Отговори
# 600
  • Пловдив
Привет Simple Smile

Имаме си 5 зъбчета и половина, а тази "половинка" докато пробие на цяло, не ми се мисли - голям зор е Sad
На именния си ден, малчо си насини едно хубаво челцето - тупна от гърнето Sad Порева си мъничко, но бързо му мина, за разлика от на мен - както казва мама: "Когато детето си удари пръстчето, майката я боли сърцето!"
В съботата (25.06) бяхме на авиошоу в 3та ИАБ - Граф Игнатиево. На малкия му хареса много, а ме беше страх как ще реагира на шума от двигателите... Simple Smile Е, заваля ни и дъжда, но пък си заслужаваше, определено Mr. Green С баща му и бъдещите кръстници се намокрихме порядъчно, а дребния така се веселеше на стичащите се по дъждобрана на количката капки hahaha Joy
След това отидохме на почивка на балкан за седмица, с още една мама и двете и зверчета, та лудницата там беше пълна Mr. Green Надивяха се на воля по полянките поне Simple Smile И горски ягоди си хапнахме, но на малчо дадох само две. Харесаха му и искаше още, но ме беше страх да рискувам.
Сега се прибрах за седмица, че имам още няколко неща да свърша за Кръщенето и заминаваме пак на вилата, но този път семейно тримата Heart Eyes

Моето диваче предимно само си играе, а ако има още някое дете, забравям, че дете имам Laughing Като бяхме на вилата, имаше една кака на 1г и 5м и батко на 7г - ми аз все едно бях с друго дете - гонеше ги с проходилката или заставаха с каката на земята и си играха. Единствено се сещаше да ме потърси, когато огладняваше hahaha

Дана, браво на Дани!!!

Лита, Вани, както и другите бургазлики, последната седмица на юли ще сме в Сарафово, ако искате, може да се запознаем и да направим една разходка из Морската Wink

# 601
Сега чета, че този плодов дует с извара го дават и като закуска май. Та въпроса ми е кога да го давам? Вместо попарата сутрин ли? Или в 17ч като следобедна закуска вместо кашата? Виктория между храненията си нищо не яде, а и аз не искам да я тъпча излишно с разни неща.

# 602
Jani4ka, аз го давам следобед. Сутрин пие мляко и след два часа яде зърнена каша с АМ. Сутрин ако имате една закуска само, е добре да е с кърма или АМ  Peace.

Последна редакция: нд, 03 юли 2011, 18:55 от Michael@

# 603
По повод на храненето да ви споделя за една позната също със септемврийче като нашите, че тя му махна вече всякакво мляко, в смисъл той беше на АМ, но постепенно заместваха хранания (захранва го от 3м) и сега вече никакво АМ...добре се развива детето, дано няма някакъв проблем в последствие....на мен ми е много странно, ама знам ли може пък и да няма нужда детето, ако се храни добре с други неща, а той определено добре хапва. Ама колко са различни децата Мая и това момченце растат заедно, на една улица сме и сме все навън или по дворовете заедно, растат си добре и двамата, догонват се в постиженията, а едното е само на кърма, другото само на твърда храна...

# 604
Сега чета, че този плодов дует с извара го дават и като закуска май. Та въпроса ми е кога да го давам? Вместо попарата сутрин ли? Или в 17ч като следобедна закуска вместо кашата? Виктория между храненията си нищо не яде, а и аз не искам да я тъпча излишно с разни неща.

Яни смело може да заместиш следобедното хранене. Мити ги хапва с голям кеф дуетите
 Hug
Веси, така са децата, всяко си знае нуждите. Аз също имам няколко приятелски деца (вече са на годинка и половина)които започнаха да ги захранват на по 3м с всякакви боклуци, еми никакъв проблем
а на моя позната бебето кърмено до 11-ти месец все са болни.. няма месец да не са на АБ за нещо ;-(
така че за мен вече всичко си е до детето и до изграденият му имунитет  и живот и здраве ако имаме 2-ро няма ни най малко да се впечатлявам от разни статии и градски легенди
( като се сетя какво изживях че нямах кърма или че Димитър не правил "нещо си")

Мъниче ще се радвам да се видим и да запознаем малките зверчета, сега морската са я направили страхотна! ще направим разходка а може и плаж  да отидем на някой къмпинг с децата

поздрави  Hug Hug

Последна редакция: нд, 03 юли 2011, 17:32 от LITA_

# 605
Детето до годинка се нарича кърмаче, защото е основно на мляко. Счита се, че 75% от храната за деня трябва да е млечна. Мозъкът и целият оганизъм имат нужда предимно от това. Разбира се, че всеки организъм има различни нужди, за това препоръките са в проценти. Няма дете, което да няма нужда от мляко. Това, че споменатото от Веси детенце не приема почти нищо млечно, не е защото то така е решило. Това са някакви собствени теории на въпросните родители, които не се базират на нищо. Аз познавам хора, които дават пържени кюфтета и картофи на бебе на 10 месеца и по цял ден детето дъвче хляб - буквално по цял ден. Те казват - Детето се развива и се чувства добре. Ми тогава го заведете на Макдоналдс.

# 606
  • София
Мисля ,че и двата вариянта са удачни.Случвало ми се е за закуска да дам каша от бурканче или десерт с извара.Йоана също не яде нищо между храненията и аз също не искам да я тъпча излишно.Хапва си 4 пъти на ден и както показа кантара и е доста добре така  Peace .

# 607
Ще го пробваме утре този дует и ние. Явно доста добри са отзивите.  Mr. Green

LITA, това, че четем толкова много определено не е на добре. В крайна сметка аз съм дете, което е кърмено 20 дена само...еми супер съм си!  Mr. Green

Michael@, попарата и е или с АМ или я кърмя преди това.

Гери, да и ние сме само с 4 хранения и 700гр наддаване този месец!  Laughing Как стана това не знам. От 5 месеца насам качваше по 100-200гр на месец.

# 608
  • София
Гери, да и ние сме само с 4 хранения и 700гр наддаване този месец!  Laughing Как стана това не знам. От 5 месеца насам качваше по 100-200гр на месец.
Яни ,Йоана качи през първия месец 1.100 кг , втория - 900 грама , през третия 500 гр и от там по 100 ,по 200 ,по 300 грама най-много.Направо се чудя от къде дойде това надаване от 700 грама ,че чак се притеснявам да не я храня с повечко калорични храни от нужното й.

# 609
Jani4ka, след като кърмиш, прави попарата с кърма, ако имаш достатъчно. Ако иска после можеш да кърмиш пак. За това няма ограничение, знаеш  Peace.

# 610
Michael@, ами да ти кажа аз мисля скоро да поприключвам с кърменето и просто вече не ми се занимава с цедене.  Confused

Гери, и аз се бях притеснила от последното и качване.  Grinning Тя в момента е 8.800кг и 73см. Но и не яде много и още имаме доста неща да въвеждаме. Абе бая се учудих. Педи казва, че е хубаво да са на годинка с тройно тегло от раждането, въпреки че аз съм много против да се слагат в такива рамки децата. Вие май го стигнахте това тройно тегло вече, нали?

# 611
  • Варна
Яни, ние го стигнахме и го минахме  Joy. На годинка сигурно ще е 4*рожденното тегло. Важното е да са здрави, а рамките са ориентировъчни, а не задължителни.

# 612
Жаничка и аз приключих с нормите и таблиците. Според това, което казваш, моят юнак трябва да бъде точно 10 кг, което не виждам как ще стане. Напоследък му се е отворил страшен апетит, дори и сега, когато е болен. Средно изяжда по 850 гр храна за ден, но е 8 кг и 75 см. Повече върви на дължина за сега.

# 613
  • София
Michael@, ами да ти кажа аз мисля скоро да поприключвам с кърменето и просто вече не ми се занимава с цедене.  Confused

Гери, и аз се бях притеснила от последното и качване.  Grinning Тя в момента е 8.800кг и 73см. Но и не яде много и още имаме доста неща да въвеждаме. Абе бая се учудих. Педи казва, че е хубаво да са на годинка с тройно тегло от раждането, въпреки че аз съм много против да се слагат в такива рамки децата. Вие май го стигнахте това тройно тегло вече, нали?
На нас ни трябват още 100 грама за да утроим рожденното тегло ,иначе това от изписването сме го задминали отдавна  Grinning .

# 614
  • София
Здравейте!
Не съм се включвала от 100 г. но обещавам някак да насмогвам с четенето и да се включвам Simple Smile
Ние сме добре растат малките зверчета!
Вече сме 6900- 72 см. и 7480- 75 см
Много сме лоши все ревем нищо не ни харесва и направо лудвам но какво да се прави и това ще мине  Grinning
След няколко дни и ние сме рожденници и ще се кръщаваме и ще покажа снимки! Hug 

Общи условия

Активация на акаунт