрекс мога ли да заменя заквасената сметана с течна? Нещо не ни допада вкуса на заквасената.

Ако го направя с оригиналната глазура, стига ли да се сложи по средата и да се замаже? Мека ли е или се втвърдява /не искам да се троши като режа/

# 512
Днес правих сладкиша с цел да стане блат и да срежа не две части . При печене се наду в средата и се разпука .
 За трети път го правя /днес реших да е торта подарък за племенника и точно сега реши да стане фал /
 Чудя се къде греша . Двата опита бяха успешни и не се трошеше така.
  Рая Никол пробвай -на мен самият крем ми дойде тежък и  му добавих пасирани банани и сгущенка.
  Може след като го направиш да добавиш разбита на сняг сметана /течна сладкарска / животинската трудно ми се разбива / или да си направиш крем само от сметана. Самият сладкиш  е тежък и носи по лек крем -  например сладкарски крем / млечен + разбита сметана или пудинг + разбита сметана / , може да се сложи кокос /крем тип Рафаело/ .
  Моят крем днес е кофичка заквасена сметана + малко захар + кисела от Лидл / ползвам го за желиране / -разтворен в 150мл вода.
  Сега остана да стегне и с ганаша ще маскирам блатовете Grinning

# 513
Започвам да се притеснявам с печенето, вече няколко поста четох за пукване отгоре...
Май няма да рискувам, а исках нещо само шоколадово за утре

# 514
  • София
Не ми се  случвало никога. не мога да се сетя каква може да е причината.

# 515
И аз съм го правила няколко пъти, но не ми се е пукал.

# 516
За пръв път като го правих беше идеален. Вторият помня ,че като го обърнах беше залепнал и се разтроши малко . Третият се поду сега и се разпука от ядрото като лъчи.
 С триста зора оформих тортата и то добре имах един бял пандишпанов блат ,че като го нарязах стана в насипно състояние.
  Единствената промяна при този е какаото .преди беше на Д-р Йоткер ,сега е Кастело от Лидл .
  Първият път беше с купена майонеза и сега нарочно взех купена . Не виждам защо стана така .
 В последно време каквото и да пека в тази форма все се подува ,но не се пуквало така.
  /Когато правя торти за вкъщи стават идеални ,като реша нещо да е по -специално и все така ми се получава Sad
 Карък и половина  Joy

# 517
Никого не съм имала проблем със сладкиша.Правя го по всякаква форма на мъфини на блатове за торта.

# 518
Никого не съм имала проблем със сладкиша.Правя го по всякаква форма на мъфини на блатове за торта.

С какъв крем правиш тортата?

# 519
Най често правя  ганаш който като се охлади разбивам с миксер.

# 520
внимавайте с печенето, малко да се препече и става трошлив  Peace

# 521
 Не беше препечен - като квачка стоя до печката Grinning
 Напука се ,но не беше сух въобще . Не можах да нарежа добре на 2 пласта . Но все пак направих тортата  -замаскира се с ганаша.
  Занесох я на рожденият ден и не остана и парченце Grinning

# 522
Най често правя  ганаш който като се охлади разбивам с миксер.

Дай сега по- подробно  Heart Eyes Първо ганаша- продукти и т.н.

# 523
Според мен сладкиша е най -вкусен само с глазурата.
  На торта е хубав ,но става едно смесване на вкусове и не ми допада толкова.
 В оригинален вид си е най -вкусен.
  Ганаша - 200г шоколадов кувертюр / шоколад за готвене или какъвто имаш / + 200мл течна животинска сметана .
/ Ако искаш да е по -твърда глазура слагаш само 100мл/ . Слагаш сметаната да заври и сипваш вътре натрошеният шоколад ,намаляваш на ниска температура и бъркаш с дървена шпатула / може и силиконова / докато стане гладка смес . Добавяш малко краве масло или олио за блясък . На мен с олио ми харесва повече / с масло като е в хладилник може да побелее/.
   В ганаша аз си добавям ванилена захар или малко коняк за аромат.

# 524
  • Сред мелниците
Сладка хапка, благодаря за рецептата, която изкуши дори мен. През живота си не съм правила торта с глазура.

Но имам няколко въпроса. Моля ви помагайте, не искам да рискувам с импровизации.

Току що изпекох твърдата част и чакам да изстине.  Не знам дали спазих изискването да го оставя сочен, защото не знаех какво значи. Да ми лепи по клечката малко или ?
Но това вече връщане няма, така че ще видя дали съм го улучила.

Сега искам да направя глазурата. Имам  шоколада за готвене от Лидъл 200 г.
Четох как се разтопява  и съм се спряла на Микровълнова.

Трябва ли да го наситня предварително , напр. с чопър или става направо на малките блокчета?
 Разбрах, че трябва да го бъркам на всеки 2 мин, но не знам какъв ще да  е този съд,
 който да не загрява за да не прегори шоколада? Пластмасов ли трябва да е или  става порцеланова купа?

За крема мисля да опитам сместа със заквасена сметана за да не добавям допълнително калории към крема с толкова много масло и за та е мека глазурата, но пък четох че втечнения шоколад се пресича дори от капка вода. Затова не знам как да ги смеся.

Общи условия

Активация на акаунт