Шоколадов сладкиш с майонеза - 2

  • 83 649
  • 546
  •   1
Отговори
# 480
  • Мнения: 269
Разкошен сладкиш - няма разбиване с миксер, изпича се бързичко и безпроблемно и понася всякакви импровизации. На мен ми отнема около 40 мин да го приготвя, барабар с печенето.
Ние най- го обичаме отгоре обилно намазан с крем "Оле" на д-р Йоткер /оня, дето се прави за три минути със студено мляко/ и още по-обилно наръсен със ситно смлени орехи. Оставям го да си престои така поне 10-ина часа /което е много трудно, като го надушат зверовете вкъщи и добре, че им имам страха иначе като нищо ще го нападнат без позволение Wink/. Изчезва за броени минути. Много ми харесва как добре е балансирано сладкото - не накъртва, но е достатъчно благичко, за да искаш да си сипеш още едно парче.
Правих го отново за именният ден на сина ми на 21.05 - в болнични съм, заради проблеми с кръста и се чудих как хем да направя нещо лесно, хем да зарадвам любимите хора. Стана перфектен, както винаги. Наслада за всички сетива!
Коплименти sladka hapka!

# 481
  • Мнения: 6 243
Mnogo me zaradva!

# 482
  • Sofia
  • Мнения: 29 048
Не съм го правила с този крем,но ще пробвам,з-то мисля,че ще бъде по-лек и сочен отколкото с шоколада    Crazy
 
fiflyasha
Скрит текст:
Моля те сподели как си лекуваш кръста,и аз от няколко дни съм с болки  Cry

# 483
  • Мнения: 0
Еее нямам думи! Страхотна рецепта. Peace Благодаря, че я сподели с нас. Hug В моя кекс сложих малко орехи, защото много ги обичаме вкъщи. Напомня ми на рецептата на баба за фъч с орехи - съставките са почти същите, само че не се слага вода, а вместо майонеза се слагат 5 яйца и 200 гр. масло + 1 чаша орехи. Ето я и моята декорация. Чакам довечера приятелят ми да си дойде, да видим какво ще каже.  Laughing

Последна редакция: чт, 13 юни 2013, 19:32 от ang3lgirl

# 484
  • Мнения: 22 867
.Еее нямам думи! Страхотна рецепта. Peace......... Ето я и моята декорация. Чакам довечера приятелят ми да си дойде, да видим какво ще каже.  Laughing

ang3lgirl, права си, страхотна е рецептата! Много е красив, чудесна ти е украсата! Подозирам, че ще лапа приятелят ти, поне моите мъже вкъщи така правят и много, много не говорят. Grinning  bouquet

# 485
  • Fort Worth, TX
  • Мнения: 2 119
Ще откриваме скоро сезона на сладкиша:-) Много любим на нашето семейство:-)

# 486
  • Мнения: 23
Аз също много обичам да го правя. Прекрасен е и доста калоричен  Peace Тези дни отново ще направя

# 487
  • Ispania
  • Мнения: 4 527
Моми4ета, знаете ли дали ако направя днес сладкиша, до утре и другиден ще е все още вкусен и годен за консумация Simple Smile.
Благодаря предварително Hug

# 488
  • София
  • Мнения: 6 210
Моми4ета, знаете ли дали ако направя днес сладкиша, до утре и другиден ще е все още вкусен и годен за консумация Simple Smile.
Благодаря предварително Hug
Едва ли, не за друго, а защото се изяжда в деня на приготвянето  Laughing.
Сега сериозно - вкусен си е, не се притеснявай!

# 489
  • Ispania
  • Мнения: 4 527
Много ти благодаря Hug Laughing Laughing

# 490
  • Fort Worth, TX
  • Мнения: 2 119
Моми4ета, знаете ли дали ако направя днес сладкиша, до утре и другиден ще е все още вкусен и годен за консумация Simple Smile.
Благодаря предварително Hug
Едва ли, не за друго, а защото се изяжда в деня на приготвянето  Laughing.
Сега сериозно - вкусен си е, не се притеснявай!
Аз си мислих, че само у нас не успява да пренощува:-)

# 491
  • Мнения: 21
Моми4ета, знаете ли дали ако направя днес сладкиша, до утре и другиден ще е все още вкусен и годен за консумация Simple Smile.
Благодаря предварително Hug
Едва ли, не за друго, а защото се изяжда в деня на приготвянето  Laughing.
Сега сериозно - вкусен си е, не се притеснявай!
Аз си мислих, че само у нас не успява да пренощува:-)

И у нас  Embarassed

# 492
  • Мнения: 13 125
ang3lgirl , как се прави тази страхотна украса, очите ми останаха и веднагически ми се прииска да направя сладкиша тия дни Simple Smile

# 493
  • Fort Worth, TX
  • Мнения: 2 119
ang3lgirl , как се прави тази страхотна украса, очите ми останаха и веднагически ми се прииска да направя сладкиша тия дни Simple Smile
И аз много бих искала да знам как се прави.

# 494
  • Sofia
  • Мнения: 29 048
аз знам как се прави,но ме интересува бялото какво е,бял шоколад или някакъв крем...

Скрит текст:
сладкиша се залива с шоколадовата глазура,правят се кръгове с белия крем/щоколад и след това с клечка/шиш се оформят ивиците нагоре и надолу

Общи условия

Активация на акаунт