Шоколадов сладкиш с майонеза - 2

  • 83 663
  • 546
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 22 867

............А тази заливка как я правиш?

zornitsa е обяснила, но ще използвам въпроса на veseto87, за да сложа линк към видеото. Преди време някой ме пита за същото, но тогава не намерих страницата, записала съм хиляди неща и обяснявах, не знам дали ме разбраха. Embarassed

ЕТО ТУК, дано се отваря без проблем. Peace

# 436
  • Мнения: 36
     Благодаря за линк-а за украсата, следващия път ще я направя така.
     Правих няколко пъти сладкиша    bouquet, страхотен е. Но заливката я правя с млечен шоколад заради  мъжа ми. Аз я предпочитам с натурален кувертюр(така беше само 1 път   Simple Smile)
     Правих и като мъфини, не е лошо, но като че ли на сладкиш  ни допада повече. Снимки като ги прехвърля на диска.

# 437
  • Fort Worth, TX
  • Мнения: 2 119
И  на нас с натуралния шоколад ни допада повече.Съвсем различен е вкуса от този с млечния.Аз само 1 път правих с млечен и няма да повторя.

# 438
  • Попово
  • Мнения: 329
Аз съм от късно разбралите за този великолепен сладкиш newsm78. Записвам се тук   bouquet и запрятам ръкави да го правя.  chef
Пожелавам си успех.  newsm10       Ако се получи ще покажа.

# 439
  • Попово
  • Мнения: 329
И да покажа...Сладкишът ми се получи от раз...
А ето и преди разрязването: http://media.snimka.bg/s1/1707/029657638.jpg?r=0
Спазих рецептата от тук...почти. Увеличих леко захарта, че обичаме по-сладичко и я направих 50:50 – кафява  и бяла захар. Украсата е с филирани бадеми. Мислех и вътре да сложа малко смлени бадеми, но пропуснах. Следващия път ще ги включа задължително.

# 440
  • Мнения: 6 243
Чудесно изглежда!

# 441
  • София
  • Мнения: 10 213
Вкъщи много се харесва този десерт, за което благодаря  на  sladka hapka!

Искам за св Валентин да направя торта с блатове от сладкиша. Мислите ли, че ще се получи добре? Още се чудя самият крем за слепване на блатовете какъв да е, за да не стане много тежка тортата...ама това май е неминуемо Grinning.
И да попитам дали ще им стане нещо на блатовете ако ги направя два дни предварително?
Сега ще прочета още по внимателно първа страница, да видим какво ще ми измъдри главата.

# 442
  • Мнения: 22 867
Искам за св Валентин да направя торта с блатове от сладкиша. Мислите ли, че ще се получи добре? Още се чудя самият крем за слепване на блатовете какъв да е, за да не стане много тежка тортата...ама това май е неминуемо Grinning.

Валенцето, такава торта правя от чудесния сладкиш на sladka hapka  bouquet, показвала съм я и в темата някъде. Покрай въпроса ти се замислих тежка ли е, лека ли........не знам, сигурното е, че много се харесва. Обикновено я правя от сутрин за вечерта или най-много от предния ден и стои в хладилника. Peace

# 443
  • София
  • Мнения: 10 213
 Laughing Моите деца и мъж нямат нищо против да е тежка тортата!
Много ти благодаря, снимките изглеждат страхотни, за вкуса- убедена съм, че и там няма грешка!

# 444
  • Мнения: 1 159
Аз също го направих днес и мисля че като за първи път беше доста сполучливо...но единственото нещо което ще поправя при следващото правене на този сладкиш ще бъде това да го сложа в по-малка тавичка,понеже не бях преценила правилно сместа и го сложих в по-голяма,но не беше чак толкова фатално Simple Smile

# 445
  • София
  • Мнения: 596
Този сладкиш мисля да го пробвам и аз. Имам само един въпрос - на кое ниво на фурната го печете и горе-долу в колко голяма тава го слагате? Благодаря предварително  bouquet

# 446
  • Мнения: 6 243
Моята форма е 27 см.
Иаче пека на средното ниво на фурната, но всяка фурна си има особености, така че трябва сама да прецениш

# 447
  • Мнения: 447
Току-що опекох (и опитах) първия си сладкиш по тази рецепта под формата на мъфинки. Направих половин доза, за да не ме е яд, ако нещо се обърка. Е, не само, че не се обърка, ами вкусът е феноменален!  Heart Eyes
Ще гарнирам със заквасена сметана, разбита с пудра захар, и ще поднеса на любимия за утрешния празник. Heart Eyes

Сладка хапка, Благодаря ти от сърце за прекрасната рецепта!  newsm51

Следващия път дозата определено ще бъде цяла! Peace

# 448
  • София
  • Мнения: 596
Аз днес ще правя сладкиша, но за глазура ще пробвам един малко по-различен крем. Много ми е любим, има страхотен вкус и не е тежък. Ще разтопя един шоколад и ще го омешам с една кофичка заквасена сметана. По принцип го правя този крем с готов течен шоколад, но и така мисля, че ще стане. Става много гладка и лесна за мазане смес. Отгоре ще украся с плодове. После ще показвам:) Стискайте палци да стане.

Между другото - много ли се надува? Аз имам една тавичка около 4 - 5 см май е дълбока, дали ще стане в нея? newsm78

# 449
  • Русе
  • Мнения: 12 211
 Може ли да направя сладкиша в силиконова форма.

Общи условия

Активация на акаунт