Отговори
# 225
Маша да си ни жива и здрава! много щастие успех и любов  Hug Hug Hug
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 226
  • Варна
Ева, Маша, честит рожден ден и тук!

Ивчи, и на вас честита ви месечинка!

# 227
Дана,  Praynig дано бързо се оправи Дани  Hug а ти не се обвинявай   bouquet важното е че сте започнали лечение +  подходяща храна за отрицателно време ще вдигнете хемоглобина и ще започне да надава, сигурна съм в това  Hug минах през това с баткото Tired
Честити месечинки на Даниел и Елена !!!

Честит рожден ден на Ева и Мишонка !!! Бъдете живи, здрави и много щастливи !!!

# 228
Dana, sajaliavam mnogo za sluchiloto se na malkia sladur, no sam sigurna, che shte se opravi. Ti si silna, dokolkoto te poznavam ot tuk i viarvam, che shte napravish vsichko neobhodimo. A d-r Yonov gledal li go e predi izpisvaneto mu i bebko i izsledvaniata? Mnogo mu viarvam i razchitam na tozi chovek, daje skoro shte se pribirame pak v pleven i shte mu se obadia da ni vidi, che i az imam mnogo pritesnenia, a tuk nikoi ne mi obrashta vnimanie i gledat Mateya prez prasti.

# 229
Dana, много съжалявам за това, което преживявате! Важното е, че навреме сте го хванали и сега взимате адекватните мерки!  Hug Иначе нашия хемоглобин е бил 210.

# 230
Привет,

успях да ви изчета  Whistling  и бързам да се включа по темите докато не съм забравила какво искам да кажа  ooooh!

Първо Дана, стискам палци бързо да се оправи малки юнак  Hug сигурна съм, че до следващите изследвания нещата ще са се подобрили, ти си силна и борбена и с режима, който си му направила няма как да не се повлияе анемията.
Веднага след като прочетох постовете ти и намерих епикризата на Андреа - еми нямаме никакви изследвания в нея  newsm78, та и аз се размислих по въпроса, май ще говоря с педи да пуснем едни изследвания, моята злоядка месо изобщо не яде, а жълтък много малко, а вече наближаваме 10 месеца, но ви караме все още основно на кърма. Иначе расте детето ( пу-пу) бяхме в четвъртък на консултация дръпнала е 3 см. сега е 76 см., качила  е 400 гр. и е 8200 гр. ( как да ми повярва човек, че не яде  Mr. Green)
Аз май ще се престраша и от 10 тия месец ще дам кисело мляко и сирене, коментирах с лекарката и тя също ме посъветва да е краве, а не както аз бях решила козе.

v_spasоva,  и аз ще поръчвам столчето от mytoys.de само чакам нова прИмоция, че изпуснах цвета, който съм харесала  ooooh!

Люляче, радвам се, че се включи отдавна не бях чела дълги постове  hahaha и на мен ми липсват Мирка и Фъстъчка.

И да не забравя Честити Рожден ден на Ева и Машонка! Бъдете щастливи, усмихнати и влюбени  момичета!   bouquet

ох и още нещо щях да пиша, ама ми се спи и мозъка ми отказва да ме слуша.........

# 231
  • София
Dana,  Hug, много съжалявам за случилото се, но съм сигурна, че нещата са поправими. Важното е, че Дани е жизнен и анемията не му се е отразила по никакъв начин.
Всяка от нас би се обвинявала и терзала по същия начин като теб. Да търсиш вината в лекарите в момента няма смисъл. Те са виновни, това е ясно, но по-важното е от тук нататък да се овладее ситуацията и да се проведе адекватно лечение.
Аз също нямам доверие на педиатърката и се надявам детето ми да е добре, че на нейната бдителност не мога да разчитам.
Погледнах си епикризата и с огромно учудване открих, че в нея пише, че ПКК не е правена! Десетки пъти съм препрочела тази епикриза и чак сега видях, че бебето не е изследвано в болницата! Е това нормално ли е?!?
В епикризата пише също, че са били дадени указания за грижи. Нищо подобно! Никой в болницата не ми обясни нито как се кърми, нито как се повива, нито как да третирам пъпчето, нищо! Като дойде акушерката в стаята ми на изписването ми се скара, че още не съм готова и докато нахлузвах роклята през главата си тя преобу и облече бебка за секунди. Казах и, че не знам как се повива бебе и я помолих да ми покаже, а тя ми отвърна "Е, не сте ли си играли на кукли, какво толкова". Като се прибрах вкъщи няколко часа чаках една приятелка да дойде, за да ми покаже как се сменя памперс и се мие дупе. Тогава за първи път видях бебка гола. Толкова беше мъничка (2,800), че като я видях се разплаках от страх и паника, от това че не знам как да се грижа за нея, защото никой не ми беше обяснил.

За мамите, които избират столче за кола мога да споделя аз до какъв извод стигнах. Едни от най-добрите столчета в БГ са Bebe Confort, Recaro, Britax, Be Safe,  Maxi Cosi. Почти всички са на една цена, но Be Safe е малко по-скъп. Maxi Cosi се произвежда от Bebe Confort и много си приличат, Recaro-то поляга съвсем малко да не кажа изобщо, а Britax Multitech го няма в БГ.
Аз избрах Bebe Confort Iseos TT или Isofix от 9 до 18 кг.  Много е удобен, страниците се разтварят и събират според размера на бебето, има полу легнало положение и материята на стола е много добра. Моделът Iseos Neo от 0 до 18 кг. е същия на вид с тази разлика, че може да се вози както по посока на движението така и обратна на нея, което за нашите малчугани е добра опция.

# 232
  • София
Уф, забравих да честитя рождените дни на Ева и Машонка.

Да сте живи и здрави, много бичани и много желани!

Честити месечинки и на малките мишлета, които празнуват днес!

# 233
Dana, съжалявам за притесненията, които трябва да изживеете! Но ще мине и това.
Понеже и аз се зачетох за желязото, прочетох, че в говеждото (предполагам респективно и в телешкото) има повече желязо от пилешкото примерно. Освен това в ечемика, овеса и киноата има повече от елдата. Също така богат на желязо е и пшеничния зародиш (но с него по-внимателно, да не се получи диария). Също така е хубаво да хапва и много от бобовите култури.
Успех и по-бързо да го качи тоя хемоглобин, че стига тревоги вече!  Hug

# 234
  • София
И аз щях да пиша за ечемика и просото, ама докато се наканя и Люляк ме изпревари Simple Smile
Освен това съм чела, че за усвояването е добре да се съчетават растително и животинско желязо и както Гала беше писала - прием едновременно с витамин С.
Сега като погледнах в темата за захранването, в лещата също има доста желязо - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=327659.msg8969156#msg8969156
За лещата - има една червена, белена, която става на каша след като се свари добре. Бях чела, че се препоръчва, за да не дразнят люспите стомахчето.

# 235
Добро утро,

днес на свой ред да ви почерпя  Hug пораствам с една година  Wink

http://www.sweetscakescookies.blogspot.com/

# 236
Честит Рожден Ден  Hug! Да си жива и здрава и безкрайно щастлива  bouquet  bouquet  bouquet!

# 237
Днес Ема става на 9 месеца!!!    ura

Почерпете се с тортичка за нейно здраве  Laughing

Честито и на наборите :
бебе Владимир на мама diana.pd
бебе Александрина на мама Лили : )
бебе Александър на мама B_dbk
бебе Мите на мама logest
бебе Димитър на мама Genoveva
бебе Кристиян на мама nive

# 238
Честито на Ема Hug! Да порастне щастлива и здрава! Честито на всички месечинки днес  ura!

# 239
  • Варна
Честит рожден ден Акси! Честити месечинки на малчовците!

Аз скоро дадох леща на Дани -обикновена, небелена. Добре се прие.

Общи условия

Активация на акаунт