Отговори
# 690
E.L. и аз се замислих за везната, но все пак... а 200-300гр. при нас си е направо мечта, аз и на 100-150 ще съм доволна  Grinning
Да ми е жив и здрав, другото ще го наредим  Peace

# 691
vany666 - аз мисля че изобщо нямаш повод за притеснение, Ади е идеален и на см. и на кг.

Днес се видяхме септемвсийките мами и си изкарахме страхотно, толкова са пораснали бебоците, че вече са едни прекрасни малки дечица който са идеални за мачкане  Mr. Green

Ние на 18юли пристигаме в Бургас и ще сме известно време там преди да поемем към вилата, така че ще се радвам да се запозная и с Бургаските майки, включете ме в списъка  Wink

Дани расте и хубавее и днес за мое учудване се оказа че можел да маха за здравей  Grinning но естествено е много по-интересно за него да "подрежда" апартамента  Laughing

# 692
Нашия режим е 4 кратен от както той се отби. Това беше първото, което ми мина на акъла, че му идва повече и трябва да минем на 4 хранения.
10ч. 250гр. зърнена каша с масло и сирене или попара
14ч. 250гр. манджа с месце и заленчуци (в сряда и неделя е постно с жълтък, а в петък е рибката)
18ч. 250гр. плодово пюре (понякога е с кисело мляко, понякога чисто)
21:30-22ч. 250гр. кисело мляко с бисквити

При нас любими играчки има няколко. От неговите уолкъра на фишър прайс най-трудно му омръзва. Има две камионче (като това на Дана в последния и пост) и подобен локомотив, с тях за момента се занимава доста дълго като заседне. Иначе си пада по часовници и баща му като се прибере от работа първата му задача е да си измие часовника за да му го даде да (си играе) клати и чука с него навсякъде, където може да издаде звук.
Уменията ни не са много. Надявам се сега след почивката да е научил повече неща. Показва къде е лампичката, къде е мама или тате, къде е котето Тигра. Пее с мама или когато чуе позната песен. Любимите му реклами са на сладолед Фамилия(оставя всичко като я чуе и се втренчва и се усмихва), на зайо байо, една на общините май беше за зелени идеи понеже е анимационна и за Барни. Като цяло тези с анимация. Иначе не се заглежда в телевизора дори и в Бейби ТВ, само на тези реклами и като почне друго губи интерес(за моя радост).

Eva2010, много се радвам, че сте изкарали добре, за което бях сигурна. Така ме е яд, че не можах да дойда. Мъжа ми е счупил шофьорската седалка и не мога да шофирам без да си мръдна я напред, че той е 2м. и педалите ми идват въз далечко. Но след почивката се надявам да направим една поправителна за мен среща Simple Smile

boonboon, честит ви празник! Много щастие и здраве!

vany666, опитай да даваш млекце към плодовото пюре. Пак да е към 250гр. просто да е смесено за повече хранителна стойност, пък може и да му се ослади. За теглото не се притеснявай. Както са писали вече и разлика в кантарите може да е и сега децата ни са доста активни. Не искам да те шашкам, но на вас ви липсва едно хранене ако сте на 200гр. и ако той се чуства по-добре на 4 кратно трябва да вдигнеш количествата. Не изведнъж, разбира се. Не знам дали ти е злояд или просто обича по малко да си хапва, а може и да губи интерес като се засити и ако го забавляваш само да си дояжда. Това са децата - всички са различни и в същото време толкова еднакви Simple Smile

...Нищо чудно като има две закуски по 200 гр и всеки ден яде сирене, извара или йогурт...
Това не го разбирам  newsm78 какво лошо ако всеки ден яде сирене, извара или йогурт?

# 693
А ние варненските мами няма ли една среща да си направим скоро ?  Grinning

ПП Добро утро от слънчева Варна   Nature Sunny

# 694
Вани и нашите не винаги са кашави, понякога са топчести, зависи какво е яло детето, разбира се. Въпросът е да се вижда, че храната е преработена. Когато Гоги наддаде само 130 гр педиатърът ме разпитваше много за вида им, защото понякога може храната да не се преработва както трябва и това да е причина за ниско тегло. Не помня подробности. Общо взето не обичам когато докторите хипотезират такива неща и ме стряскат без да имат достатъчно показатели. А тогава той качи малко, защото кърмата ми спря рязко и трябваше да пие АМ, това е една друга история.
Времето се оправя, пожелавам ви един хубав ден   bouquet!

# 695
Момичета, благодаря за успокоителните коментари  Hug
Снощи сложих бисквитка в АМ за вечеря и изяде само 150мл.  Tired Явно не иска да яде по много, но няма да се притеснявам. Педи каза, че се развива добре и е много жизнен, та.... ще е фин(поне за сега)  Mr. Green А на вид е ...на мама топченцето  Blush Ще вдигам грамажа постепенно, че като хапне повече и повръща все още  ooooh! На тази възраст вече са го израснали, но ние още повръщаме.

Хайде и от нас лек ден   bouquet

# 696
Наистина малкото наддаване само по себе си не е за притеснение. Но понякога може и да индикира проблем, както беше в нашия случай. Е, при Дани имаше не малко наддаване, а спад с 400 грама в теглото. От 8800 след месец и нещо детето беше 8400. Наистина точно тогава бях спряла да го кърмя, но явно и анемията е дала отражение върху апетита му.  Peace

# 697
  • Щастлива мама на 3 слънца
Здравейте мили мама
не съм писала мн отдавна .но ми е мн натоварено в работата и няма почивка хич. Редуваме се да гледаме малката с татко и .За хранене ,режими и ядене да не говорим. Вече сме на кухня ядем основното -пасирано ,супа не яде , а десерт избягвам да и дам ,че мисля мн захар слагат.
За играчките понеже сме в СВ. Константин и Елена по цял ден и вечер я водя на различни детски клубове и така си играе с каквото докопа ,сменяме 4-5 клуба с различни аниматори и деца. хихи с нас почти няма играчки ,но не се и задържаме много там. Притеснява ме ,че става мн контактна на ден играе и сменя много деца и когато си хареса нещо хваща някое дете независимо колко е голямо и му взима играчката.Много грубо и големите деца се страхуват от нея Simple Smile)))) .Като види деца си сяда при тях и гледа да си докопа каквото и харесва Simple Smile) бея да се притеснява дори и ги скубе или щипе. Трудно ми е да обяснявам на майките им Simple Smile

За яденето яде си по малко , но вечер ми разказва играта просто , лягаме в 00 и ставаме в 6. 00 ч ,защото трябва да отваряме от рано ,но имам чувството ,че 6 часа е само на гърдата ми мята се от едната на другата ,разбира се сля гола. Какво е това чудо не знам вече на призрак приличам Sad(( .А през деня си цоква по малко ,може ми иска да си навакса не знам ,но толкова настървено суче милото ми . И аз съм против вредните храни и мисля да лиша детето ми от тях ,като гледам повечето как си гледат децата ми призлява по цял ден съм с чужденци и съм потресена , това даване на захарен памук на бебе колкото моята кукла ме потресе наистина ,за тортите и сладоледите да не говоря. За памперсите на мн големи деца .....
Исках да ви питам давате ли цели подове да си гризкат ,цял сухар .Аз като и дам 1 филия сухар и мн се радва да си я стърже на зъбчето Simple Smile)) То си седи и само 1 де.
Вколичка тотално отказва да седи Sad( сменихме я пак не е от количката явно. Носим се и много пълзим ,толкава е бърза милата ,като прехапе устичка и я няма.АЗ я пускан навсякъде да си пълзи ,по плажа в хотелите по клубовете на тревата. Скоро няма да проходим много я е страх и ползва проходилката освен да бяга и като уолкър .
Вчера я водих на ретро фото и стана много сладка снимка , ще се опитам да я сложа тук.
ЗА Варненска среща ако се организира  да я направите на Дружба идвам .
От мурафетите даваме боц ,пляскаме и щтракаме на музика , казва нене ( като се купим сутрин не знам защо я е страх като сме в банята ) ,баба , дядя ,тата .
Много се радваме на животни и аз с малко страх и дава да пипа котетата и после я мия .
Вода пием от нормално бебешко шише ,но не проявява голям интерес.
Столче купихме от продавалника ,първото ,което ми допадна ,че и ми го донесоха до тук .Нямаше как да се добера до града ,някакво обикновено .
Това е от нас мили момичета ,целувки на всички и след малко ще се опитам да сложа снимката тук да я видите моята ретро мома .

Последна редакция: чт, 07 юли 2011, 11:36 от *АДРЕНАЛИНКА*

# 698
  • София
*АДРЕНАЛИНКА*, много е хубава малката Simple Smile От раз се кандидатирам за свекърва Wink

Сега да разкажа за нашите перипетии.

Оказа се, че хемоглобина на Сами е паднал още - 85, но понеже желязото му е в норма - отхвърлиха желязодефицитна амения, но пък малко ни вкараха във филм на ужасите за таласемия. Но нашите резултати излязоха добри - няма как ние с мъжа да сме носители на таласемия и съответно няма как това да го има при Сами. Та лекарката днес в ИСУЛ ни каза - хемоглобина и еритроцитите са ниски, но пък желязото е в норма. На този етап няма да давам лекарства, но следите нещата всеки месец. Ако падне хемоглобина под 75, идвайте тук веднага ...

Вече се посупокоих де. Надявам се, че просто нещата при моя мъник са по-нестабилни щото си е още настървено сукалче. И че с времето ще се нормализират...
Утре заминаваме при баба на село с него. Дано като смени въздуха и като похапва неща от градината, да го качи тоя пуст хемоглобин, че спра да се притеснявам  Tired

# 699
Адреналинка, много сладък постинг! Много ми е жал за вас майките, които бачкате по Черноморието! Ама нали ден година храни, какво да правите, душиците! Относно даването на плодове - вчера й дадох на моята цяла нектарина, обелена. Изяде си я, аз само я следих да не налапа костилката. Относно яденето на филии и сухари, ами че тя така закусва. Една филия със сирене. Цяла. Попари отказва да яде, само ги опитва, и понеже яденето при нас си върви трудно, реших поне сутрин да си спестя мъката. Когато е подозрителна към някаква храна, й я оставям на табличката, и тя сама си я опитва. А що се отнася до количките, ние я ползваме много по-малко отпреди. Вместо това си взехме раница за деца със самар, супер е и малката обожава да се разхожда с нея.

Фъстъчка, и моето момиче не спи навън, мнооого рядко ако е мрачно и хладно заспива. Но пък в тази раница заспива и когато не ми се иска даже  Laughing

# 700
Мен ме е е ужасно страх да давам цели корички, бисквитки, камо ли филии. Дани се задави зловещо наскоро с  бебешка бисквита Hipp дето е описана колко е мека и безопасна уж. Храната си я яде намачкана с вилица, а не пасирана, но цели парчета не давам от нещо.  Naughty Големия ми син също щеше да се задуши като бебе с бисквита, нямам нерви да чакам ще се задави ли детето или не, затова не давам и съм спокойна  Wink

v_spasova, няма страшно, ние нали сме в същия филм. Храната и Малтофера оправят всичко  Peace Важното е наистина да се спазва режима и диетата и всичко ще е наред  Simple Smile

Giada, екстра са си майките, които бачкат по Черноморието  Grinning Аз работя без море наоколо  Crossing Arms Добре че отивам пак там скоро, че да събера мотивация, хихи

# 701
Гогито вчера се задави с бисквита на Хип и повърна.

# 702
  • В царството на мечтите
Малее сега се чувствам много странно. Като гледам как храните вашите деца и като знам аз как я храня все едно я тъпча  Embarassed
5-6 часа суче
10 плодово пюре
13 основното от кухнята /събота и неделя пюре/
17 кремчето от кухнята
20 супа
21 и 30 суче
А за малко я гледаше свекито и тя давала към 15 плод и бисквитка, защото не можело толкова време без ядене   

# 703
  • Щастлива мама на 3 слънца
Момичета благодаря за комплиментите на моята мома , работата по черноморието си заслужава разбира се ,за мен беше важно да е до мен детето и така си го направихме Simple Smile .
Току ще взех от кухнята храна ,нахраних я и пак дойдох в магазина ,яде само пасираното  ,супата не я ще , а десерта го плюе ,но и аз не я мъча защото е мн сладък а от кисели и нишестета не знам дали има полза.
Малко ми е съвестно ,че съм небрежна в яденето и сутрин си е на кърма както всяка вечер на обяд пюре ( основното ) от кухнята, после кърма и плод и малко супа за вечеря но я плюе.
Не съм давала ни попара ,ни прясно или кисело мляко ,нито бисквитки Sad(( ,малко ми е съвестно.Днес ще взема кисело мляко 2 процента и сухарче.Не искам да давам бисквити ,толкова мн захар имат.Мисля да внимавам с тестеното ,че аз цял живот се мъча с тези кила.
Giada  страхотна покупка ,да е здрав на тати гърба Simple Smile

# 704
Миии, здрав е. Ама с такава раница е много по-удобно, отколкото със слинг или кенгуру. Тя си е проектирана да разпределя правилно тежестта.

Според нашата педиатърка е по-добре до годинка и половина да се дава АМ, отколкото кисело мляко. Аз не съм фен на АМ, но в случая мисля, че е права. Засега давам само сирене от млечните, после мисля, че се въвежда извара, после кашкавал, а киселото мляко май е след тях. Не че нещо ще им стане на децата, но в косебосе пишеше, че сиренето е 3 пъти по-богато на белтъчини от кис. мляко. Всъщност беше дадено че на 30 гр сирене отговарят приблизително 100 кис. мл., ако съм запомнила правилно.

Айде, чао, ние тръгваме на лов за бебешки обувки и после към Витоша!

Общи условия

Активация на акаунт