Шоколадов сладкиш с майонеза - 2

  • 83 613
  • 546
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: 0
Извинете за късния отговор момичета, не съм влизала скоро. Simple Smile Значи бялата окраса я правя от чист бял шоколад - използвам бял на Милка и го разтопявам на водна баня. След това го слагате в шприц или в моя случай в стерилизирано шишенце от тези от боята за коса. Правите кръгове, след което с нещо остро (клечка, нож) дърпате ту към средата на сладкиша, ту към ръбовете - редувате 1 път навътре, 1 път навън. Късмет! Simple Smile

# 496
  • Мнения: 339
ang3lgirl , как се прави тази страхотна украса, очите ми останаха и веднагически ми се прииска да направя сладкиша тия дни Simple Smile
И аз много бих искала да знам как се прави.
Labrex, беше дала линк към видео няколко страници по-назад. Ето:
ЕТО ТУК, дано се отваря без проблем. Peace

# 497
  • София
  • Мнения: 315
Здравейте!
От доста време му се точа на този сладкиш, но все не ми остава от главната съставка.А и напоследък всяка една кексова рецепта вкъщи се прави на мъфини, та,  все още не съм му оказала нужната почит EmbarassedОт няколко дни имам една излишна майонеза в хладилника и май е време да се възползвам Grinning.Искам да попитам, дали някой е заменял водата с прясно мляко и какви са отзивите?

# 498
  • София
  • Мнения: 6 210
Водата не съм заменяла с прясно мляко, но рецептата се получава супер сполучливо и под формата на мъфини  Peace.

# 499
  • София
  • Мнения: 315
Вени, благодаря Simple Smile
Значи, запрятам ръкави и отивам да го пробвам  Grinning

# 500
  • Мнения: 6 243
Аз пробвах преди време с прясно мляко, но с вода ми хареса повече.

# 501
  • София, България
  • Мнения: 2 234
Привет, леле, цяла тема за един сладкиш  Shocked Четох рецептата на първа страница, гледам на торта прилича, но аз мисля във формата на мъфините да го правя. Трябва ли да има пълнеж, или и без него си е добре  newsm78

# 502
  • Мнения: 4 560
Привет, леле, цяла тема за един сладкиш  Shocked Четох рецептата на първа страница, гледам на торта прилича, но аз мисля във формата на мъфините да го правя. Трябва ли да има пълнеж, или и без него си е добре  newsm78
Сладкиша е много хубав, а и е с малко продукти.
Аз го правя и по двата начина.
За пълнеж - може и така /изяжда се много бързо/, може и с пълнеж какъвто искаш.

# 503
  • Мнения: 6 243
Привет, леле, цяла тема за един сладкиш  Shocked Четох рецептата на първа страница, гледам на торта прилича, но аз мисля във формата на мъфините да го правя. Трябва ли да има пълнеж, или и без него си е добре  newsm78

Сакън  Laughing Две теми са  Wink

Аз лично го харесвам повече на сладкиш. като мъфини ми идва малко сух. Пробвах да намаля времето за печене, ама не успявам да им хвана цаката.

# 504
  • Мнения: 4 560
С клечка не става ли?
Аз така разбирам кога е готов.
Последния път две тави Х 12 бр. мъфини - първите бяха малко сухи /изпуснах ги/, вторите бяха перфектни.

# 505
  • София, България
  • Мнения: 2 234
С клечка не става ли?
Аз така разбирам кога е готов.
Последния път две тави Х 12 бр. мъфини - първите бяха малко сухи /изпуснах ги/, вторите бяха перфектни.

Ами обикновено пека мъфините на 180 градуса 25-30 минути. Сега мога да отворя на 20-тата минута и да проверя. Не ми е много ясно като е цял как да го направя. Пека в обикновена тава, режа блата на две и вътре слагам крем, а отгоре глазура, така ли  newsm78

А за да не станат сухи мъфините мислех да сложа вътре шоколад - или течен докато са още сурови, или да ги "напълня" с разтопен бял шоколад, дали ще стане добре  newsm78

# 506
  • Мнения: 4 560
Въпроса ми беше към сладка хапка.  Peace

Не ми е много ясно като е цял как да го направя. Пека в обикновена тава, режа блата на две и вътре слагам крем, а отгоре глазура, така ли  newsm78
Да.
Или чист без нищо, или само с глазура, или само с пълнеж, или и с двете - както ти прецениш.

# 507
  • София, България
  • Мнения: 2 234
Привет, правих го два пъти. Първия път като мъфини, станаха разкошни с пълнеж от течен шоколад, омесен с орехи /слагам малко тесто в чашката, после една лъжичка от шоколада и пак покривам с тесто/. Отгоре направих украса с фондан. Втория път беше цял сладкиш, разрязах го на половина и сложих половин доза от крема със заквасена сметана и крема сирене. А отгоре намазах с половин доза ганаш /100 мл сметана и 100 гр. шоколад/. Много вкусно стана, приличаше доста на торта, но с тия половин дози ... беше малко ... постно. И сега съм се амбицирала да блесна с една торта за рождения ден на милото утре. Та въпросите ми са:

Купих си форма за торта с падаща стена. Как да опека блата така, че да не се надуе в центъра, ами да се надигне равномерно  newsm78

Ако направя цяла доза от кремовете, дали ще бъдат достатъчни? Или ще трябва да забъркам още някой крем  newsm78

На две ли да разрежа блата или на три. Може би на три ще е по-добре, но тестото достатъчно ли ще ми бъде, как мислите? Формата ми е с диаметър около 20-21 см. Или пък направо да разделя тестото и да пека на няколко пъти  newsm78

Трябва ли да сиропирам блата, или като сложа повечко крем всичко ще си дойде на мястото?

Кой крем е по-добре за вътре и кой за отвън  newsm78 Правила съм ганаш и оня със закв. сметана и кремата сирене, не ми се рискува с някой нов да не оплескам нещо.

Предварително ви благодаря, и ще се радвам на бърз отговор, че мисля тая вечер да опека поне блата, ако не да спретна цялата торта   bouquet





Последна редакция: сб, 30 ное 2013, 19:21 от радос

# 508
  • София, България
  • Мнения: 2 234
Пак аз,  дано този път ми отговори някой  Praynig Някой пробвал ли е да го прави като бял сладкиш - без какао - и дали ще е добре за блат на торта, че пандишпана не ми допада много

# 509
  • Мнения: 3 449
Пак аз,  дано този път ми отговори някой  Praynig Някой пробвал ли е да го прави като бял сладкиш - без какао - и дали ще е добре за блат на торта, че пандишпана не ми допада много
За бял сладкиш не знам дали ще стане  newsm78 Но блат за торта е чудесен  Peace

Общи условия

Активация на акаунт